Forum: Concursuri Concurs: MUZICA, FORMA, CULOARE

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Sau, Presto din Simfonia a 7-a a lui L.w. Beethoven;

www.youtube.com/watch?v=1b4oBbahgUI

26.04.2014, 18:20:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acestei simfonii i se mai spune si Simfonia "Dansului".
    Ascultand-o, pur si simplu iti vine sa iei pe cineva la dans si daca n-ai pe cine, parca ai lua si coada de la matura, plin de entuziasm si bucurie...

26.04.2014, 18:23:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cam atat despre Forma, Muzica si Culoarea GALBENA.

26.04.2014, 18:24:48
  • soso07
    soso07

Super informatii, George !!! Eu iti multumesc foarte mult ca ne-ai reamintit toate acestea, acum le inteleg mult mai bine si fac asocieri cu ce am invatat pana acum.

26.04.2014, 21:09:00
  • soso07
    soso07

Este o lume fantastica aceasta pe care ne-o prezinti. As vrea sa va spun ca am lucrat joi seara un colier pentru o persoana din zodia Leului. Am ales intr-un anume fel pietricelele, aproape intuitiv. Un colier simplu, dar cu o combinatie de culori care a venit de la sine. Dupa ce l-am facut, am analizat ce-a iesit si m-am uimit si eu ... Doamna respectiva tocmai ce plecase de acasa ... si-a luat copiii si si-a lasat sotul (in a doua zi de Pasti) si a plecat sa parintii lui. Tare ciudate caile Domnului. Am simtit nevoia sa-i dau acest colier domnului ca sa-si impace sotia. L-am aratat astazi si altcuiva care a zis ca are o vibratie extraordinara si ca este exact ce trebuie. Citrinul (piatra centrala) ii va rezolva problema Plexului Solar (explicasem putin care era situatia).

26.04.2014, 21:17:51
  • soso07
    soso07

Am citit si aseara ce ati scris. Si la un moment dat Carla intreba daca exista iubire doar in filme.
    Iubirea exista in afara filmelor, ea imbraca multe forme, dar cea adevarata este aceea neconditionata (de care ne spunea George mai demult). Daca am reusi sa atingem macar a infinita mia parte din IUBIREA DOMNULUI, am putea spune ca nu am trait degeaba pe acest pamant.
    Astazi ma tot gandeam ce sa spun in urma a ceea ce citisem aseara si nu stiam exact daca ma pot face inteleasa. Dar am primit un raspuns pe care vi-l impartasesc si voua. Un exemplu de iubire neconditionata poate fi acela cand, intalnind o floare, o admiram, ii savuram parfumul, ne produce o stare de bine ... Oare floarea aceea nu ne iubeste in felul ei ? Iar noi, la randul nostru, ii oferim toata admiratia noastra.
    Cineva spunea astazi ca a admirat o floare de IRIS si ca i s-a parut a fi "o CATEDRALA" a florilor ...

26.04.2014, 21:24:32
  • soso07
    soso07

Acest "model" de iubire nu poate fi prezent si intre oameni ? De ce ne este teama sa spunem cat de mult il iubim pe el ... sau o iubim pe ea ? Pentru ca putem fi intelesi gresit. Daca eu va spun acum ca o iubesc pe Carla, la ce v-ati gandi ? Sau ca il iubesc pe George ? Cum s-ar interpreta ? Si exemplele pot continua.
    Sunt oameni cu care rezonam intr-un anume fel, atunci de ce sa nu le spunem cat de mult tinem la ei. Altfel nu ne-am gasi aici, acum.

26.04.2014, 21:30:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Carla nu cred ca se referea la iubirea si dragostea Divina...

26.04.2014, 22:19:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

VERDE
    Forma, culoare, muzica:

http://www.youtube.com/watch?v=RAFfm_ZCJ6U

26.04.2014, 23:01:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si ultima exemplificare:

www.youtube.com/watch?v=mmxFM3toq5U

26.04.2014, 23:23:51
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Santem in niste situatii speciale.
    Corpul nostru se "hraneste" cu urmatoarele resurse energetice:
    -Hrana (prin arderile interne se transforma intr-un tip de energie, in prezenta Apei si Aerului)
    - Energia Telurica (-), femenina absorbita prin picioare din Pamant pana la nivelul Chakrei Manipura (Galbena)
    - Energia Cosmica (+) masculina, absorbita prin crestet (tot pana la chakra Manipura)
    Asadar, Chakra Manipura echilibreaza toate aceste energi. Este simbolul vietii pe Pamant (Patratul galben-auriu, chinezesc)
    Toate culorile inferioare sunt calde, EMISIVE si toate culorile superiare sunt reci< RECEPTIVE.
    Exista insa un centru de echilibru sub acest aspect, intre culorile calde si cele reci. Sa privim cu ochii mintii:

Rosu
    Portocaliu
    Galben

VERDE

Albastru
    Indigo
    Violet

V-ati prins?
    Avem de a face cu o culoare "neutra" = VERDE, care nu apartine nici culorilor calde, nici culorilor reci. Are sub ea trei culori calde iar deasupra ei, tot trei culori dar reci. VERDELE pastreaza echilibrul dintre ele. Putem spune ca VERDELE le armonizeaza pe celelalte.

26.04.2014, 23:47:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata pietrele corespunzatoare acestei culori (cele mai cunoscute de voi):
    - Agat
    - Apatit
    - Aventurin
    - Calcedonie
    - Calcit
    - Chrysoberil
    - Chrysopraz
    - Cromdiopsid
    - Cuart
    - Diopsid
    - Epidot
    - Granat
    - Jad
    - Jadeit
    - Jasp
    - Malachit
    - Mossagat
    - Nefrit
    - Ochi de Pisica
    - Olivina
    - Prehnit
    - Serpentina
    - Titanit
    - Topaz
    - Turmalina
    - Unakit
    - Variscit
    - Zircon
    - Zoisit

26.04.2014, 23:54:15
  • soso07
    soso07

Cu alte cuvinte iubirea armonizeaza totul.
    Chiar si acea iubire de care vorbea Carla, dar mai ales ceea ce ramane dupa ...

26.04.2014, 23:54:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Verdele, se afla intre Galben si Albastru. Va imprumuta judecata si controlul de la Galben si detasarea de la Albastru
    Coroanele copacilor sunt verzi. Ele cresc deasupra pamantului si intretin viata pe Pamant. Au radacinile in pamant si ramurile spre cer... Fac legatura dintre Pamant si Cer! Cam asa e si cu aceasta Chakra, numita Anahata (a INIMII)
    Este VERDE. Ea face legatura dintre CORPUL FIZIC (legat de necesitatile materiale) si SPIRIT (legat de necesitatile spirituale) De fapt, ANAHATA face trecerea...
    Si daca OMUL, nu se va putea DETASA de problemele materiale, spiritul va ramane incatusat, tocmai de aceste aspecte materiale, intre Muladhara si Manipura. Acesti oameni, vor ramane ancorati in grijile materiale si nu vor avea cum acceade spre inaltele sfere ale constiintei.

27.04.2014, 00:04:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chakra Anahata, se mai numeste si Chakra INIMII deoarece se afla in planul aproximativ al inimii intre stern si coloana vertebrala.
    Important de retiunut ca Chakra Anahata mai are o culoare cu care rezoneaza:
    ROZ. Culoarea Iubirii iar INIMA este si centrul IUBIRII.

Albul etern se amesteca cu Rosul Vietii...
    Secretul consta in a reusi sa gasesti "proportiile" acestor doua senzatii. Cat ROSU si cat ALB ar trebui "amestecate" incat sa putem "nimeri" ROZUL PUR al iubirii ???

27.04.2014, 00:10:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cine nu-l poate gasi, (nimeri) nu-i place va place culoarea ROZ...

27.04.2014, 00:11:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

:))))))))

27.04.2014, 00:11:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Complicata treaba...

27.04.2014, 00:12:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

VERDELE, echilibreaza, destinde si calmeaza. Stabilizeaza.

Cristalele de culoare VERDE amintite, au afinitatea de a face ca energia lor sa fie dirijate catre Centrul Emotional dar si Afectiv (!!!!)

27.04.2014, 00:16:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

energiile lor, sorry

27.04.2014, 00:17:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Asa se explica de ce intotdeauna cand apar probleme in plan Emotional si Afectiv, este bine sa purtam pietre VERZI

27.04.2014, 00:18:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=2bYBn5VJ-ko

27.04.2014, 00:26:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Tema dintr-un film de neuitat, care poate fi sursa de inspiratie pentru concurentele acestui topic

www.youtube.com/watch?v=KVAakwi98DY

27.04.2014, 00:30:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Andre Rieu:

il.youtube.com/watch?v=QAzgcEQ4Mk4

27.04.2014, 00:31:59
  • soso07
    soso07

Da, ROZ ... Dar sa fie mai spre alb :)))

27.04.2014, 00:32:10
  • soso07
    soso07

https://www.youtube.com/watch?v=bFm6zu64UPw

27.04.2014, 00:33:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Beethoven: Fur Elise

http://www.youtube.com/watch?v=k_UOuSklNL4

27.04.2014, 00:34:06
  • soso07
    soso07

Eu, una, am pierdut batalia cu rozul ...

27.04.2014, 00:35:42
  • soso07
    soso07

Air - Cherry blossom girl
    https://www.youtube.com/watch?v=9fmMK0lfv80

27.04.2014, 00:39:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand veti avea timp, va recomand sa urmariti o frumoasa poveste de dragoste, provenita din Dramaturgie, despre care n-am prea vorbit aici.

Mihail Sebastian, "Steaua fara nume" (intr-o distributie deosebita)

http://www.youtube.com/watch?v=Q9LT29Z1C8c

27.04.2014, 00:39:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso,
    nu te pacali...
    Crezi ca ar fi indraznit cineva sa-ti fure ROZUL vieti???
    Ha,ha,ha acesta nu se poate fura!
    Asa ca fii si tu mai harnicuta!
    Vezi si tu, pe unde sta pitit.
    Mai ales ca toate fetitele nou nascute primesc hainute ROZ...
    Oare de ce ? Nu te-ai intrebat niciodata?

27.04.2014, 00:42:39
  • soso07
    soso07

Alcor si Mona ...

27.04.2014, 00:42:56
  • soso07
    soso07

Am trecut de mult de perioada de nou - nascuta :)
    Dar, daca voi avea o noua intrupare in fetita, probabil ca va trebui sa rezolv aceasta problema ... Asta e, ramane nerezolvata in viata asta.

27.04.2014, 00:45:16
  • soso07
    soso07

Sunt constienta ca nu mi-a furat nimeni ceva ce ... n-am avut :)

27.04.2014, 00:46:14
  • soso07
    soso07

Daca sotul meu mi-a reprosat ca nu i-am spus niciodata ca-l iubesc ... ce sanse mai am sa gasesc rozul acum ?

27.04.2014, 00:48:05
  • blanitza
    blanitza

Doamne, cat e de frumoasa povestea culorilor, asezonata pietrelor si totodata completata minunat prin muzica sferelor, as zice, pentru ca si pietricelele atat de des mi se par franturi de stele, multumesc frumos, draga George, pentru cat de sensibil ne impartasesti toate aceste informatii pe care nu le-am gasi cat e lumea atat de bine impletite si potrivite, cum o faci tu!!! Sunt convinsa ca aici e vorba de ani si ani de studiu si multa dragoste, pentru ca tot ai spus si tu, Sorinuta, despre acest sentiment care-i ca sarea-n bucate, pana la urma... Da, si mai cred un lucru - ca dragostea n-o simtim numai pentru oameni, ci si pentru pietre, pentru lucruri care semnifica ceva deosebit, o simtim si pentru meserie, pentru natura, pentru arta, pentru scriitori - Eminescu este in inima mea pentru totdeauna, am o imensa intelegere pentru el si uneori tristetea mea aude "nenascutii caini" care l-au latrat, dupa cum spune Nichita :
    "Tristetea mea aude nenascutii caini pe nenascutii oameni cum ii latra..."
    ...Si-atunci e vorba de inima si sentiment de dragoste oriunde...

27.04.2014, 00:48:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

da...

27.04.2014, 00:53:58
  • soso07
    soso07

Eminescu ...

Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi si noua toate;
    Ce e rau si ce e bine
    Tu te-ntreaba si socoate;
    Nu spera si nu ai teama,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamna, de te cheama,
    Tu ramâi la toate rece.

27.04.2014, 00:57:12
  • soso07
    soso07

Multe trec pe dinainte,
    In auz ne suna multe,
    Cine tine toate minte
    Si ar sta sa le asculte?...
    Tu asaza-te deoparte,
    Regasindu-te pe tine,
    Când cu zgomote desarte
    Vreme trece, vreme vine.

27.04.2014, 00:58:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso, ma faci sa vorbesc prostioare aici...
    Dragostea nu are buletin deoarece nu apartine corpului FIZIC.
    Daca eu rezonez cu o culoare, ce fac? O iau de nevasta?
    Sau, altfel: crezi ca iubind o culoare imi insel nevasta?
    Dragostea nu poate fi PROPRIETATEA cuiva (asa cum atat de prost a inteles OMUL sa transforme IUBIREA, intr-o ... proprietate!)
    Cum crezi ca poate fi vorba de iubire, atunci cand te "legi" FIZIC de cineva?
    Pasarea in colivie (fie ea cat de mare -colivia), chiar daca ar avea anumite libertati in miscare, crezi ca este fericita? Si daca are tot ce ii trebuie (acolo in colivie) este ok?

27.04.2014, 01:04:56
  • soso07
    soso07

Nu este ... Chiar daca este vopsita in roz colivia ...

27.04.2014, 01:11:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am lasat intentionat o piatra importanta afara:
    SMARALDUL

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEVxb1LlxToywAG3pXNyoA;_ylu=X3oDMTB0MjF2ODM0BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDQxMl8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&sz=all&va=emerald+gemstone

27.04.2014, 01:15:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sau, forme naturale:

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEVxpgL1xTq04AQAFXNyoA;_ylu=X3oDMTB0MjF2ODM0BHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDQxMl8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&va=emerald+crystals

27.04.2014, 01:17:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Aceasta este culoarea standard a Chakrei Anahata.

27.04.2014, 01:18:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand iubirea va avea perfectiunea verdelui de Smarald, acea iubire va fi cea adevarata! Daca nu avem Smaralde, nu inseamna ca nu exista!
    Trebuie sa putem si sa vrem...
    Cam asa e si cu Iubirea de care vorbea Crala.
    O privim asa cum privim in poze Smaraldul!!!!!

27.04.2014, 01:21:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

;)))))))))

27.04.2014, 01:21:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte VERDE va doresc!

27.04.2014, 01:22:36
  • blanitza
    blanitza

Eheee, si-o fata verde cu parul padure...
    http://www.youtube.com/watch?v=zV1VmmdKBKs

27.04.2014, 01:41:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sa incepem Dumineca cu o lucrare de mare rasunet in lumea muzicii electronice.
    Nu aveam cum sa evitam un nume sonor ca VANGELIS.
    Pentru inceput, va dedic o ora de muzica de inalta vibratie ALBASTRA.

www.youtube.com/watch?v=4m2nQMjLIzc

27.04.2014, 11:37:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cinci minute, lasati-va purtate de Albastrul marilor si oceanelor noastre:

http://www.youtube.com/watch?v=7oJzzYVVT0w

27.04.2014, 11:38:52