Forum: Concursuri Concurs ***Classic Novels - reinterpretation***

• eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

Cum spuneam acum cateva zile, va propun inca o tema . Stiu ca v-ati facut bagajele si va pregatiti ca cautati si sa descoperiti Minunile Naturii, dar inainte sa plecati faceti loc in rucsacel si pentru o carte buna, pe care sa o cititi pe drum sau la locul de campare, in timp ce va relaxati ascultand cantecul naturii.
    In ce consta provocarea? "Simplu ", alegeti un roman(fie el romanesc sau nu) si folosindu-va de imaginatia si indemarea dvs. incercati sa redati o scena, un fragment, un personaj(nu neaparat presonajul principal), intr-o maniera personala. Aratati-ne cum credeti ca ar arata personajele, imbracamintea, bijuteriile , decoratiiunile din aceste scrieri.
    Stiu ca o cantitate semnificativa de literatura a fost ecranizata, unerori in productii de succes alteori nu, insa, v-as ruga ca de aceasta data sa nu le luati in seama. Lasati-va cuprinsi de carte si lasati-va imginatia sa va calauzeasca . Practic, ecranizarile sunt interpretari ale unor regizori/producatori . ..dar de aceasta data aceasta "meserie" va revine dvs.Si da, uneori impactul vizual al filmelor inspirate dupa carti ramane asa de bine imprimat in minte incat e greu sa il schimbi, dar asta e ESENTA PROVOCARII :D. Surpindeti-ne prin creativitate!
    In ceea ce priveste"materialul inspirational", avem ..avem de unde alege. Cateva exemple ar fi :
    - "Maitreyi" -M Eliade,
    - "Mandrie si prejudecata"-J. Austen,
    -"Alice in tara minunilor" -L .Carroll,
    - "Mizarabilii -V Hugo",
    - "Razboi si pace", "Anna Karenina" - L. Tolstoy,
    - "Romeo si Julieta"- W. Shakespear,
    -"Ocolul Pământului în 80 de zile"- J. Vernes,
    -"Fantoma de la Opera "- G.Leroux,
    - "Ion"- L. Rebreanu,
    -"Odiseea"- Hommer,
    - "Cei trei muschetari "- A. Dumas. ; si lista continua . Fiecare dintre noi care cateva favorite :).

Asadar ,scurtul si clasicul regulament :

*TEMA : " Classic novels -reinterpretation" -interpretarea unui personaj, scene sau chiar intreaga carte (whole book in a nutshell : :) )

Asadar, informatii "oficiale" updatate (valabil la ambele concursuri) :
    *PERIOADA DE DESFASURARE:
    - Inscrieri : 4 Iunie – 15 August 2013
    -Votarea si Jurizarea : 16- 20 August 2013
    -Decernarea premiilor : 22 August 2013

*INSCRIERI:
    -Fiecare participant poate inscrie maxim 3 creatii
    -Lucrarile inscrise trebuie sa fie special create pt acest concurs, cu un grad minim de complexitate , iar data listarii produsului sa fie ulterioara datei de deschidere a concursului.
    -Produsele trebuie sa fie disponibile in magazine , pt o usoara vizibiliate de catre votanti si juriu, dar si pt galerii de promovare .
    -Participantii pt prima data la concurs pe forumul Breslo sunt rugati sa specifice acest lucru in momentul inscrierii.

*VOTAREA:
    -fiecare votant va putea alege 6 dintre creatiile inscrise , nefiind importanta ordinea.
    -auto-votul NU este permis.
    -breslasii cu magazine active pot vota indiferent de numarul de feedback-uri.
    -voturile clientilor vor fi luate in considerare daca acestia au conturile deschise anterior datei demararii concursului, si au minim 3 feedback-uri pozitive .
    -clientii sunt rugati sa mentioneze aceasta calitate dupa exprimarea votului.

*JURIUL:
    -Juriul va fi format din colegi de breasla , desigur. Componenta acestuia va fi decisa pe parcurs in functie de disponibiliate, in acest fel dorind ca toata lumea sa aibe posibiliatea de a intra in concurs .

* CRITERII DE JURIZARE :
    Juriul va acorda punctajul luand in considerare urmatoarele criterii :
    - Incadrarea in tema : influente , forme, coloristica, elemente specifice, idea centrala,studiu personal.
    -Complexitatea ideii, lucraii si a tehinicii/tehnicilor folosite
    -Estetica piesei, impresia artistica
    -Prezentarea lucrarii: fotografii, descriere.
    -Originalitatea lucrarii, aportul personal, creativitatea.

Fiecare aspect este important in aceeasi masura, de aceea sunteti incurajati sa acordati la fel de multa importanta tuturor etapelor: pregatire/studiu si concepere idee, realizare tehnica, creativa si artistica, prezentare.

*PREMIEREA:

Premii vor fi dupa cum urmeaza:
    - Premiul I, II, III - in urma voturilor juriului
    - Premiul de popularitate - in urma voturilor
    - Premiul pentru debut
    - premii de incurajare, clienti, votanti si participanti.
    - premiu “Ice Breaker” –pt prima creatie inscrisa.

*Sponsori : ….welll…noi (Elune’Ara Bijoux)si desigur orice alt sponsor va fi primit cu bratele deschise . :) Multumim frumos!

Si cum probabil ati observat , acest eveniment se va extinde pana la finele lunii iulie, pentru a avea posibiliatea de a studia materialele alese.
    Asteptam cu mare drag sa admiram recenziile voastre transpuse in creatiile voastre.
    Spor la treaba si lectura placuta!

05.06.2013, 11:48:28
  • blanitza
    blanitza

Draga Nicoleta, frumoasa idee de concurs si incitanta propunerea de redescoperire in maniera estetica personala a personajului preferat, tema generoasa si plina de vino-ncoa pentru mine. Ne inviti sa transpunem artistic viata dintr-un roman, pe toate cele 3 niveluri - bijuterie, vestimentatie/accesorii si arta plastica/decoratiuni, iar initiativa ta laudabila eu as vrea s-o sustin si ca participant, dar si ca sponsor, insa data fiind perioada lunga a acestui concurs, voi reveni cu detalii pe parcurs. Iti urez din inima succes si imaginatie in moderarea acestei intreceri estetico-literare, iar pentru creatiile/participantii inscrisi, fantezie cat cuprinde, cel putin cat a avut scriitorul care-a pus in scena povestea!!!
    O intrebare personala - personaje din teatru ne putem alege, ca taaare m-ar tenta o Zita sau o Zoe:)

05.06.2013, 12:34:23
  • soso07
    soso07

Gabitza, nu-l poti ocoli pe Caragiale, ca doar esti ploiesteanca - republicana :))

05.06.2013, 12:44:59
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

O republicana-doua republicane....

05.06.2013, 13:06:58
  • soso07
    soso07

:)))

05.06.2013, 13:16:37
  • abigailsmycken
    abigailsmycken

Asta da provocare interesanta! :D

05.06.2013, 14:04:11
  • HARYO
    HARYO

superba tema, care ma face sa ma gandesc cu mult drag la unul dintre colierele lui GabyS, "A Mind Ahead of Its Time" - www.breslo.ro/Product/Colier-A-Mind-Ahead-of-Its-Time_923172 ... Dar, pentru ca imi doresc sa particip, cred ca deja incep sa-mi conturez personajul surpriza. Multumesc pentru aceasta oportunitate de creatie si mult succes tuturor la ... brainstorming:-)

05.06.2013, 14:30:27
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

Yayy!! Abia astept ideile materializate . Si da, icludem si personajele de teatru ..practic , ar fi o rusine sa il refuz de Caragiale (mai ales cand, in scoala generala am organizat o sceneta tare simpatica careia i-am spus "La corigenta " si care a fost un mix al schitelor (scris si montata de mine in care Goe incerca sa promoveze la 3 discipline , profesorul il tachina si pe langa toate acestea mai era si mama acestuia langa el(si toate personajele insusind caracteristicile specifice lui Caragiale)....ceva ce sa redea "frustrarile " unui elev de 13 ani aflat pe atunci in preajam Examenului de Capacitate :D )..si a iesit chiar binisor ).

Iar colierul Gabitei este o remarcabila interpretare a lui Verne.
    Spor la lucru!

05.06.2013, 17:49:16
  • jad.angel
    jad.angel

Ma veti primi si pe mine?sa ma incumet?Va fi greu printre litere, pagini, ace, ate si alte materiale... ! :) Felicitari pentru aceasta geniala idee de concurs ! va doresc succes si spor !

05.06.2013, 18:42:20
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

Ingerasule pretios , te primim cu bratele deschise !Mult curaj , spor si inspiratie!

Si sa va dau o veste buna , premiul I (in clamentul juriului) va primi din partea dragei noastre echipe Breslo , 5 Campanii Publicitare :D. Multumim !
    xo

06.06.2013, 20:17:14
  • NaturaArt
    NaturaArt

Da, cu siguranta voi inscrie macar o lucrare si voi oferi si un premiu, atat in concursul asta cat si in cel cu natural heritage, ca tare-mi plac temele - bravo, Nico! Dar toate astea mai incolo, prin iulie, dupa ce iau vacanta si ma rearmonizez un pic. :)

06.06.2013, 20:37:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

eluneara.bijoux, asa cum am incercat sa sustin cu mijloacele mele modeste si alte concursuri, poti sa te bazezi pe mine pentru un premiul de DEBUT. (prin "debut" intelegand prima participare la un concurs pe Breslo).

Mult succes tuturor si tie, felicitari pentru organizarea concursului cu aceasta frumoasa tematica!

07.06.2013, 00:04:31
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

Multumesc tuturor pentru sustinere :) Inseamna mult pentru mine :*

De asemenea va anunt ca draga noastra Carina (EthnoBead) adauga in listuta premiilor un voucher de 40lei in magazinul ei plin cu tot felul de minunatii . Multumim !!:*

07.06.2013, 09:32:01
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Nici nu stiu care tema imi place mai mult din cele doua! Eu am abordat de cateva ori teme din literatura si va multumesc ca ati dat ca exemplu o creatie de-a mea, lucru care ma emotioneaza si ma onoareaza.
    Iti doresc succes si putere, Nico, ca nu e putin lucru sa orchestrezi doua concursuri simultan! Va doresc tuturor ce imi doresc si mie, vantul inspiratiei in panze ca sa ajungem prin creatie la destinatiile pe care ni le propune gazda, fie pe harta lumii, fie in lumea cartilor preferate!
    Bineinteles ca nu ma pot abtine sa sustin ca sponsor si acest concurs :)!

07.06.2013, 10:41:19
  • carmenn
    carmenn

am si eu ceva fain...un premiu....turcesc...

07.06.2013, 20:15:17
  • carmenn
    carmenn

pentru o lucrare pe care o sa o aleg cu inima...fara suparare...:0

07.06.2013, 20:16:07
  • carmenn
    carmenn

:)

07.06.2013, 20:16:14
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

No problem Carmen , abia astept sa vad ce lucrare iti va fura inima :D. Oricum presimt ca "se vor bate ca turcii" pentru inima ta :D (...asa e intotdeauna)
    In rest, ce mai cititi? Eu ma lupt din rasputeri cu , colectia "A song of ice and fire" - George R.R. Martin si la cat de stufoasa e ma intreb daca voi ajunge la final inaintea celor de la HBO cu "Game of thrones" :))..inca sper ..

Sa aveti o saptamana plina de inspiratie si astept cu nerabdare sa vad cine va sparge geata :D ..daca e prea groasa, va ajut eu cu un dragonel de-al lui Daenerys :)

10.06.2013, 01:48:27
  • mielena
    mielena

Iata "Coliba Unchiului Tom":
    www.breslo.ro/Product/Uncle-Toms-Cabin_946963

11.06.2013, 16:19:27
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

Minunat,Mihaela!! Nu puteam spera la un "IceBreacker "mai bun! Atat lectura cat si interpretarea au o incarcatura emotionala imensa! Felicitari!
    Printre citatele amintite de tine , voi adauga si :
    “The longest way must have its close - the gloomiest night will wear on to a morning.”

Acum ca gheata e sparta , astept cu nerabdare ca Valul de Creatii sa isi faca loc prin fisura creata de Unchiul Tom :)

Spre sfarsitul saptamanii, vor aparea si premii..incet-incet iau forma . Abia astept sa vi le dezvalui :D

12.06.2013, 01:02:28
  • aigile
    aigile

Zbaturile vaporului răscolind învolburatul fluviu, crocodilul fioros, și un cântec trist, ca o speranță agățată de Cer:

”Râul suferinţei poartă-n unda sa,
    Luntrea vieţii noastre, cu povara-i grea,
    Dar nu-n valea morţii, calea-şi va sfârşi,
    Ci în Slava care va veni.

Crucea ne coboară până-n fund de văi
    Şi-i gustăm amarul pe-ale lumii căi,
    Dar tot ea ne-nalţă pe cel mai de sus
    Vârf de har şi slavă, prin Isus.

Râul suferinţei, crucea grea de-acum,
    Sunt pe înţeleptul, îndurării drum,
    Şi sfârşeşte-n Raiul harului slăvit
    Ce-n iubire Domnul ne-a gătit.”

Știu că aici trebuie să vorbim despre CĂRȚI, și nu despre filme, dar e musai să apun că ACESTA a fost primul film din viața mea... Doamne, cât am mai plâns! - ce puteam să înțeleg atâta cu mintea de copil?!... Melodia aceasta mi-a rămas perfect întipărită în minte, și am re-descoperit-o cu drag, peste ani, într-un ”gospel”, la biserică...

12.06.2013, 13:37:10
  • LuAndy
    LuAndy

Uf, sper din suflet ca voi avea timp sa transform in realitate ideea care imi zbarnie prin cap inca de cand am vazut tema asta de concurs - pe care o ador! o tema care m-a facut sa ma gandesc serios sa imi inving timiditatea si sa particip si eu la (cel putin) un concurs. Felicitari pentru idee si multa bafta si inspiratie tuturor celor care s-au inscris deja si celor care urmeaza sa participe!

12.06.2013, 22:00:43
  • aigile
    aigile

Bun venit! Presimt că a LuAndy poveste, dac-o fi să semene cu a LuPiticot, va cuceri niscaiva inimi !Ș:))...

13.06.2013, 15:30:17
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

Ligia , multumesc pt interventie :D *hugs*
    LuAndy , te asteptam nu doar la un concurs , te asteptam la toate :). Hai , curaj!

Va las un citat tare frumos :
    "Atunci am înteles ca nimic nu dureaza în suflet, ca cea mai verificata încredere poate fi anulata de un singur gest, ca cele mai sincere posesiuni nu dovedesc niciodata nimic, caci si sinceritatea poate fi repetata, cu altul, cu altii, ca, în sfîrsit, totul se uita sau se poate uita, caci fericirea si încrederea adunata în atîtea luni de dragoste, în atîtea nopti petrecute împreuna, pierisera acum ca prin miracol, si nu supravietuisera în mine decît un întârîtat orgoliu si o cumplita furie împotriva mea însumi." Maitreyi Devi-It Does Not Die(Dragostea nu moare)

Si pentru caam ajunsa la conculzia(de multt) ca aceste concursuri/provocari ne-au ajutat si ne ajuta sa ne cunoastem mai bine, va invit as ne impartasiti prima carte citita, in intregime.
    Incep eu .. "Un yankeu la curtea regelui arthur"-Mark Twain..motivul..simplu ...aveam vreo 10 ani , probleme cu cititul ( o cicatrice din partea invatoarei din scoala primara care a dus la teama de a vorbi in public..in fine..detalii inutile) si in ideea de a exersa am luat o carte din biblioteca de acasa , si pt ca asta avea o coperta super-frumos ilustrata mi-a starnit interesul :D...ce urma sa decopar in ea m-a impresionat mult :epoca medievala, cavaleri si desigur vrajitorul Merlin :).

O noapte linistita va doresc.

14.06.2013, 00:17:03
  • soso07
    soso07

Prima carte citita ... "Broscuta OAC" - poezii :)
    Prima, mai importanta, pe care m-a pus mama sa o citesc cu voce tare in timp ce ea calca rufe - "Fram, Ursul polar". Si a tot calcat ...

Azi dimineata m-am hotarat si ce as putea sa fac pentru concurs. Mi-am strans frumos materialele, am gasit si cartea dupa lungi cautari prin casa ... "20.000 de leghe sub mari" - perle, rechini (capitolul "O perlă de zece milioane")

14.06.2013, 11:18:50
  • abigailsmycken
    abigailsmycken

Salutare fetelor, ma inscriu si eu cu Anna Karenina mea.

www.breslo.ro/Product/Anna-Karenina---Concurs-Classic-Novels-Reinterpretation_949953

14.06.2013, 20:17:14
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Prima carte...serioasa,a fost "Calatoriile lui Gulliver".Si-acum mi-amintesc ce tablouri "pictasem" in mintea mea pentru fiecare scena...De-atunci am ramas cu doua obiceiuri:cand citesc sunt intr-o lume a mea,atat de cufundata incat nu aud pe nimeni si vizualizez fiecare personaj sau scena pana in cele mai mici amanunte (cand e ceva ce nu stiu sigur,imi imaginez cum cred ca arata acel ceva...).Obiceiuri care au avut si rezultate mai...hmmm...sa le zic ciudate...Eram in tren,acum ceva ani si citeam cu nesat o carte de-a Rodicai Ojog-Brasoveanu :"Minerva se dezlantuie"...La un pasaj privitor la un pariu dintre Minerva si matusa sa,am inceput sa rad intr-un asa hal,incat lumea din vagon (vagon comun) s-a impartit in doua:o parte radeau de rasul meu,iar cealalta parte se indoia serios de integritatea facultatilor mele mentale...dar,nu mi-am dat seama de ceea ce starnisem pana nu m-a scos sotul meu din lumea mea:)))

14.06.2013, 21:58:17
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

@Abigail, frumoasa interpretare a celebrului personaj. Felicitari.

@Soso, abia astept sa vad ce iese!

19.06.2013, 15:04:07
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

@Silvia : :)) cel mai greu e sa explici celui de langa tine ce era asa amuzant .
    Eu, uneori ma afund asa de adanc in poveste incat daca ma deranjeaza cineva "iau foc"..orice sa imi faci numai sa nu ma bati la cap cand citesc ca se termina urat...muahahahaha :D ...

Va astept in continuare "confesiunile" si lucrarile.
    XOXO

19.06.2013, 15:04:31
  • abigailsmycken
    abigailsmycken

Multumesc mult Eluneara.bijoux :D

23.06.2013, 13:43:40
  • mielena
    mielena

Cu setul acesta chiar poti deveni "Stapana Farmecelor"! Minunat, Laura! :)

25.06.2013, 09:29:38
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

Minunat , Laura. Felicitari. Se potriveste perfect cu ceea ce inseamna Morgan le Fay la origini

25.06.2013, 22:12:56
  • NaturaArt
    NaturaArt

Multumesc, dragele mele!

25.06.2013, 23:27:23
  • mielena
    mielena

Un roman clasic dar cu repere contemporane in tipologia personajelor. Iata a doua creatie cu care particip in concurs:
    www.breslo.ro/Product/Les-Miserables_958475

26.06.2013, 20:51:50
  • soso07
    soso07

Am ajuns si eu cu "o perla" :) Am pescuit-o greu, dar am reusit :))
    www.breslo.ro/Product/O-perla-de-zece-milioane---Participa-la-Concurs-Classic-Novels---reinterpretation---REZERVAT_959293

27.06.2013, 22:18:50
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Bravo Sorina! Felicitari pentru creatia inscrisa in concurs. Sa stii ca o sa vin si eu cu o bijuterie in competitie. Numai ca la mine mai dureaza.

27.06.2013, 23:36:35
  • soso07
    soso07

Multumesc, Octavia ! Abia astept sa vad !!!

27.06.2013, 23:37:44
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Ok Sorina. Si la mine tot cu perle va fi. Mai bine zis cu micro perle de cultura si argint. Va fi ceva foarte pretios in primul rand.

27.06.2013, 23:40:33
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Si ca se ne amuzam putin te intreb Sorina as fi putut eu sa lipsesc de la aceasta competitie. Cu siguranta NU. Chiar daca fie vorba intre noi tema este foarte dificila cel putin asa o percep eu. Dar nu ma las invinsa.

27.06.2013, 23:43:13
  • soso07
    soso07

Cum sa lipsesti ? :)) Cu cat e tema mai grea, cu atat iti ies lucruri mai pretioase din maini !!!

27.06.2013, 23:46:11
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Gata,Sorina,ai imblanzit si margelutele minuscule!Si ti-a iesit superb!(Daca erau emoticoane puneam vreo 'nspe clapping-uri!)

27.06.2013, 23:48:53
  • soso07
    soso07

:*) :))))))))))))

27.06.2013, 23:50:18
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Eu tratez cu maxim de seriozitate fiecare tema in parte si simt ca evoluez participand la concursuri.

27.06.2013, 23:54:17
  • soso07
    soso07

Acesta este scopul !!!

27.06.2013, 23:58:02
  • carmenn
    carmenn

ce am zis eu...ne-a lasat masca...frumiiiiiiiiii scoicuta ta...

28.06.2013, 06:43:06
  • soso07
    soso07

Carmen, multumesc :*)

28.06.2013, 07:58:04
  • carmenn
    carmenn

mergea si la Bijuterii-Vara...

28.06.2013, 09:04:28
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Lasa ca face si pentru "Vara" o minunatie!!!Sunt sigura!

28.06.2013, 09:21:55
  • eluneara.bijoux
    eluneara.bijoux

OMG!! Ce minunatii zaresc aici.

28.06.2013, 10:26:29