Forum: Concursuri Concurs: MUZICA, FORMA, CULOARE

• soso07
    soso07

Danuta, te asteptam si cu cea de-a doua creatie :)

18.04.2014, 10:09:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru Crestini, astazi este o zi trista, care ar trebui petrecuta in Post si Rugaciune.
    Daca aveti putin timp pentru o meditatie, v-as sugera sa acordati 55 minute sufletelor voastre si mai ales Fiului lui Dumnezeu, celui care s-a jertfit pe Cruce pentru iertarea pacatelor noastre.
    Inainte de a patrunde cu ajutorul muzicii pe taramul spiritualitatii, reproduc o strofa din lucrarea pe care vreau sa vi-o dedic:

"Indurerata va fi acea zi
    Cand din tarana se va ridica
    Omul VINOVAT, pentru a fi judecat.
    De aceea, iarta-l Doamne,
    Ingaduie-i odihna. Amin."

Cand a pus pe note aceste versuri, Geniualul compozitor, cazut intr-o transa Divina plina de beatitudine, a spus:
    "De aceea ar trebui ca tot ce facem azi, sa facem in asa fel, ca si cum maine am muri"
    Este vorba despre W. A. Mozart (1756-1791)
    Lucrarea pe care vi-o prezint, a ramas o luicrare de referinta in lumea Crestina si in ziua de azi, ramane una dintre cele mai respectate compozitii. Reqviemul in Re minor (KV 626) a fost ultima compozitie a lui Mozart. La 35 de ani, Dumnezeu l-a luat la Ceruri iar ultima parte a Reqviemului, pe Baza notitelor lasate de Marele Maestru, a fost terminata de doi fosti elevi de-ai lui, deveniti ulterior si sinceri, buni prieteni: Joseph Eybler si Franz Xaver Sussmayer.
    Atat de bine si-au dus la indeplinire sarcinile lasate de Mozart, incat, greu poti separa pana unde a scris Mozart si de unde au continuat elevii lui.
    Beethoven spunea la un moment dat:
    Mozart si Hendel raman stalpii muzicii universale si nimeni in urmatoarea suta de ani nu se va mai putea urca la nivelul talentului care l-a insotit toata viata.

Acum, detasati, am putea spune:
    "Cu excetptia Ta Maestre, care l-ai si depasit"

Iata Reqviemul si ascultati-l in liniste, alaturi Pacea si Dragostea lui Dumnezeu, in respect pentru Fiul Sau, rastignit pe Cruce:

http://www.youtube.com/watch?v=sPlhKP0nZII

18.04.2014, 18:43:32
  • soso07
    soso07

Drumul egal și liniștit
    Marius Tucă

În avalanşa de ouă, miei şi cozonac,
    SUFLETUL neliniştit şi egal
    se străduieşte să supravieţuiască publicităţii pascale,
    zbătându-se
    între slăbiciunea omului şi ÎNVIEREA DOMNULUI,
    căutându-şi DRUMUL,
    încurcat şi încărcat de responsabilitatea sa
    în faţa unui astfel de eveniment
    şi căutându-se la rândul său pe SINE,
    inegal şi liniştit,
    aflat mai mereu pe drumul dintre lumină şi păcat,
    uneori mai lung, alteori mai dureros,
    uneori mai senin, alteori mai scurt,
    mereu acelaşi drum, dar de fiecare dată altul,
    ca şi sufletul,
    uneori egal şi neliniştit,
    confundându-se unul cu celălalt până-ntr-acolo,
    încât nu mai ştii care-i calea şi care e drumul,
    alteori inegal şi liniştit,
    căutând ca şi când n-ar căuta nimic deosebit,
    nimic altceva decât libertatea
    care să-i aducă împăcarea cu sine,
    fără teama că drumul ăsta nu se termină niciodată,
    fără angoasa că e-n zadar,
    aşa încât până la urmă căutarea poate să fie drumul,
    drumul regăsirii celor care am fost,
    drumul celor care n-am apucat să fim,
    drumul dintre păcat şi lumină,
    uneori egal şi neliniştit,
    alteori neliniştit şi egal,
    aidoma sufletului,
    gata-ntotdeauna să fie parcurs
    şi de fiecare dată gata să fie ajuns odată cu ÎNVIEREA,
    ÎNVIEREA ca un calendar al trupului,
    un calendar al drumului şi al sufletului,
    ca un sacrificiu şi-n acelaşi timp ca o răsplată,
    ca o rugăciune şi-n egală măsură ca o destăinuire,
    ca o şoaptă laolaltă cu un ţipăt,
    ca o bucurie zămislită înlăuntrul unei suferinţe,
    ca un dar făcut dintr-o povară,
    ca o viaţă născută într-o moarte,
    acesta-i drumul atât de dorit,
    egal şi liniştit,
    drumul sufletului nostru
    care străbate şi ne străbate,
    drumul de la păcat la lumină,
    drumul şi calea regăsirii celor care am fost,
    drumul celor care n-am apucat să fim,
    gata-ntotdeauna să fie parcurs
    şi de fiecare dată gata să fie ajuns
    odată cu ÎNVIEREA.

Paşti fericit!

18.04.2014, 20:17:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

O alta soprana cu renume din Olanda care a imbratisat calea cantecului religios este si Kathalijn van Donger.

Iata o mmelodie plina de profunzime:
    (primul videoclip)

Nederland Zingt - Panis Angelicus

18.04.2014, 20:56:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si o melodie plina de spiritualitate:
    (Tot primul videoclip)

Mannenzangvereniging Dit Is't Wat Ús Bynt Lof Aan De Heer

18.04.2014, 20:57:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Aceeasi cunoscuta melodie "Panis Angelicus" interpretata de data asta de marele Pavaroti:

http://www.youtube.com/watch?v=W5-a6Z-REDA

18.04.2014, 21:03:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va recomand sa citi cand aveti timp:

http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/actualitate/traditii-si-obiceiuri-obiceiuri-pasti-traditii-pasti-saptamana-mare/

18.04.2014, 21:16:16
  • soso07
    soso07

Mi-ar placea sa ascult muzica aceasta intr-o catedrala gotica ...

18.04.2014, 21:20:14
  • soso07
    soso07

Si din partea mea :

Sarah Brightman - Pie Jesus
    https://www.youtube.com/watch?v=IPX2IECmAsM

18.04.2014, 21:29:57
  • danacrafty
    danacrafty

A doua mea lucrare si ultima pe care o inscriu in acest concurs
    www.breslo.ro/Product/Cutie-de-bijuterii-La-vie-en-rose---Participa-la-concursul-Muzica-forma-culoare_1183671
    Multumesc pentru informatiile despre inorog, Soso07.

19.04.2014, 08:18:32
  • soso07
    soso07

Roze si note muzicale ...

Valţul rozelor
    Alexandru Macedonski

Pe verdea margine de şanţ
    Creştea măceşul singuratic,
    Dar vântul serii nebunatic
    Pofti-ntr-o zi pe flori la danţ.
    Întâi pătrunse printre foi,
    Şi le vorbi cu voce lină,
    De dorul lui le spuse-apoi,
    Şi suspin㠗 cum se suspină...
    Şi suspin㠗 cum se suspină...
    Albeaţa lor de trandafiri,
    Zâmbind prin roua primăverii,
    La mângâierile-adierii
    A tresărit cu dulci simţiri.
    Păreau năluci de carnaval
    Cum se mişcau catifelate,
    Gătite toate-n rochi de bal,
    De vântul serii sărutate,
    De vântul serii sărutate.
    Scăldate-n razele de sus,
    Muiate în argintul lunii,
    S-au dat în braţele minciunii,
    Şi rând pe rând în vânt s-au dus.
    Iar vântul dulce le şoptea,
    Luându-le pe fiecare,
    Ş-un valţ nebun se învârtea,
    Un valţ — din ce în ce mai tare,
    Un valţ — din ce în ce mai tare.

19.04.2014, 08:58:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=gWnRPbHf7QA

19.04.2014, 14:50:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=eCRO8m3Ha4Q

19.04.2014, 14:51:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

MUlte dintre voi, veti recunoaste melodia dar poate n-ati stiut ce piesa este si cine a compus-o. Va ofer spre auditie un Concert monumental pentru pian si orchestra:
    Piotr Ilici Ceaikovski: Concertul nr.1
    Un concert rascolitor.

www.youtube.com/watch?v=Yya-rNwuxnc

19.04.2014, 15:05:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cred ca ar trebui sa pastram macar un moment de reculegere in aceasta Sambata Mare, inainte de Invierea Domnului. Mai intai, Moartea. Fara moarte, nu poate fi inviere. Si Moartea este PARTE din viata noastra si din cand in camd, ar trebui sa realizam in sinea noastra ca Invierea a fost platita cu Moartea pentru a ne fi iertate pacatele noastre.
    Asadar, Marsul Funebru din Simfonia a III-a (Eroica) a lui L. w. Beethoven:

www.youtube.com/watch?v=6c1yrimTsnA

19.04.2014, 15:14:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si dupa infrangerea Mortii, iata cum a simtit Beethoven "Invierea" sau victoria asupra mortii:
    (Finalul Simfoniei aIII-a )

Beethoven Eroica finale

http://www.youtube.com/watch?v=CPdREfatz9c

19.04.2014, 15:20:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata "Marsul Triumfal" din celebra Simfonie a Destinului. Marsul vietii peste Moarte ("Cu moartea pe moarte calcand")
    Ar trebui sa devina Imnul "Ivierii"
    Beethoven, ne-a coplesit cu acest IMN al descatusarii -daca vreti...

www.youtube.com/watch?v=DAyUzxDB9eE

Este darul meu, pentru voi, dragi concurentre.
    Mai departe, va doresc tutruror un Paste Fericit si mai apoi, mult succes in acest concurs.

19.04.2014, 15:29:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo,
    pentru a respecta cuvantul dat, pana la capat, reamintesc premiile oferite de mine:
    - Un premiu pentru cea mai frumoasa lucrare de DEBUT
    - Un premiu SPECIAL artistei care realizeaza cea mai frumoasa lucrare dupa tematica si muzica din filmul "Undeva, candva"

19.04.2014, 16:36:11
  • soso07
    soso07

Ma alatur si eu lui George si ofer primul premiu moderatoarei acestui concurs - Gabitza :)
    Cu drag :
    www.breslo.ro/Product/Pandantiv-Fecioara-MARIA---Premiu-moderatoare-Concurs-MUZICA-FORMA-CULOARE_1183794

19.04.2014, 17:52:16
  • soso07
    soso07

Un premiu oferit unei concurente - la alegerea moderatoarei :
    www.breslo.ro/Product/Premiu-Concurs-MUZICA-FORMA-CULOARE_1183797

19.04.2014, 18:01:58
  • soso07
    soso07

In acorduri muzicale pe care cu greu m-am abtinut sa nu vi le dezvalui pana acum va aduc si eu prima lucrare in concurs :
    www.breslo.ro/Product/AVE-MARIA---Participa-la-Concursul-MUZICA-FORMA-CULOARE_1183802

Iar muzica ce insoteste lucrarea mea :
    https://www.youtube.com/watch?v=IMY5PCCjdlE

19.04.2014, 18:27:48
  • camelia.handmade
    camelia.handmade

E o tema care mi-a atras atentia de prima data cand am vazut-o, dar alte preocupari au intervenit, totusi am reusit si eu sa ma incadrez in timp cu o decoratiune, pentru inceput:

www.breslo.ro/Product/Cutie-decorata---Muzica-stelara_1183798

inspiratia este:

www.youtube.com/watch?v=JRtHYiWmsoA

19.04.2014, 19:38:22
  • soso07
    soso07

As dori sa reamintesc faptul ca acest concurs s-a prelungit cu doua saptamani, asa ca asteptam in continuare creatiile "muzicale" :)

19.04.2014, 19:43:02
  • soso07
    soso07

Gazduita de mine, va mai aduc o lucrare a Claudiei - Claudica :)
    Inscriu in concurs creatia ei :

www.breslo.ro/Product/Claudica---Pe-plai-de-MIORITA---Participa-la-Concursul-MUZICA-FORMA-CULOARE_1170378

19.04.2014, 21:19:36
  • soso07
    soso07

"Simplitatea nu este un ţel în artă, dar ajungi fără voie la ea pe măsură ce te apropii de sensul real al lucrurilor." - Constantin Brâncuşi

19.04.2014, 21:58:32
  • blanitza
    blanitza

Piese absolut minunate au aparut in ultimele doua zile, cat despre muzica ce ne leagana si ne alina in acest frumos concurs, nu pot spune decat - MAGNIFICA!!!
    Aceasta saptamana, aceste zile - ieri, azi, maine, sunt coplesitoare la propriu, si le putem trece cu bine numai gandindu-ne la minunea ce se va intampla, fapt ce intra si-n viata noastra, simplu si fara efort, doar fiind aproape de fapte... lucru pe care-l simt atat de aproape prin muzica pe care ne-o oferiti spre ascultare, George si Sorinuta, si mult va multumesc...
    Draga Dana, frumoase piese ne-ai adus, inspirate si purtand atat de adanci simboluri, incat ma tulbura, mai ales cea legata de inorog si legenda ce-l inconjoara. Iti urez bine-ai venit in concursul nostru, ridici stacheta frumusetii sus, sus, mult SUCCES!!!
    Atat de mult ma farmeca aceasta miraculoasa faptura - INOROGUL, incat am incercat la un moment dat sa-l descopar in cat mai multe piese de arta, iar cea mai frumoasa dintre ele, tocmai datorita tragicului ei, a fost aceasta :
    http://www.youtube.com/watch?v=cTIEU2GIc-E
    V-o ofer din inima, frumoasa si demna, prin iubire si tragic...
    Sorinuta draga, multumesc, multumesc, multumesc pentru premiile deosebite si frumoase pe care le oferi in concursul nostru, sunt pline de simbol si bucurie vor aduce, mie, cea dintai, apoi cel de-al doilea, frumos si celest, esti in inima mea!!!
    Piesa pe care ne-ai adus-o la concurs este DIVINA, la propriu si la figurat, minunat ai daltuit-o, iar combinatia de pietre - absolut perfecta, bravooo!!! Multumesc inca o data pentru minunatele vesti si gesturi, bine-ai venit la concursul nostru si SUCCES!!!
    ...Si cum perla este dintotdeauna alegerea femeii, voi oferi un premiu special - un sirag de perle, culoare la alegere, maine le pozez si le prezint, ca azi am avut surpriza neplacuta sa am magazinul suspendat, in graba mare am uitat sa platesc ieri taxa, si breslo nu sta de vorba la treaba asta!!!
    Asadar, maine va prezint siragul la alegere, ce vine ca premiu pentru cea mai feminina creatie inscrisa in concurs, am sa-i spun Premiul "La Femme..."
    Draga Camelia, piesa de arta adevarata ne-ai adus la concurs, cum ne-ai plimbat din idee in idee, frumos si artistic ilustrata fiecare, superba poveste ne spui, centimetru cu centimetru, as putea zice, imi place grozav si felicitari pentru idee, bine-ai venit in concursul nostru si succes!!!

19.04.2014, 22:32:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

http://www.youtube.com/watch?v=X7oC8UY5mlE

20.04.2014, 01:06:52
  • soso07
    soso07

ADEVARAT A INVIAT !

20.04.2014, 01:33:22
  • soso07
    soso07

https://www.youtube.com/watch?v=fmhnFb_cIWs

20.04.2014, 01:54:54
  • soso07
    soso07

Forma, culoare ...
    https://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=VXliCGFicyw

20.04.2014, 23:38:52
  • blanitza
    blanitza

Dragele mele si Gheorghitza, sper din toata inima ca Sarbatorile Pascale v-au fost luminate si pline de preasfant, la fel, linistea si armonia sa fie in jurul vostru mereu, asa cum imi doresc si mie. Inspiratia cu siguranta apare intr-o astfel de armonie cu natura si divinul, asadar va astept cu toata bucuria incursiunile artistice in muzica, forma si culoare aici, la concursul nostru. Special pentru cea mai feminina creatie, voi avea un premiu deosebit pe care-l anuntam mai inainte, premiul "La Femme"
    www.breslo.ro/Product/Premiu-La-Femme---Concurs-Muzica-Forma-Culoare_501747
    De-abia astept sa vi-l ofer, el apare in trei nuante, ce se vor potrivi creatiilor alese a caror culoare dominanta va fi - alb, roz-nude si vernil.

21.04.2014, 18:51:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Muzica, forma, culoare...

De mii de ani, are loc in fiecare PRIMAVARA (depinde de ultima Luna Plina a iernii)
    in lumea hindusa (si mai nou, nu numai...) un festival de proportii inchinat renasterii vietii, numit HOLI.
    In India, Nepal, Sri Lanka (si in ultimii ani sarbatoarea a cuprins si intreaga lume occcidentala) acest festival paralizeaza practic toata populatia hindusa.

"Festivalul Primaverii" cum mai este numit, dureaza cca o saptamana dar cea mai importanta zi este Dhuli Vananda, cand se aprind si niste ruguri imense.
    Anul acesta HOLI Festival, s-a sarbatorit la inceput de Aprilie. dar, cel mai adesea, Festivalul HOLI are loc in jurul zilei de 1 Martie, cand noi sarbatorim ceva asemanator: Martisorul (dar nu sub aceasta forma si de amploarea acestuia)

22.04.2014, 12:21:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Festivalul consta in folosirea tuturor culorilor curcubeului (culori naturale de pamant), imprastierea de pulberi colorate in aer si deasupra oamenilor, precum si mânjirea feţelor celor apropiati (sau iubiti) cu niste creme din culori naturale, in semn de pretuire si dragoste, pe un fond muzical general si mai ales dansuri specifice culturii respective. In Occident, au luat amploare aceste festivaluri iar fondul muzical este asigurat pe stadioane sau piete mari, de mari DJ-ei sau formatii celebre.

22.04.2014, 12:27:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.huffingtonpost.com/2014/03/16/holi-2014_n_4965026.html

22.04.2014, 12:28:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEV1FYMVZTK38A4HtXNyoA;_ylu=X3oDMTB0ZG44cmVwBHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDMwNF8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&va=holi+festival+of+colors

22.04.2014, 12:28:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

https://video.search.yahoo.com/search/video;_ylt=A0LEV1FYMVZTK38A.HtXNyoA;_ylu=X3oDMTExNjltZmgzBHNlYwNzYy1ib3QEY29sbwNiZjEEdnRpZANWSVAzMDRfMQ--?p=holi+festival+of+colors

22.04.2014, 12:29:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In India:

http://ri.search.yahoo.com/_ylt=A0LEVyvoNVZTfWAAC0dXNyoA;_ylu=X3oDMTEzanF0azdvBHNlYwNzcgRwb3MDMQRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDMwNF8x/RV=2/RE=1398187625/RO=10/RU=http%3a%2f%2fwww.holifestival.org%2fholi-in-india.html/RK=0/RS=7ud.ioromD1BzyKLlhVmMV1L9i4-

22.04.2014, 12:31:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In Nepal:

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEVyJZNlZT7VAAKhdXNyoA;_ylu=X3oDMTB0ZG44cmVwBHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDMwNF8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&va=holi+festival+in+nepal

22.04.2014, 12:32:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In Occdident, in Germania:

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEV1t7NlZTGxMAq45XNyoA;_ylu=X3oDMTB0ZG44cmVwBHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDMwNF8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&va=holi+festival+in+germany

22.04.2014, 12:33:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In Statele unite:

https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A0LEVzmkNlZT8mMALipXNyoA;_ylu=X3oDMTB0ZG44cmVwBHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDMwNF8x?_adv_prop=image&fr=ytff1-msgr&va=holi+festival+in+usa+2013

22.04.2014, 12:33:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Holi Festival, Muzica, Forma Culoare... un motiv pentru a realiza niste lucrari ETNO de excetptie!

Asta, deoarece Blanitza noastra, a prelungit termenul de inscriere pentru concurs.
    Asa ca mai aveti timp...

22.04.2014, 12:35:51
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In Occident i se mai spune Happy HOLI dar im lumea hindusa acest festival de amploare este mai important ca Revelionul sau alte sarbatori traditionale.

Festivalul HOLI se pierede in negura legendelor hinduse si are la baza o frumoasa poveste, care simbolizeaza -pana la urma, lupta dintre bine si rău, dintre viata si moarte, trimfând in cele din urma viata si binele. Uciderea răului (personificat printr-un un personaj din mitologia hindusa) si trimful vietii asupra mortii se incheie prin aprinderea de ruguri imense... Pe fondul unei bucurii nationale, a muzicii, dansului si culorile maturale, se incheie aceasta mare sarbatoare hindusa, in care nimeni nu scapa nevopsit, semn ca nimeni nu este singur in lumea asta...

22.04.2014, 12:52:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Frumos mesaj...

22.04.2014, 12:53:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=04k6guPY-AQ

22.04.2014, 12:58:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

https://video.search.yahoo.com/search/video;_ylt=A0LEV0OVPFZTqlQA821XNyoA;_ylu=X3oDMTB0ZG44cmVwBHNlYwNzYwRjb2xvA2JmMQR2dGlkA1ZJUDMwNF8x?p=holi+festival+of+colors+2013

22.04.2014, 12:59:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=HltruTVcTYE

22.04.2014, 13:26:38
  • soso07
    soso07

Ce nebunie ... oameni de toate varstele, culoare peste tot, muzica :) Un inceput de primavara si ... de viata noua.

22.04.2014, 13:34:03
  • soso07
    soso07

Imi amintesc de un episod petrecut la inceputul facultatii (in primul an) cand am primit "botezul bobocilor". Am fost vopsiti pe fata cu tot felul de culori ai am iesit pe b-dul Magheru asa :)) Se uita lumea la noi ca la urs :)))

22.04.2014, 13:36:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

www.youtube.com/watch?v=HltruTVcTYE

22.04.2014, 13:37:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso,
    important este faptul ca aceasta "mânjire" pe faţă si pe corp, se face de catre persoane care iti sunt apropiate sau chiar te iubesc. (este -daca vrei, ca o declaratie de dragoste) In timpul festivalului nu scapa NIMENI nevopsit.
    Semn ca indiferent ce cai crede tu, cineva tot te iubeste...
    Deci NU ESTI SINGUR PE LUME !!!
    Acest mesaj pe mine m-a tulburat foarte mult.

22.04.2014, 13:42:14