Forum: Concursuri CONCURS- De-ai fi tu salcie la mal...

• carla69
    carla69

n-am balcon,iar cu balaurul de-acasa ce fac?

13.10.2012, 13:46:36
  • carmenn
    carmenn

offffffff...decat cu un Fat- Frumos care poate oricand sa devina balaur...mai bine cu unul care ,,cica" este balaur ....sau poate este...scoate batzul...glumim si noi...asta e viata uneori nedreapta...D-zeu mi-a dat un Fat-Frumos care este asemeni lui...pentru asta e cazul sa-i multumesc zilnic...

13.10.2012, 14:26:22
  • NaturaArt
    NaturaArt

De data asta, am revenit cu premiul pe care am spus ca l-am pregatit pentru o creatoare pe care o voi alege eu, la sfarsitul concursului. Premiul consta intr-o bratara
    www.breslo.ro/Product/Bratara-Jewel-of-the-forest--Premiu-concurs-De-ai-fi-tu-salcie-la-mal_726302

si un mix de margele
    www.breslo.ro/Product/Mix-de-margele--Premiu-concurs-De-ai-fi-tu-salcie-la-mal_726362

Si... inca ceva... pentru toata lumea:

„Când Iubirea vă face semn, urmaţi-i îndemnul,
    Chiar dacă drumurile-i sunt grele şi prăpăstioase,
    Şi când aripile-i vă cuprind, supuneţi-vă ei,

Chiar dacă sabia ascunsă-n penaju-i v-ar putea răni,
    Iar dacă vocea-i vă vorbeşte, daţi-i crezare,
    Chiar dacă vocea-i ar putea să vă sfarme visurile, asemenea vântului din
    miazănoapte care vă pustieşte grădinile.
    Fiindcă, precum iubirea vă încunună, ea trebuie să vă şi crucifice. Precum vă
    face să creşteţi, ea trebuie să vă şi reteze uscăciunile.
    Precum ea se ridică până la înălţimea voastră, alintându-vă ramurile cele
    mai fragile care freamătă în lumina Soarelui,
    Tot la fel va răzbate până în adâncul rădăcinilor voastre, zdruncinând
    încleştarea lor cu pământul.
    (...)
    Dar dacă, stăpâniţi de teamă, veţi căuta doar tihna şi plăcerea dragostei,
    Atunci e mai bine să vă acoperiţi goliciunea şi să ieşiţi din treierişul Iubirii,
    Spre a vă întoarce în lumea fără de anotimpuri, unde veţi râde, dar nu cu
    întreaga voastră bucurie şi unde veţi plânge, dar nu în toate lacrimile voastre.

Iubirea nu se dăruie decât pe sine şi nu ia decât de la sine.
    Iubirea nu stăpâneşte şi nu vrea să fie stăpânită,
    Fiindcă Iubirii îi este de ajuns Iubirea.

(Kahlil Gibran)

13.10.2012, 18:28:37
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Bine ai revenit,Mihaela!Iti predau rolul de gazda si sper sa ma fi achitat onorabil de sarcina de a te fi inlocuit cateva zile!

13.10.2012, 18:45:05
  • mielena
    mielena

Silvia, multumesc mult! Cu tine "la timona", freamatul acestei saptamani de consurs sub "soarele infinit al iubirii", a fost de neegalat! :)
    NaturaArt: multumim pentru premii si "hrana" pentru suflet adusa de tine prin cuvintele lui Kahlil Gibran! :)
    Asa cum "Iubirii ii este de ajuns Iubirea", acestui concurs ii este de ajuns "mangaierea" voastra, dragi breslasi! :D

13.10.2012, 20:04:55
  • aigile
    aigile

Ce poate fi mai nimerit decat poezia ca sa ilustreze un concurs de 'ode' inchinate iubirii?!...Stiu ca ati murmurat deja cateva dintre cele mai geniale & melodioase 'canturi' compuse de inimi indragostite, ale caror haruri au supravietuit si trecerii timpului, si stingerii... Taaaaaaare departe de talentul harfei lor, am scris si eu o poezie - cu mai bine de 13 ani in urma, si, desi foarte personala - sau poate tocmai de aceea - ilustreaza cel mai bine ceea ce am imaginat pentru tema 'Iubirii"... Este chiar povestea mea de viata si, desi intre prima si ultima strofa s-au scurs aproape 20 de ani, finalul inca se modeleaza, sub acelasi zambet ingaduitor al Divinitatii...

IUBIREA - Ultimul Tren...

Am fugit de-acasa intr-o zi de vara –
    Inima pustie, lacrimi sub breton…
    Pasii, ratacindu-mi pana catre seara,
    S-au oprit alene langa un peron…

Inserarea cade-n arsita tarzie –
    Prea putini asteapta inca-n gara
    Ultimul lor tren spre zarea cea pustie,
    Catre doruri noi, ca spre o alta tara…

Ultimul LOR tren… Sa fie « Fericirea » ?!...
    (ce-a avut semnalul tras la bariera…)
    Poate ‘Bogatia’, ‘Faima’ sau… « Iubirea »?...
    Palide sperante-n seara efemera…

Cate trenuri goale vin si pleaca vara,
    Iute ca sageata, fara de opriri !...
    E gresit biletul ?! O fi alta gara ?...
    Are-ntarziere trenul cu-amagiri…

Mult prea multe trenuri seamana-ntre ele! –
    Fugi, si-l prinzi, si-apoi vezi ca nu-i trenul tau!
    Si-ti masoara anii sinele rebele,
    Si te temi de bine, dup-atata rau…

Dar… ma-ntorc din visuri, ca din drumuri grele…
    Chipul drag se-ascunde dupa trandafiri !...
    La peron e-acelasi Tren al vietii mele –
    Rabdator Expres al Unicei Iubiri…

Ultimul MEU tren m-asteapta inca-n gara
    Si in noaptea ce s-a furisat tiptil
    Dumnezeu, zambind, ‘mi-ntinde Mana, iara,
    Si-mi aseaza, bland, in brate… un copil !

www.breslo.ro/Product/Ultimul-tren-Iubirea---Set-lant-cu-medalion-bratara-si-cercei-Concurs-De-ai-fi-tu-salcie-la-mal_726587

14.10.2012, 12:28:17
  • mielena
    mielena

Am stat cu ochii pironiti pe "trenul iubirii", am citit si recitit si am inceput sa visez...A trecut mai bine de o ora si trebuie sa "ma-ntorc din visuri ca din drumuri grele" si salut prezenta TA, aigile! E emotionant pana la lacrimi ce ne-ai adus in concurs! E iubirea incununata, roditoare...e iubirea sub semnul divin, iubirea in coloana infinitului. Setul tau isi spune de la sine povestea...povestea TA de viata, povestea multora dintre noi...Te felicit pentru creatie si pentru versurile care i-au fost "motor"! :)

14.10.2012, 13:41:24
  • blanitza
    blanitza

Minunata oda Iubirii, draga Ligia, si mie mi-a ajuns drept in inima poezia si creatia, care sunt aproape indisolubil legate, inspiratie divina, draga mea!!!
    Frumos concurs si plin de semnificatii, nici nu pot veni aici fara ca una sau alta sa nu-mi aduca o lacrima de emotie in coltul ochiului, BRAVOOO!!!

14.10.2012, 14:10:47
  • carmenn
    carmenn

asa este..e bine venita participarea in concurs a diferitelor lucrari insotite de versuri...asa cum este si mai noua rubrica de ,,Portrete" ,propusa de al nosttru Gheorghitza...chiar toamna care vine cu belsug si melancolie in casa si sufletul nostru este un prilej de poezie si aduceri aminte...mie imi plac la nebunie toate poeziile prezentate si ar fi bine ca si pentru celelalte concursuri sa se pastreze aceasta regula.

14.10.2012, 14:47:35
  • aigile
    aigile

Multumesc, dragelor! - daca inima v-a tresarit, e doar reverberatia ecoului din propriile istorii... Scrise ori ba, marturisite sau nu, toate povestile de iubire detin aura ravnita a legendelor... Ma rog, azi nu se mai 'condimenteaza' cu rapiri, anateme ori sinucideri, ci, mai degraba cu scrasnet de cai-putere, fosnet de contracte prenuptiale si farmece siliconate!... Dar, dincolo de amanuntele - nesemnificative, pana la urma - povestea e aceeasi (IUBIREA), personajele raman neschimbate (EL si EA), doar literele care o compun continua a fi nedeslusite celor care nu incap in... 'cercul vostru stramt', cum, plin de invidios regret/dispret, spunea insusi Luceafarul...
    Stiti ce ma fascineaza la voi, fericitele Castigatoare de lauri binemeritati? Cum reusiti sa prezentati o tema - aparent banala - sub forma unei provocari aproape insesizabile, care sa dezlantuie energie, imaginatie si simtire, aducand noi si noi universuri de creatie, irepetabile!De aceea am devenit aproape dependenta de acest 'creuzet' al concursurilor, unde 'dospitul' si 'coptul' sunt cel putinla fel de captivante ca si alcatuirile trimise in lume de suflete cu maini de aur...

14.10.2012, 15:34:05
  • blanitza
    blanitza

Ligia scumpa, cata dreptate ai, uneori tema in sine nu-ti trimite si designul dintr-odata, insa apare inscrisa in concurs o piesa care-ti spune ceva in mod direct sau doar voalat, insa devii intr-o clipa receptiv si te-apuci...
    ...Am spus in 3 randuri exact ce mi-a sugerat inspirata ta creatie, tema in esenta m-a fermecat din prima zi, dar optiunile erau asa multe ca nu m-am putut hotari la niciunul, poate pentru ca nu era chiar ce voiam eu, insa am asteptat, si cred ca azi mi-e clara imaginea, sper sa finalizez si sa prind si eu ...ultimul tren al concursului!!!

14.10.2012, 16:09:33
  • blanitza
    blanitza

Buna, fetele, oare sa am curaj sa vin si eu cu piesa mea, pe langa voi??? Ma pregatesc, mai am s-o pozez, da-i cam inchisa astazi vremea, si la cat e de vesela, n-as vrea sa mi-o intunece...

15.10.2012, 12:04:17
  • aigile
    aigile

All aboard!

15.10.2012, 12:23:59
  • aigile
    aigile

Aaaaaahhh, ce zi minunata! Se pare ca si 'trenul' toamnei are intarziere, si nu pot decat sa exult, in rand cu toate gazele trezite din amorteala zgribulita!...Am asortat bucuriei mele un premiu pentru lucrarea care va 'cuceri' votul publicului la finalul acestui (alt) minunat concurs! (www.breslo.ro/Product/Celebrate---Set-colier-cu-medalion-si-cercei_727387). Castigatoarea va putea sa-si aleaga piatra care va fi innodata de fundite (si, fiind vorba despre un cadou, pretul nu i se adreseaza!...).

15.10.2012, 17:39:39
  • mielena
    mielena

Dupa ce m-am întrebat tâmp care "gaze" s-or fi trezit din amorţeală, mi-am dat seama că nu e vorba de niciun dezastru ecologic ci despre nevinovate "gâze"...:D
    E clar că nu sunt în cea mai bună formă de întâmpinare, de aceea zic simpu: mulţumim pentru premiu, Ligia! :)

15.10.2012, 19:39:57
  • carmenn
    carmenn

Ligia tu ne aduci vara prin gazele tale...:)

15.10.2012, 20:12:20
  • carla69
    carla69

salcia mea e la "ea",pe "el" l-am terminat,dar n-am timp!!!!

15.10.2012, 20:37:02
  • aigile
    aigile

Scuze ca tot aman sa-mi instalez diacriticele - mi-e cam lene sa-mi schimb atatea taste(adica... sa INVAT schimbarile), si nici nu ma gandesc sa mi le 'pictez' pe cele existente, asa ca vor mai fi confuzii...
    Carmen, pana mai ieri aveam pe balcon doar niste gandacei verzi (care se piteau de frig prin rufele puse la uscat) si niste omizi bine ascunse printre florile de piatra(cu ale caror frunze se confunda usor). Ei, bine, au revenit gargaritele si gandaceii aceia rosii, cu 'ochelari' pe spate(nu-mi place denumirea lor populara), ca sa nu mai spun despre paianjenii iesiti la vanatoare de albine/viespi, iesite si ele la cules de... nectar tarziu!Atata timp cat florile sunt mai multe decat in august (cand le parjolise canicula), gazele se rafata in soare, si eu alaturi de toate!...

15.10.2012, 22:47:25
  • carmenn
    carmenn

asa este si la mine prin gradina am vazut un fluturas din acela mic violet cu picatele daca stiti...nu i-am mai vazut de mult timp...si mai vedeam si fluturi galbeni,albi rosu cu negru..nu stiu de ce anul asta nu prea i-am mai vazut...plus unii portocaliu cu negru frumosi tare...gargarite au fost si unele galbene cu bulinute...libelule nu prea...carabusi mai vedeam insa anul asta nu...lacuste am mai vazut ...au fost gaze ce sa spun dar fluturi chiar nu prea am vazut...

15.10.2012, 22:59:00
  • merica
    merica

Dupa cum am promis am revenit cu premiile:
    www.breslo.ro/Product/Premiu-concurs-forum-De-ai-fi-tu-salcie-la-mal_727857
    www.breslo.ro/Product/Premiu-concurs-forum-De-ai-fi-tu-salcie-la-mal_727880

@mielena mersi pt sugestie(sincer la setul respectiv ma gandeam si eu), nu am inscris nimic in concurs pentru ca am vrut sa fac altceva dar momentan inscriu acest set:
    www.breslo.ro/Product/Set-Vintage-Love-Letter_717046

Abia astept sa vad toate creatiile :D
    Spor la margelit!

16.10.2012, 10:33:57
  • mielena
    mielena

Multumim pentru premii, dar mai ales pentru creatia adusa in concurs! :)
    Setul "Vintage Love letter" este superb si are o "valenta" aparte: privindu-l, putem asterne in imaginar propria noastra scrisoare de dragoste si propriul "andrisant" ;)

16.10.2012, 10:49:18
  • merica
    merica

Multumesc mielena...foarte frumoase cuvintele tale o sa te citez sa stii :D

16.10.2012, 11:11:07
  • blanitza
    blanitza

Dumnezeule, ce frumuseti se vizioneaza in acest concurs, iti merg la inima, in ceea ce ma priveste, sunt tare-tare multumita ca m-am hotarat asupra designului si piesa mea e chiar gata, o aduc aici curand-curand... Daca nu plutesc de bucurie cand reusesc sa ma mobilizez si-mi vine ideea pentru ceva de-adus la concurs, nici nu va imaginati... E ceva vrajit ideea, si cu siguranta stiti asta, ea vine cand vrea ea, si daca vrea...

16.10.2012, 14:14:10
  • foxyilina
    foxyilina

superba atmosfera plina de romantism... mai citim o poezie de dragoste pe forum, mai privim un pic afara nuantele de toamna si este imposibil sa nu ne "lovesca" inspiratia.
    multumesc fetelor pentru ca v-ati luat din timpul vostru si ne-ati impartasit poeziile voastre preferate.
    ofer si eu un voucher in valoare de 40 de lei pentru cumparaturi in magazinul meu- pentru locul 6 in concurs. pentru ca nu stiu daca castigatoarei i-ar placea ceva handmade sau furnituri..mai bine isi va alege ea :)
    spor la treaba fetelor, abia astept sa vad multe alte creatii superbe

16.10.2012, 15:11:54
  • mielena
    mielena

Sa nu uitam ca acest concurs este unul care nu premiaza doar maiestria creatiei in sine, ci "vibratia" de ansamblu, textul asociat, reflexele si trimiterile pe tema data. De aici poezia, romantismul, melancolia, fluturii din stomac, pasii de dans, oftatul, visarea...
    Multumim foxyilina pentru premiul oferit! Te asteptam si in concurs, cu farmecul bine-ti cunoscut! ;)
    @blanitza: imi atarn sufletul de ochi (vorba poetului!) si jur ca raman aici, holbandu-ma, in asteptarea postarii piesei tale "vrajite"...Hai odata, fie-ti mila si fie-ti darnicie! :)
    @merica: sunt onorata! :)

16.10.2012, 15:54:54
  • mielena
    mielena

Nu sunt cele mai reusite poze, dar cum ziua este mai scurta, iar timpul nu e prea generos cu mine, postez aici premiul promis pentru o persoana care voteaza:

Nebunul si Regina- cu drag! :)
    www.breslo.ro/Product/Nebun-de-alb--premiu-concurs-De-ai-fi-tu-salcie_728385

16.10.2012, 20:13:48
  • mielena
    mielena

Autocritica:
    "Femeia şi oglinda se acceptă
    Într-un tandem de două antiteze:
    Oglinda nu vobeşte, dar reflectă,
    Dama vorbeşte făr'să reflecteze"

17.10.2012, 16:37:26
  • carmenn
    carmenn

ce simpatice sunt canile tale...:)

17.10.2012, 19:09:00
  • mielena
    mielena

Multumesc, Carmen! :)

17.10.2012, 20:53:38
  • cattie
    cattie

Harnicutele breslase care au postat inaintea mea au spus destule despre iubire,asa ca,fara prea multe vorbe din partea mea....

www.breslo.ro/Product/Rainbows_729468

17.10.2012, 22:16:35
  • carinasirbu
    carinasirbu

As dori sa ofer ca premiu concurentului care va ocupa locul al saptelea acest mix de furnituri, pe care sa le foloseasca dupa propria dorinta si imaginatie:
    www.breslo.ro/Product/Premiu-pentru-concursul-De-ai-fi-tu-salcie-la-mal_729465

Mi-ar placea sa particip si la concurs, am cateva idei, dar nu stiu daca voi reusi sa fac pana duminica bijuteria.
    Mult succes participantilor :)

17.10.2012, 22:17:35
  • blanitza
    blanitza

Iaaa-uite ce de-a mai ofrande aduse pe altarul iubirii, o minunatie de premiu de la scumpa Mihaela, si-o nebunie de setulet caruia regret ca n-am putut sa-i dau like decat o data!!! Catalinuta draga, ce piese gingase si inspirate ne-ai adus la concurs, oare cum de te-ai gandit tu atat de bine - iubirea intre soare si nor, intre bucurie si tristete, hm??? Cata dreptate ai, draga mea, iar eu am de invatat, ca taaare greu fac fata momentelor de nor, cat despre furtuna, sa ma fereasca Dumnezeu, ca nu stiu dac-as rezista...
    FELICITAAAARI!!!

17.10.2012, 22:55:12
  • mielena
    mielena

S-a fost ivit un curcubeu
    Cu maine de aur modelat,
    Arc de Iubire...Aoleu,
    Tu, Cattie, cat frumos ne-ai dat!!!
    Bravooooo! :)

18.10.2012, 09:11:55
  • mielena
    mielena

S-a fost ivit un curcubeu
    Cu maini de aur modelat,
    Arc de Iubire...Aoleu,
    Tu, Cattie, cat frumos ne-ai dat!!!
    Bravooooo! :)

18.10.2012, 09:12:50
  • foxyilina
    foxyilina

www.breslo.ro/Product/cutie-de-bijuterii-Starry-night_729792
    si al doilea produs al meu in concurs :)

18.10.2012, 13:09:38
  • raven
    raven

Super.....bravo!

18.10.2012, 13:20:06
  • mielena
    mielena

@carinasarbu: multumim mult pentru premiu! :)
    Te asteptam cu mult drag si in concurs...mai e destul timp pana duminica iar daca muzele ne dau tarcoale, totul devine foarte simplu!...;)

@foxyilina: foarte frumoasa cutia ta de bijuterii, nu te dezminti nici de data aceasta!...Parca mi-ar trebui si mie una! Ai idee cate povesti de iubire(eterne? efemere?) incap in cutia ta?...:)

Autocritica:
    Îmi vine, zău, să-mi las unealta!
    Şterg o greşeală, dau de alta!
    Erate dau de şapte ori...
    Dar şi-astea-s pline de erori..

PS: a, postat acelasi mesaj de 2 ori si am omis sa o salut pe Carinasarbu de la inceput. Mea culpa!

18.10.2012, 14:24:09
  • foxyilina
    foxyilina

Multumesc :)
    Cutiuta este doar pentru o poveste de iubire . Neaparat eterna

18.10.2012, 14:36:30
  • mielena
    mielena

Intru chemarea muzelor de toamna:

Toamna în parc
    de G. Topirceanu

Cad grăbite pe aleea
    Parcului cu flori albastre
    Frunze moarte, vorba ceea,
    Ca iluziile noastre.

Prin lumina estompată
    De mătasa unui nor,
    Visătoare trece-o fată
    C-un plutonier-major.

Rumen de timiditate
    El se uită-n jos posac.
    Ea striveşte foi uscate
    Sub pantofii mici de lac.

Şi-ntr-o fină discordanţă
    Cu priveliştea sonoră,
    Merg aşa, cam la distanţă,
    El major şi ea minoră...

...asa se poate naste povestea care in fosnetul de pasi pe frunze moarte da fluturi in stomac, conduce pasi de dans in doi pe curcubeul iubirii, ia primul tren dus dincolo de prapad, uneste doua inimi- pana atunci de piata- si imbracand rochia alba poate mai apoi fi "pastrata" in cutia noptii "aceleia" instelate...

18.10.2012, 18:13:36
  • cattie
    cattie

Multumesc pentru aprecieri :)
    Sper sa termin si al doilea produs pana duminica...Ideea a venit abia astazi :D

18.10.2012, 20:41:24
  • carmenn
    carmenn

:))) ce frumos...

19.10.2012, 03:22:35
  • mielena
    mielena

Love story
    ----------Marele Premiu „George Ranetti” la epigrame si calambururi

Demult, în clasele primare,
    Am cunoscut o fată care
    Mi-a dăruit învăţătură
    Întâia oară-n formă pură.
    Pe faţa ei citeam iubire,
    Mai clar ca-n cartea de citire,
    Şi timpul se oprea din zbor,
    Pierind cu domnu-învăţător.
    Fiinţa ei, ca-ntr-un buchet,
    Strângea întregul alfabet,
    Cu litere mijind cuminte
    Dulci începuturi de cuvinte.
    Avea pe “a” din aluniţă ,
    Şi cei doi “v”, din veveriţă.
    Un “c” suna din clopoţel
    Să dea de veste lui “I-mare”
    Ce sta de pază-n Irinel,
    Că “s” se-ascunde-n sărutare,
    Când “f” roşeşte-n flori de ie,
    Şi “m” la mijloc o mlădie.
    Pe umeri gingaşi, mici şi moi,
    Puteam să număr pân-la doi,
    Şi degeţele delicate
    Se lasă zece numărate.
    Din părul ei puteai să ştii
    Că-s blonde zecile de mii,
    Şi-n ochi albaştri tăinuit
    Clipea plus-minus infinit ...
    Copila, înflorind femeie,
    Cu-ngăduinţă-a aşteptat
    Copilul, devenind bărbat,
    Învăţătura s-o încheie.
    Aşa, încetul cu încetul,
    S-a terminat tot alfabetul.

19.10.2012, 09:39:59
  • cattie
    cattie

Revin mai repede decat as fi crezut :)

www.breslo.ro/Product/De-Dragoste_731152

19.10.2012, 23:30:37
  • mielena
    mielena

Ce frumooooos! Numai cattie se putea gandi la o abordare din acest unghi! Folcor autentic menit sa ademeneasca "dragostea neadunata", caci ce ar fi povestea de iubire fara cautarea ei?
    Sticluta ta de parfum m-a dus cu gandul obiceiului "parfumat"din a doua zi de Paste, in Ardeal: stropitul. Băieţii merg pe la casele fetelor nemăritate şi le stropesc cu parfum, urandu-le să fie iubite si frumoase ca florile. Este un ritual care zice ca aduce dragoste in casele fetelor, un ritual care dateaza, se pare, din Evul Mediu.
    Bravo cattie! Acum merg sa visez frumos...:)

20.10.2012, 00:05:26
  • BoutiqueBudoar
    BoutiqueBudoar

Buna seara dragele mele, astazi am parcurs cu entuziasm discutiile vostre pentru acest concurs si mi-ati bucurat sufletul cu creatiile si minunatele poezii postate aici. Si pentru ca este o tema foarte sensibila, mi-am facut curaj sa particip si sa va dezvalui o latura extrem de personala.
    Va impartasesc o lucrare pe care o iubesc foarte mult, un desen realizat din pasteluri cretate pe o plansa de hartie si o poezie ce imi apartine.

www.breslo.ro/Product/Tablou-Jocuri-si-culori--Iubirea-participa-la-concursul-De-ai-fi-tu-salcie-la-mal_731177

El si ea si multele fatete pe care le intruchipeaza iubirea: contopirea, controversa, apropierea, uneori dualitatea, dar pestre toate, inseparabila, iubirea. Mai mult va las pe voi sa descoperiti si sa va imaginati.

(Cu mine, despre tine)

Dispozitiile ni le alegeam singuri.
    Cateodata eu ma intorceam din mers,
    Altadata tu te roteai imprejurul meu.
    Gravitam de bucurie
    Si invatasem sa levitam
    Sentimentele.
    Uneori nu ne spuneam nimic
    Si atunci stiam ca avem aceeasi dispozitie.
    Ne uitam unul in mijlocul celuilalt si ne tineam de mana.

Curand toate glasurile ceasornicelor
    S-au confundat ca sa bata ora timpului mut.
    Atunci am ramas doar eu cu tine
    In incaperea cu peretii albi,
    Vorbindu-ne prin semne,
    Pasibili de a incalca masuratoarea
    Ne-am numarat cu grija in gand.
    Eu eram DOI si tu tot DOI.
    Ne-am impartit unul altuia si am devenit UNUL.

Cu drag, Irina Motroc

20.10.2012, 00:39:20
  • mielena
    mielena

Draga mea Irina, pana la lacrimi mi-e draga lucrarea ta! E superba...e emotie din inceput de vers si pana la coada penelului TAU fermecat. Gasesc cuvintele prea sarace acum, in orice alcatuire s-ar afla, de aceea ma retrag in admiratie tacuta.
    Nu inainte de a-ti multumi pentru participarea in concurs! :)

20.10.2012, 11:16:13
  • BoutiqueBudoar
    BoutiqueBudoar

Multumesc mult pentru cuvintele atat de frumoase ! Mi-au umplut sufletul de bucurie !

20.10.2012, 12:25:55
  • carmenn
    carmenn

frumos...ceva asemanator cu prima mea lucrare... ,,Triskele",pandantivul bleu cu margelute care daca priviti mai atent tot doua chipuri care se saruta infatiseaza ...:)

20.10.2012, 12:27:20
  • mielena
    mielena

Da, Carmen si lucrarea ta, cea care a "spart gheata" acestui concurs are aceeasi maiestrie de a exprima TOT-ul iubirii in linii aparent simple dar din a caror traiectorie se pot ghici multele si eternele povesti de dragoste.

Pentru tine, o dedicatie "asortata", la final de concurs:

Iubita mea, să ne-aruncăm în mare
    Împleticiţi în sare şi guvizi
    Să fie marea templul nunţii noastre
    Pe urmă, uşa ţărmului s-o-nchizi
    Iubita mea, te-ai îmbrăcat în alge
    Şi te sărut cu univers cu tot
    Pe zarea sfâşiată de păcate
    Plutim râzând şi ne iubim înot

Iubita mea, să ne-aruncăm în mare
    Şi să trăim în mare neînfrânt
    Să ne luăm, dacă voieşti, la vară
    Trei săptămâni concediu pe pământ

Ţi-am spus de mult că pe pământ sunt rele
    Ţi-am spus că marea-i căpătâiul meu
    Ţi-am pregătit o flotă scufundată
    Şi-o nuntă pe-un vapor de minereu
    Iubita mea, să devenim acvatici
    Pământul care suntem ni-i destul
    Sătulă eşti de cele pământene
    De cele pământene sunt sătul

Ne vor privi prin sute de binocluri
    Se vor uita ca la un alt prăpăd
    Mirându-se că doi fusesem parcă
    Şi ei pe mare numai unul văd
    Dar nu-i nimic, le vom plăti aceasta
    Vom reveni în anul 2000
    Cu plete-ncărunţite mult de sare
    Şi-n braţe cu o mare de copii

Multumesc pentru prezenta, Carmen! :)

20.10.2012, 13:13:01
  • carmenn
    carmenn

multumescccccccccc chiar acum ascultam la radio melodia lui Seicaru...ce coincidenta frumoasa...tu ne aduci aminte de mare...eu o am aproape tot timpul...o sa merg maine sa adunam scoicute de pe plaja ,la Eforie...noua asa ne place toamna si primavara cand e plaja pustie si pescarusii nu mai sunt stresati de turisti :)

20.10.2012, 14:29:12