Forum: Concursuri Concurs Anotimpuri - VARAAAA - Sectiunea Bijuterie

• carmenn
    carmenn

citim...

14.07.2012, 20:43:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Unul dintre feciorii care ar fi vrut-o pe fata de nevasta iar ea "a fost data" altuia,
    se intelegea cu alti flacai prieteni de-ai lui, ca la un anumit semn (cand conditiile o vor permite) pun la cale rapirea miresi din cel putin doua motive:
    1) sa fuga cu ea in lume, lasand pe toti nuntasii cu gura cascata
    2) sa o fure doar, aratand ca mirele nu este demn sa o aiba de nevasta, din moment ce n-a putut avea nici macar grija de ea. Dar, in acestye conditii, flacaul, n-o dadea inapoi asa simplu... Nasul, care devenise PROTECTORUL pererchii proaspat casatoriti, trebuia sa "negocieze" cu flacaul care furase mireasa, o suma de bani (sau cai, caruta, o suprafata de pamant, etc...) Doar dupa ce NASUL rezolva aceasta datorie, flacaul consimte sa dea mireasa inapoi.

14.07.2012, 20:45:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca nu apareau asemenea conflicte, atunci, nunta era perturbata in alt mod.
    Pentru a-i atrage atentia mirelui, ca viitoarea sotie a avut mai multi admiratori si ca la cea mai mica greseala acestia nu se vor da in laturi de a "se da" la nevasta lui,
    se intampla ceva:
    cineva fura un pantof miresei.

14.07.2012, 20:48:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pana in zilele noastre, cel putin in Ardeal si azi, la nuntile noastre, inca se mai fura pantoful miresei...

14.07.2012, 20:49:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acest semnal, primit de mire, il va face sa se poarte cu grija cu sotia lui,
    deoarece stie foarte bine ca anumiti barbati stau la panda si abea asteapta o miscare gresita a acestuia.
    Multe accese de gelozie va insoti viata tinerei femei din cauza acestor flacai, candva, indragostiti si ei de fata...

14.07.2012, 20:52:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar, e VARAAAAAA si este anotimpul nuntilor!
    Si al concursurilor....
    Va doresc mult succes!

14.07.2012, 20:53:56
  • forHOPE
    forHOPE

Foarte frumoase traditiile legate de nunta...pe mine insa, ma cam deprima nuntile...:9

14.07.2012, 21:27:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Poate vei fi si tu ...furata!

14.07.2012, 21:33:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Poate nu vei invita breslasii la nunta ta!

14.07.2012, 21:33:45
  • forHOPE
    forHOPE

Eu nu cred ca ma voi marita vreodata...desi mi-ar placea...

14.07.2012, 21:44:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu suferi barbatii?

14.07.2012, 21:47:10
  • forHOPE
    forHOPE

Ba ii sufar insa treaba e mult mai complicata...

14.07.2012, 22:13:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Mergi si tu la un bal, Carla iti face o jartiera roz, in timpul unui dans iti "cade" jartiera iar feciorul care se va apleca s-o ridice, va fi alesul tau.

14.07.2012, 22:36:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu-i deloc complicat!

14.07.2012, 22:36:26
  • Kalimera
    Kalimera

preluand ceea ce spunea GabyS pe celalalt topic, sper si eu ca fetele s-au adapostit de arsita zilei si lucreaza cu mult spor si daruire, mesterind minunatii nemaivazute:)
    daca n-as zugravi si daca n-as avea toate materialele si sculele ascunse, taaare as mai mesteri si eu cate ceva... eh, o sa treaca si asta, ca n-oi zugravi vesnic..:)

15.07.2012, 01:02:01
  • Kalimera
    Kalimera

diana, insa ai grija! inainte sa declari public ca el e alesul, pune-l sa-ti aduca o declaratie de avere. e musai sa aiba casa, masina, cont in banca! daca n-are, sa nu se deranjeze sa se aplece :)))
    glumesc... averea e si ea buna pentru siguranta, pentru stabilitate.. dar mai importante sunt compatibilitatea, intelegerea, afectiunea...

15.07.2012, 01:05:37
  • forHOPE
    forHOPE

Deci daca nu port jartiera, nu are ce sa imi cada si deci, nu va exista un ales :D

Kalimera: mai intai de toate, il voi intreba daca are mama :)))))

15.07.2012, 11:17:48
  • soso07
    soso07

Kalimera, poti picta ceva de vara pe pereti, faci o poza si o inscrii la DECORATIUNI :) Si asa rezolvi doua probleme !

15.07.2012, 12:04:29
  • Kalimera
    Kalimera

diana, daca e, improvizam pana face carla una pentru tine:))

15.07.2012, 13:09:03
  • Kalimera
    Kalimera

soso, la ce nervi am, de caldura, de mosmondeala mesterilor, de vraistea care e in casa, ma tem ca as picta ceva atat de abstract incat nimeni nu va intelege ce a vrut artistul sa exprime prin acea capodopera murala:))

15.07.2012, 13:11:11
  • blanitza
    blanitza

Sorinuta, ce idee perfecta, ia sa trecem la redecorat peretii, ca cel putin sa stim de ce ne trec transpiratiile:)!!!

15.07.2012, 13:12:11
  • Kalimera
    Kalimera

daca aveti disponibilitate si inspiratie, gabi&soso, va invit calduros la mine, sa va 'faceti' mana :))) ca eu m-am saturat :))

15.07.2012, 13:22:35
  • blanitza
    blanitza

Odilia scumpa, da' ce-ai zice tu daca sambata viitoare ne faci o vizita, de ziua mea??? Si ne jucam de-a decoratul, da' cu pietricele:)

15.07.2012, 13:29:48
  • Kalimera
    Kalimera

gabitza, nici nu stii cat ma manca talpa sa dau o fuga in ploiesti sambata viitoare.. din pacate, nu pot... ne-am dat peste cap cu zugravelile pentru ca soseste o matusa din australia vineri, pe 20, si va sta la noi cam 2 luni :D .. iar sambata dupa-amiaza am antamat o masa mare la un restaurant, sa ne vedem cu toate rudele care sunt in bucuresti. ma voi gandi la tine si voi inchina un pahar de vin in cinstea ta:)) poate fac asta chiar joi! :))

15.07.2012, 13:48:49
  • soso07
    soso07

Am adus si aici premiul pentru moderatoarea acestei sectiuni :
    www.breslo.ro/Product/Premii-la-alegere-pentru-cele-trei-moderatoare-ale-concursului-VARA_667746

15.07.2012, 19:10:52
  • Kalimera
    Kalimera

ce frumoase sunt toate, soso!! multumim!
    moama..abia astept sa plec la mare, in august, sa-mi plimb colierul pe faleza, sa-i arat ce frumoasa e marea ca l-a inspirat! :)

15.07.2012, 19:41:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitzo,
    Sambata viitoare este ziua ta?

15.07.2012, 21:51:47
  • Kalimera
    Kalimera

e joi, pe 19 :)

15.07.2012, 22:21:11
  • HappyAccesories
    HappyAccesories

Fetelor, ma inscriu cu o pereche de cercelusi realizati in tehnica soutache. Mentionez ca este a 2-a incercare in aceasta tehnica si sper sa va placa!

www.breslo.ro/Product/Jocuri-colorate-de-vara_667888

16.07.2012, 10:04:53
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Doamne,ce de-a frumuseti s-au inscris si aici,ti-e mai mare dragul sa le admiri!Si-n mine clocotesc ideile,dar,pana nu ma linistesc cu defilarea Casei de Moda,nu am cum sa lucrez la ce imi trece prin minte.Desi sunt Geaman si se spune de noi ca ne prindem de mai multe lucruri si nu ducem la sfarsit nici unul,eu n-am facut niciodata asa ceva si nici n-am de gand sa incep acuma:)
    Spor si inspiratie!

16.07.2012, 10:29:20
  • Kalimera
    Kalimera

chiar deliciosi, happy! :) veseli si zglobii, cum le sade bine unor accesorii de vara:) frumos...si din ce vad eu in poze, si laborios...
    felicitari, sunt minunati! :)

16.07.2012, 10:51:51
  • HappyAccesories
    HappyAccesories

Multumesc frumos. Imi puteti spune si Ale, desi daca aud des cuvantul happy ma inveselesc instant :)))
    Chiar daca cercelusii sunt asa...mai simpli, fiind la inceput in tehnica asta dureaza mult. Mi-a luat cam 4 ore. In curand sper sa fac si coliere si bijuterii mai complicate.
    Pana una alta, mai pregatesc o piesa pentru concurs! :)

16.07.2012, 11:19:51
  • Kalimera
    Kalimera

daca asta numesti tu 'simpli', ma frica sa ma gandesc cum ar trebui sa fie cei 'complicati'... :))
    pana una alta, te asteptam cu maaaaare drag si cu a doua piesa in concurs:))

16.07.2012, 11:35:27
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Cu toata arsita asta, vara ramane anotimpul meu preferat si, dupa piesele inscrise in concurs, vad ca nu sunt singura care iubeste anotimpul asta :). Ma topesc dupa campurile cu maci, margarete, musetel si albastrele aduse de Marmotescu! Floricelele lui Fimarc sunt atat de gingase si dragalase - facand o parateza, am invatat sa pretuiesc mai mult floricelele mici, la firul ierbii, de cand lucrez cu rasina :). Happy Ale :), iti ies foarte bine creatiile in tehnica asta!

16.07.2012, 12:09:23
  • sognami
    sognami

Bine v-am gasit din nou! Pentru ca in vara asta muza a fost darnica am reusit sa finalizez si a doua piesa pentru concurs, tot din seria "primele mele bubuline" :)
    www.breslo.ro/Product/Set-Summer-days-summer-nights_666188
    O vara placuta tuturor!

16.07.2012, 13:23:46
  • Kalimera
    Kalimera

ce de pufosenii! :)) si bulinutze dulcici!! pun pariu ca-s si foarte comod de purtat... felicitari, sognami, frumos set!:)

16.07.2012, 13:53:26
  • ani
    ani

Am revenit cu inca o lucrare pentru concurs www.breslo.ro/Product/N-from-Nature---Concurs-Vara-sectiunea-Bijuterie_668041.
    Iese putin din tiparul colorat al verii, dar eu sunt incantata de el, sper sa va placa si voua.

16.07.2012, 14:50:28
  • Kalimera
    Kalimera

draga mea ani... sunt muta de uimire.. de unde va vine, fratilor, inspiratia?
    si cum ti-a venit ideea? stateai asa frumos pe paturica, ai vazut copacul, ai luat scoarta, ai vazut si lichenul (sau muchiul, ce e) si ti-a venit ideea sa transformi totul intr-un colier smuls naturii... nu?:))
    surprinzator... asa cum spuneai si tu, se potriveste unei nonconformiste cu atitudine..
    felicitari! :)

16.07.2012, 15:02:04
  • Kalimera
    Kalimera

si acum, un pic de statistica... brrr, ce naspa suna :D
    azi, 16 iulie, ora 15:30, avem asa:
    15 pagini
    288 comentarii
    25 lucrari inscrise, din care:
    8 fete au participat cu numarul maxim de lucrari
    9 fete mai au o lucrare de inscris.
    xxx fete de pe breslo mai au ceva de spus in materie de bijuterit, si, daca le rog frumos, poate vor participa si ele :)

16.07.2012, 15:34:45
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

sognami, muza ta e dulce, vesela si jucausa in vara asta :). Imi place!!!

16.07.2012, 15:45:36
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

ani, ai prins cumva sufletul padurii acolo si cumva, mie imi spune povesti cu elfii si hobbitii lui Tolkien... M-ai dus in alte sfere si e tare bine acolo!

16.07.2012, 15:48:35
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Statistica... da, suna urat, imi aduce aminte de o materie de la scoala cu formule pe care n-am reusit sa le invat...
    Dar cifrele arata foarte bine! S-o tinem tot asa si la mai mare, Odilia! Ne-a mai dat si Sorina un impuls de suflet :).

16.07.2012, 15:52:06
  • Kalimera
    Kalimera

cu ocazia acestei statistici, tin sa multumesc sponsorilor si fetelor care si-au anuntat participarea cu premii si cadouri pentru castigatoarele primelor locuri, pentru debutante, pentru prima lucrare inscrisa, pentru clienti, moderator si asa mai departe:

www.breslo.ro/Shop/blanitza
    www.breslo.ro/Shop/Jewelswithlove
    www.breslo.ro/Shop/raven
    www.breslo.ro/Shop/SUGESTIVE
    www.breslo.ro/Shop/Textile-art
    www.breslo.ro/Profile/HobbyShop
    www.breslo.ro/Shop/merica
    www.breslo.ro/Shop/dana86
    www.breslo.ro/Shop/ucrina
    www.breslo.ro/Shop/irinarosca
    www.breslo.ro/Shop/mariar
    www.breslo.ro/Shop/soso07
    si, bineintele, martie din post: www.breslo.ro/Shop/Kalimera (adica-mi multumesc mie insami, ca am fost inspirata sa intru pe acest site gasit pe google:)))

16.07.2012, 15:52:16
  • ani
    ani

Da, da ...ala rosu e sufletul . Nu stiu al cui, al padurii sau al meu , cert e ca m-a cuprins si pe mine . Nu stiu de ce , padurea mi s-a parut ieri putin infricosatoare si plina de mistere. Pasind atenta sa zaresc acel " ceva " care imi trebuia m-am trezit speriata de un zgomot vag de fosnete. era un caine de la stana, negru. Mi-a sarit inima, am zis ca e un lup, cel putin asa arata. In fine....am incercat sa surprind oricum acest spirit al padurii, mereu diferit si suprinzator.

16.07.2012, 15:58:07
  • Kalimera
    Kalimera

da, gaby... m-a emotionat gestul sorinei, la fel si al celorlalte fete care s-au gandit la noi :)
    pup si imbratisez toate fetele!

16.07.2012, 16:00:23
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Din paduri, de pe campuri cu maci, eu, ca si Sorina, ma incapatanez sa va aduc din nou la mare :). Si ma inscriu cu a doua piesa la sectiunea ta, Odilia: www.breslo.ro/Product/Colier-i-cercei-Greek-Summer---Particip-la-Concursul-VARAAAA_668252.

16.07.2012, 20:03:56
  • Kalimera
    Kalimera

kalos orisate, GabyS :)) adicatelea bine-ai venit! si cu a doua lucrare!:))
    ce-mi place...chiar are aer grecesc...
    efharisto & kali tihi! :)))

16.07.2012, 20:15:46
  • Kalimera
    Kalimera

mi-ar placea sa am timp sa inscriu si eu macar o lucrare la sectiunea ta, GabyS... sper sa termin saptamana asta cu toata alergatura, sa ma linistesc..

16.07.2012, 20:17:13
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Multumesc si eu, Odilia :)! Linisteste-te, inspira-te si vino sa ne incanti cu ceva frumos din piele, gentuta sau ce te inspira pe tine Vara asta!

16.07.2012, 21:07:04