Forum: Concursuri Concurs Anotimpuri - VARAAAA - Sectiunea Moda si Vestimentatie

• GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Buburuza, imi permit sa-ti inscriu eu si minunatia de saculet, daca vrei tu sa vii sa faci introducerea pe care o crezi de cuviinta, esti binevenita, pana atunci insa, ca sa ma asigur ca nu cumva raman fara ea la sectiunea asta, o adaug eu langa celelalte 17 piese cu care ma mandresc :)!
    Asadar, dragilor, uitati ce inscrie

www.breslo.ro/Shop/Buburuzacughetute la Moda si Vestimentatie:

www.breslo.ro/Product/Saculet-decorativ--participa-la-concursul-de-pe-forum_677360.

30.07.2012, 10:37:17
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Multam Gaby! :*
    Acum imi strofoc gandurile si ma chinui sa le asez in ordine. Am ceva in minte, dar inca nu stiu cum sa concretizez totul...Va mai dura ceva si vin si la Deco si cu inca o piesa la bijuterii ca doar am promis.

30.07.2012, 21:16:34
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Asa te vreau :)! Iti doresc inspiratie si spor, ca timp mai e - o saptamana!

30.07.2012, 21:28:24
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Mai e o satamana, dar cand mi se pune pata, pana nu iese nu ma las. Acum am terminat a doua piesa pt bijuterii si maine ma ocup de cea pt decoratiuni si gata. Sper sa va surprind:D

31.07.2012, 01:03:11
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Sunt convinsa ca va fi o surpriza foarte placuta ;)!

31.07.2012, 11:07:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Te asteptam buburuzo !

31.07.2012, 21:30:04
  • Buburuzacughetute
    Buburuzacughetute

Poimaine aterizez! Pana atunci ma bazai prin zona:D

31.07.2012, 22:19:40
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Ok, ramai prin zona, o buburuza aduce intotdeauna bucurie :)!

01.08.2012, 11:38:08
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Am intrat si in luna lui Gustar, ultima luna de vara calendaristica, si, din acest moment, mai sunt exact 7 zile de inscrieri in concursul nostru! Va astept cu drag sa completam garderoba Verii, pe care atat de frumos au impodobit-o fetele care au inscris pana acum!
    Dupa bunul obicei, de la care nu ma abat nici eu la majoritatea concursurilor, stiu ca in ultimele zile va ploua cu piese care s-au lasat asteptate si intreg asteptarile :).
    Spor si inspiratie va doresc!

01.08.2012, 11:46:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Faguri retezati si fructe care incep sa-ti lase aromele in gura, sunt cateva dintre caracteristicile lunii AUGUST

01.08.2012, 20:06:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Luna a VIII-a dupa calendarul Gregorian, numita AUGUST, are si ea cateva denumiri populare stravechi. Asa dupa cum vi-a spus deja GabyS, AUGUST era denumit mai demult GUSTAR. Denumirea provine de la un obicei foarte vechi, prin care gustarea fructelor era un adevarat ritual. Gustar, vine deci de la acel obicei stravechi de a gusta fructele

01.08.2012, 20:10:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

AUGUST mai purta cateva nume: Maselaru ai Augustru

Chiar la inceputul lunii, albinarii merg la stupi, scot sitele si reteaza fagurii de miere, luand mierea dar, lasand totusi miere suficienta cat sa ajunga pentru hrana albinelor peste iarna. Asadar, AUGUST incepe cu multa... MIERE

01.08.2012, 20:16:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

01 August:
    - Sarbatoare populara: Macaveii.
    - Scoaterea Sfintei Cruci denumita si "Ziua Crucii"; sarbatoare religioasa.

01.08.2012, 21:23:46
  • anamanole
    anamanole

Buna ziua!
    Inscriu, totusi, si la sectiunea aceasta un produs :)
    Braul nu se doreste a fi vreo concurenta reala pentru alte piese inscrise in concurs, ci doar un raspuns amabilei invitatii primite din partea doamnei GabyS :)
    Multumesc! Succes tuturor!
    www.breslo.ro/Product/SFARSIT-DE-ANOTIMP_679194

02.08.2012, 12:52:46
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Bine ai venit, Anamanole, si la sectiunea de Moda! Ce ma bucur ca invitatia mea a fost onorata si inca atat de frumos, cu un brau de vis, de vara la maturitate, cu suflet nostalgic si incarcat de amintiri aurii!
    Uite ca Gheorghitza a vorbit asa frumos despre inceputul dulce al lui Gustar si avem si o piesa plina de miere :)!

02.08.2012, 20:31:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In fiecare an, intre 01 August si 14 August, credinciosii crestini tin Postul Adormirii Maicii Domnului.

02.08.2012, 22:00:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pe data de 06 August, batranii nostri sarbatoarea o zi speciala, numita PROBEJANIA
    care provine din cuvantul Probejenie, un verb de origine slavona "a probazi", adica "a certa", "a ocari", deoarece incepand de la aceasta data se "probaze" iarba si frunzele (ele nu mai cresc si -diupa o vorba populara- certandu-se intre ele, incep sa se ingalbeneasca, sa prinda "rugina"
    Zi importanta in agricultura populara deoarece dupa aceasta data, ierburile isi pierd calitatile si daca pana acum nu s-au terminat stivele de fan pentru iarna, de acum incolo, fanul nu mai are calitatile nutritionale normale. Deci in aceasta zi se serbatorea terminarea cositului.

03.08.2012, 00:00:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Venirea crestinismului, a suprapus acestei importante sarbatori campenesti, o alta sarbatoare si anume "Schimbarea la fatza" (ziua in care apostolii Mantuitorului, aflati pe muntele Tabor, s-au convins ca Iisus nu este doar un prooroc ci ca este chiar Fiul lui Dumnezeu)

03.08.2012, 00:04:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Luna aceasta are loc SECERISUL... Din aceasta cauza, August mai este denumit si SECERAR. Dar, noi trebuie sa revenim la prima denumire si anume GUSTAR.
    Este foarte important acest lucru deoarece ascunde vechi traditii taranesti.
    Pana in luna August, fructele se considerau "veninoase" si nimeni n-avea voie nici macar sa guste din ele. Primele fructe care GUSTA in August, sunt STRUGURII de masa de culoare ROZ. (o prietena de-a nostra, a venit cu o lucrare frumoasa, care este perfect incadrata in tematica si povestea despre bunicuta ei care venea cu primii struguri)

03.08.2012, 00:09:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acum, fructele isi transforma "veninul" in dulceata. Acum se GUSTA POAMA NOUA din rodul viilor. GUSTAREA insa nu se facea oricum.
    Iata ritualul:
    Primele poame nu se gusta de stapanul roadelor. Primele poame se dau... altora.
    Vecini, prieteni, rude etc iar cand acestia erau imbiati cu aceste poame, se spunea obligatoriu:
    " Boaba noua-n gura veche"
    Renuntarea de a gusta proprietarul prima data insemna ca dedica primele fructele STRAMOSILOR lui de la care a preluat proprietatea. Adica, este o orfanda adusa celor trecuti in nefiinta. Din aceasta cauza si la inmormantari, atunci cand se serveste bautura, primele picaturi din bautura se lasa sa cada pe pamant, "pentru cel ce tocmai a plecat"

03.08.2012, 00:16:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Generatii intregi se gandeau mai intai de toate la cei "plecati" (deoarece ei credeau un lucru: "ei n-au murit ci, doar s-au dus de unde or venit")
    Si fructele li se ofereau spre GUSTARE lor...
    Abea apoi, proprietarul avea voie sa guste din dulceata boabelor...
    Iata de ce AUGUST a primit numele de GUSTAR

03.08.2012, 00:19:24
  • soso07
    soso07

Ce frumos se leaga povestile lui Gheorghita cu propunerea de concurs adusa de cattie : creatie inspirata de artizanatul romanesc !!! Merita luata in consideratie aceasta propunere pentru ca sunt surse inepuizabile de inspiratie si sunt si la mare cautare aceste creatii.

03.08.2012, 12:51:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Aici, suntem din toate regiunile, religiile si multe, multe nationalitati.
    Artizanatul ne uneste. Asa ca ideea lui cattie este exceptionala.
    Putem gasi printre noi romani, makedoni, unguri, nemti, evrei, arabi, bulgari, sarbi etc... Fiecare poate imbogatii CASA BRESLO cu farmecul propriului artizanat.
    Grozava idee!

03.08.2012, 13:05:45
  • aigile
    aigile

N-am ajuns sa particip la concursul de MODA, dar m-am documentat si am vazut ca 'se poarta' gulerasele din margele. Si cum visam eu asa la unul din perle, numai ce-l vad intr-o seara la gatul Andreei ESCA!... A trebuit sa ma 'repliez', si, inspirata de un parfum care m-ar face sa dorm pe balcon, printre flori (de n-ar fi tantarii atat de... potrivnici!), am ajuns la un alt model de guleras:
    www.breslo.ro/Product/Regina--Noptii---guleras-cu-broderie-si-margele-Concurs-VARAAA_679808
    P.S. Nu am gasit nicio eticheta pentru GULER, iar la 'orice altceva' nu a vrut cu niciun chip sa fie salvat, asa ca a trebuit sa-i agat eticheta 'colier', desi este un guleras, asa cum o dovedeste si forma lui... Poate n-am stiut eu unde sa caut, si ma indrumati si pe mine! Multumesc!

03.08.2012, 17:21:58
  • rosegarden
    rosegarden

Unde se pot vedea, vota creeatile participante atat la sectiunea vestimentatie, cat si "bijuteriile"?
    multumesc!!!!

03.08.2012, 17:39:04
  • rosegarden
    rosegarden

Am gasit Treasury listul,ma uit acum.......
    as dori si sa va intreb,daca pot si eu sa particip,in "calitate"de magazin mult prea nou,fara vreo actiune la activ....?

03.08.2012, 18:10:25
  • corainadori
    corainadori

Buna fete si baieti! August ne vine cu dulceata, caldura si sarbatori! Ce vreau sa va spun: am deschis o discutie la sectiunea "Orice altceva" privind o propunere de concurs care sa aiba mai multe sectiuni si sa cuprinda lucrari inspirate din artizanatul romanesc si chiar si din cel dacic. Vreti sa spuneti si voi acolo ce parere aveti? Corina

03.08.2012, 18:33:36
  • corainadori
    corainadori

Soso a propus chiar o categorie distincta de artizanat romanesc. Ce parere aveti?

03.08.2012, 18:35:26
  • soso07
    soso07

Cora - Dora, de Paste trebuie sa-ti dau un mielusel pentru ca te-am botezat cattie :))) Am scris mai sus de initiativa ta care mi se pare extraordinara!!! Poate acest concurs (dupa ce se va termina si cu editia de toamna) va capata o personalizare (sa aprofundam in fiecare anotimp ce ne-a povestit Gheorghita despre sarbatori).

03.08.2012, 19:57:46
  • Kalimera
    Kalimera

e o idee! si inca una buna!:))

03.08.2012, 20:25:37
  • corainadori
    corainadori

l
    La fel de buna idee este si cea a lui Gheorghita. Am putea face cumva sa existe si sectiune pentru cei de alte nationalitati care au si ei minunate motive populare.
    La un moment dat am alergat prin toate pravaliile sa caut ceva popular autentic romanesc( pentru cadouri in strainatate), nu kiciuri care ar putea fi din orice tara.

03.08.2012, 20:35:09
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Bine ai venit, Ligia, cu gulerasul tau regal intr-adevar :)! Nu stiu ce sa spun in privinta etichetarii, m-am uitat si la alte produse asemanatoare si erau incadrate in functie de tehnici si materiale mai mult decat in functie de forma. Ma bucur ca l-ai fotografiat pe o bluzita ca sa vedem exact cum vine - spledid!

03.08.2012, 21:33:38
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Intr-adevar e nevoie de o revigorare a traditiilor populare si ideea unui concurs cu tema asta e binevenita! Avem oameni priceputi printre noi, venim din zone diferite si ne putem documenta asupra traditiilor si obiceiurilor locale si regionale si sa venim cu piese inspirate din folclorul autentic. Imi place cum ganditi :)!

03.08.2012, 21:40:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fata de cele ce vi-am scris referitor la gustarea poamelor, iata ce am gasit:

"Cand incep sa se coaca poamele, sa nu manace cineva mai intai, pana nu imparte, ca sa manace mortii si apoi cei vii"

Odata cu trecerea anilor, acest obicei a fost uitat si mai trist, este ca am inceput nu numai sa nu ne mai amintim de stramosii nostrii dar incepem sa-i uitam si pe cei ce de langa noi. Un bun prietem, mi-a spus tare trist:
    "Nu mai cunosc oamenii din tara asta. Nu asa i-am cunoscut. Inainte saream unul in ajutorul celuilalt. Acum, exista o singura deviza: Mai intai: EU, pe urma: EU si in cele din urma: NUMAI EU. trista natzie am ajuns..."

03.08.2012, 23:17:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Concursurile de pe Breslo, arata ca inca mai exisdta o flacara. Vedeti cu ochii vostri toate postarile de la concursurile Breslo si veti constatata cu mare bucurie ca prietenul n-a avut dreptate. Mai sunt oameni carorora... LE PASA de ceilalti.
    Cu inima plina de dragoste vreau sa le felicit pe toate fetele care trimit cu mult drag premii.
    "Dar din dar se face DAR!"
    Felicitari si SPONSORILOR care renunta din partea lor, pentru a o imparti cu ceilalti.
    Nu este putin.

Vara se coc poamele. In August se gusta. Mare lucru sa oferm "gustare" si altora

03.08.2012, 23:23:28
  • carla69
    carla69

Am sosit cu al doilea produs,si cum vara nu pot sa mi-o inchipui decat cu flori...:
    www.breslo.ro/Product/Deux-pices-Quand-lt-arrive_680056

03.08.2012, 23:53:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

si o jartiera cadou...
    Felicitari Carla. Esti neobosita si inspirata. Cu creanga aia mai ramane de vazut ce se-ntampla...

03.08.2012, 23:58:50
  • carla69
    carla69

Multumesc Gheorghita,se va intampla ceva si cu creanga si cu jartiera,...cred ca asta e ordinea,sau invers...le vine randul

04.08.2012, 00:00:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu is rabdator...

04.08.2012, 00:20:34
  • Kalimera
    Kalimera

doar timpul nu mai are rabdare... suntem deja in 4 august, mai e putin pana pe 7...:)
    frumoasa tinuta, carla... mor dupa topul tau crosetat:) si verdele fustitei este delicios! jartiera ce culoare e? ;))))

04.08.2012, 01:15:30
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

E superb compleul, Carla, si combinatia de culori, si lucratura, felul in care se regasesc florile din brau pe poalele fustei, m-ai coplesit cu parfum si culoare! Ai inceput cu flori si termini cu flori :)! Succes!

04.08.2012, 09:58:16
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Cu cea de astazi, care e abia la inceput, mai avem 4 zile de inscrieri! Speram ca fetele noastre harnice sa vina in numar cat mai mare sa imparta cu noi roadele imaginatiei si ostenelii lor si sa gustam impreuna din farmecul Verii! Deja avem un ospat pe cinste :)!

04.08.2012, 10:06:57
  • carla69
    carla69

Multumesc din suflet Gaby,dar nu stiu daca voi participa,vad ca magazinul meu e activ pana in 6,si daca platesc azi nu cred ca va redeveni activ pe perioada votarii,numai daca produsele inscrise sunt puse in alt magazin,deh,gemeni!!!

04.08.2012, 10:09:27
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Gasim o solutie, Carla, punem creatiile tale in alt magazin, asa cum am vazut la un alt concurs, e pacat sa nu participe.

04.08.2012, 10:45:57
  • Marmotescu
    Marmotescu

Marmomta se incalzeste pe marginea terenului! La propriu,uitasem complet cat e de calcat si descalcat cand marmotzesti textiloase :) (ultima geanta cred ca am facut-o prin 2005). In premiera pt mine fac o geanta plic...ma lupt acuma cu prima mea capsa cu magnet ca sa vad cine e si ce vrea de la noi :D. Dupa aia captuseala,ceva curea si gata, ma inscriu si eu(sper pe dupamasa,sau daca termin prea tarziu maine dimineata). Daca totul merge conform programului si ma tine sa nu dorm prea mult la noapte incerc sa inlocuiesc si prima piesa(oricum inspirata stim cu totii de la cine :P ) cu braul asortat. Mai ramane sa-mi gasesc papiota furata de domnul festivus(motanul din dotare) in cursul diminetii :) .

04.08.2012, 14:27:00
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

De data asta o sa iti fur eu ideea:))) ca si eu am ,in stadiul de proiect,inca, un plic pt aceasta sectiune!

04.08.2012, 15:00:35
  • carla69
    carla69

si eu,dar nu pentru concurs!!!!

04.08.2012, 15:04:37
  • soso07
    soso07

Iar eu mai am cateva margelute de cusut la rochita. Asta dupa ce le-am ales dintr-ul pliculet pe cele care incap pe ac, sa le pot coase. Parca eram Cenusareasa alegand graul de neghina :)))

04.08.2012, 15:21:04
  • Marmotescu
    Marmotescu

cos si eu margele...m-am luptat cu capsa aia inversunata si era sa infrang :). Adica am prins-o doar de captuseala ca deja cususem intaritura de fata gentii...asa ca acum brodez captuseala cu margele sa o prind ascuns de intaritura =)). Asta e din ciclul daca nu ai de lucru iti faci.Dar urmatoarea capsa o sa aiba de furca cu mine :).

04.08.2012, 15:37:45
  • Kalimera
    Kalimera

ca sa nu ziceti ca nu stau cu voi la sezatoare, si eu am pus la dospit o gentuta mica si vesela, de vara, pentru o piticutza! fara margelute deocamdata, dar cine stie ce idei imi mai vin pana o termin... :)

04.08.2012, 15:52:26