Forum: Concursuri Concurs Anotimpuri - VARAAAA - Sectiunea Bijuterie

• carmenn
    carmenn

:))

08.07.2012, 13:25:48
  • lucashop
    lucashop

Buna tuturor,Am reusit sa fac si eu ceva pt concurs...
    www.breslo.ro/Product/Fluturi-albastri-participa-la-concursul-anotimpuri-VARAAA_663229

..si poezia aferenta....

- Timpul se lichefiaza

si picura, gri, peste o floare

uitata în glastra.

Un sentiment atroce

îsi face loc în noi,

promitându-ne amintirea.

Înainte de noi n-a fost

durere, nici cercuri frânte,

dar noi lasam mostenire

fluturi albastri.

08.07.2012, 20:50:15
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Bine ai venit, Ligia! Profund mesajul fluturilor albastri :)! Imi place mult alaturarea dintre elementele metalice si aripile diafane!

08.07.2012, 21:18:56
  • Kalimera
    Kalimera

ce de fluturasi... albastri, asa cum imi plac mie :))
    felicitari, lucashop, minunata piesa!..:)
    te asteptam cu multa curiozitate si cu a doua piesa! :)

08.07.2012, 22:49:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kalimera,
    crezi ca din cauza caldurii devenim mai apatici?

08.07.2012, 23:53:04
  • Kalimera
    Kalimera

da, gheorghitza...caldura accentueaza disconfortul fizic dar si pe cel psihic.. caldura sufleteasca, insa, cred ca mobilizeaza, sprijina si e de preferat gradelor din termometru:)))

09.07.2012, 00:19:00
  • soso07
    soso07

Eu m-am intors de la Azuga. Si pe acolo era cald, dar cel putin puteam respira. Am stat si cu picioarele in apa rece de izvor (rece doar la inceput). Am vazut o multime de fluturi frumos colorati, floricele galbene, PAPADII care acum erau in floare :) Dar simt si eu starea aceasta de care vorbiti voi ... as vrea sa fac multe, dar imi vine greu sa le incep (nu mai zic sa le mai si termin) ...

09.07.2012, 10:03:13
  • lucashop
    lucashop

multumesc.....piesa 2 se ''coace''pe caldura asta....astept PLOAIA!
    va doresc o zi racoroasa si plina de creatii!

09.07.2012, 10:16:33
  • Kalimera
    Kalimera

lucashop, nu e graba... las-o sa "dospeasca" bine:)) mai e timp.. :)

09.07.2012, 10:54:14
  • FIMARC
    FIMARC

Inscriu si eu prima lucrare
    www.breslo.ro/Product/Papillons_663770

09.07.2012, 16:25:32
  • Kalimera
    Kalimera

uau!! un roi de fluturi!! albastri!! :))
    foarte frumos, fimarc.. vesel si varatic! :) felicitari, este superb!

09.07.2012, 16:42:57
  • FIMARC
    FIMARC

Multumesc frumos

09.07.2012, 16:48:46
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Mie imi place de mor combinatia de maro cafea/ciocolata si bleu turcoaz! Bravo, Fimarc!

09.07.2012, 17:49:51
  • cattie
    cattie

Prima lucrare pentru acest concurs.

www.breslo.ro/Product/20000-de-leghe-sub-mari_664092

09.07.2012, 22:09:35
  • Kalimera
    Kalimera

@corainadori: frumooase foc ciresicile tale..si neobisnuite.. eu una n-am mai vazut ideea aceasta de prindere a cerceilor... felicitari, ai reusit sa ma surprinzi! (...pana si pe mine, care am crezut ca le-am vazut pe toate pana acum:)))

09.07.2012, 22:45:57
  • Kalimera
    Kalimera

in timp ce proferam amenintari ingrozitoare pe topicul Casei de Moda, iata ce minunatie de univers subacvatic a aparut aici:))) super reusite, si migalite si inspirate! ai manute de aur, draga mea cattie:)

09.07.2012, 22:48:50
  • cattie
    cattie

Hihihihi
    Am promis ca vin,am venit,am vazut,am inscris...urmeaza lucrarea a doua,dar mai dureaza putin :)

09.07.2012, 22:53:29
  • Kalimera
    Kalimera

daca promiti solemn ca ne aduci si a doua piesa in concurs, sa stii ca te cred si te las sa te concentrezi ... altfel, e valabil ce-am zis dincolo..te alerg toata vara !!!:)))

09.07.2012, 23:01:46
  • cattie
    cattie

Promit SOLEMN!!!!!

09.07.2012, 23:15:25
  • Kalimera
    Kalimera

asa.. ok... mi-am notat! :))

09.07.2012, 23:44:29
  • carmenn
    carmenn

cattie,parca tu umblai dupa patratos,bol....frumoasa bratara..ma enervati iar cu margeleala...de ce oare nu-mi vine sa ma apuc...n-am pietre si nici fir sau pe ce se insira...si nici nu stiu metode...:( asa ca deocamdata le admir la voi...

10.07.2012, 00:23:05
  • blanitza
    blanitza

Maaama, ce minunatii de Vara frumoasa si seducatoare au aparut aici, BRAVOOO, FETELOR!!! Ati gandit-o frumusel, si-odata ne-ati adus-o, mai generoasa si mai sexy de cum am vazut-o ever, sa traiti si sa mai faceti!!!
    Cora, fantezia n-are limite, si pe-a ta am vazut-o in aceasta seara la lucru, prin toate topicurile de concurs, cu piese surprinzatoare, bravoo!!!
    Cattie scumpa, ce seductie de inalta clasa faci cu peyote freeform, eeeeeeee, acu stii tu de ce ti-am trimis revista??? Pentru ca eram sigura ca te va vraji, si-asa a fost, absolut superbe lucrari!!
    Haaa, si ca sa preiau ce-a spus Odilia mai devreme, cred ca v-alerg si eu pe tot forumul, daca nu va concentrati si nu va lasati imaginatia sa zboare si-n directia Artei Plastice si-a Decoratiunilor, ca mi-e clar ca aveti ce, aveti cu ce, aveti de ce, si-atunci nu mai ramane decat un push zdravan, ca sa ne incantati inca o data, si sa ne aduceti Vara in dar, in toate formele de arta posibile!!
    Felicitari pentru creatii minunate, muncite si super-inspirate!!!

10.07.2012, 00:44:46
  • Kalimera
    Kalimera

aici, la bijuterici, e liniste...fetele lucreaza... sshh.. do not disturb:)

10.07.2012, 12:15:48
  • corainadori
    corainadori

Mi s-a parut mie ca se aude un zornait asaaa, de departe! Erau margelutele fetelor
    insirandu-se cuminti la locul lor! Aici nu au probleme cu fermoare, cu sireturi, cu ioc si crinoline!

10.07.2012, 12:19:52
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Imi place pe unde va poarta inspiratia, fetelor :)! corainadori e prin palate, povesti cu zane si domnite din vremuri apuse, iar cattie exploreaza fascinata lume a apelor, aducandu-ne marea mai aproape...

10.07.2012, 16:23:10
  • Kalimera
    Kalimera

ce frumos ar fi fost sa fie Bucurestiul port la Marea Neagra.. :))) desi, colierul lui Cattie ma duce mai degraba cu gandul la Atlantic:))

10.07.2012, 17:16:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

cattie,
    felicitari pentru idee si realizare!

10.07.2012, 22:55:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

corinadori,
    exact la asta ma gandeam si eu. Ce caut eu pe celalalt topic? Cred ca abea acum inteleg eu mai bine sensul cuvintelor
    "PROVOCARI BRESLASE

11.07.2012, 12:53:06
  • carla69
    carla69

Waw,acum l-am vazut si eu!Maiestrie!

11.07.2012, 13:03:15
  • nicolebijou
    nicolebijou

Pentru ca este vara si sezonul nuntilor, a doua creatie este dedicata unei mirese mai non-conformiste care asorteaza cerceii la buchetul de mireasa.

www.breslo.ro/Product/Buchet-de-trandafiri_664823

11.07.2012, 13:36:05
  • Marmotescu
    Marmotescu

Salutare breslasi! As vrea sa particip si eu la categoria debutanti :D si va rog sa ma lamuriti cum se face inscrierea in concurs...pun in magazin si pun link aici? Produsul e inca in lucru,sper sa termin in cateva zile in functie de cum are chef Aricescu sa ma lase sa lucrez. Sarumana

11.07.2012, 15:29:55
  • Kalimera
    Kalimera

o mireasa deosebita... nonconformista si cu bun gust... felicitari, nicole, trandafirasii tai sunt , ca de obicei, deliciosi! :)

11.07.2012, 15:37:07
  • Kalimera
    Kalimera

draga marmotescu,
    ma bucura teribil intentia ta de a participa la concursurile de pe forum si in special la cel de bijuterie, dedicat verii :)
    exact asa se face inscrierea. urci in magazin produsul si apoi pui linkul aici, pe topicul acesta (daca e bijuterica).
    rugam pe aceasta cale pe dl. aricescu sa te lase sa lucrezi, intrucat m-ai facut extreeeeeem de curioasa :))

11.07.2012, 15:40:10
  • Marmotescu
    Marmotescu

Mi-e greu sa ma hotarasc, sunt atatea chestii pe care mi le inspira vara...sau care imi inspira vara :)). Prin urmare am crosetat un maldar de floricele,scoici si chestii, le-am pus intr-o cutie si am facut altceva =)). Se poate ca un produs sa fie de fapt un set de obiecte?Mai degraba o serie cu mai multe componente din care sa porti 2 maxim 3 o data(colier si inel, cercei si brosa, inel si clema de par,etc)? Zic si eu asa, nu stiu cand/daca am timp sa fac tot ce imi trece prin cap. Nu mai zic ca mi-ar place sa fac doua serii cu subiecte diferite...din pacate asta e exclus din lipsa de timp.

11.07.2012, 15:55:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicolebijou, a scris ca VARA este sezonul nuntilor.
    Cred ca merita sa vorbim putin despre acest subiect.

11.07.2012, 15:56:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In traditia populara straveche, casatoria este un element obligatoriu in ciclul vietii,
    cu toate etapele premergatoare si pana la nunta propriuziza:
    - Petzitul
    - Cererea in casatorie
    - Tocmirea zestrei
    - Logodna
    - Casatoria religioasa
    - Nunta propriuzisa cu petrecerea atat de bine cunoscuta.

11.07.2012, 16:01:21
  • Kalimera
    Kalimera

@marmotescu: sigur ca da. poate fi un set compus din mai multe piese. poate fi orice-ti trece prin minte, orice-ti inspira vara:) si, pentru ca e destul timp pana se incheie inscrierile, incearca sa faci si al doilea set, cel cu subiect diferit. :)
    imi place tare mult ce am vazut in magazinul tau... lucrezi impecabil si foarte inspirat.:)

11.07.2012, 16:07:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Au ramas din batrani niste obiceiuri foarte interesante. Printre acestea este si locul si rolul fetelor care urmau sa se casatoreasca. Ele erau considerate PROPRIETATEA tatalui lor, iar acesta din urma era cel care hotara in privinta celui cu care fata ar urma sa se casatoreasca. decizia era luata doar in functie de propunerile financiare pe care le faceau petzitorii, iar optiunea ei nu era luata in seama de loc.
    Din aceasta cauza, in noaptea nuntii, se intampla de multe ori ca mireasa "sa fie futrata" de un alt flacau pe care fata il iubea.

11.07.2012, 16:07:56
  • Kalimera
    Kalimera

asa, gheorghitza...
    ia sa vad ce etape si traditii/obiceiuri am sarit cand m-am maritat... :)))

11.07.2012, 16:08:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sorry... "sa fie FURATA"

11.07.2012, 16:09:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In alte cazuri, in noaptea nuntii, nuntasii ramaneau ba fara mire (care urma sa se casatoreasca cu o fata pe care n-o iubea) ba fara mireasa care fugea pur si simplu de nunta si parasea satul cu flacaul iubit

11.07.2012, 16:10:57
  • carla69
    carla69

Lasa Gheorghita,nu mai corecta,stim ce ai vrut sa spui

11.07.2012, 16:11:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

NUNTA se desfasura dupa un scenariu precis, pe parcursul a patru sau cinci zile,
    incepand de joi, iar ceremonialul se desfasura pe etape ritualice, culminand cu desfasurarea nuntii, care avea loc Dumineca.

11.07.2012, 16:14:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

PETZITUL, urma sa inceapa la initiativa parintilor feciorului care insotit de fecior si de "un om de incredere" (care avea rol de martor) soseau la casa fetei, dupa ce in prealabil isi anunta vizita cu mult timp inainte.
    Petzitul era cea mai importanta etapa in procesul casatoriei deoarece atunci se stabileau regului, conditii, cerinte, se negocia "zestrea", se stabilea unde vor sta tinerii casatoriti, unde se va face nunta si cand, cine vor fi invitati, etc, etc...

11.07.2012, 16:26:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Tot atunci, se stabileste data logodnei, cine vor fi nasii, graitorii, chematorii, domnisoarele de onoare, lista de bucate, muzicantii.
    Niste barbati (numiti VORNICI) luau o plosca cu rachiu si o plimbau din casa in casa pentru a face anuntul casatoriei si instiintarea invitarii la nunta.

11.07.2012, 16:30:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In saptamana premergatoare marelui eveniment, (mai ales Joia) la gazda sosesc femeile din partea familiilor invitate si acolo isi ofera ajutorul (fiecare nunta producea o mare emotie in sat si de indata, toata lumea, sarea in ajutorul tinerilor)
    Aceste femei practicau de fapt o forma de intr-ajutorare. Una se ocupa de taitzei, altele de gaini, altele de legume si fructe etc, etc...
    Toate se ocupau de preparearea bucatelor mai ales de prepararea SARMALELOR fara de care o nunta nu poate fi facuta.

11.07.2012, 16:36:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sorry, a intervenit ceva si voi continua mai tarziu.

11.07.2012, 16:37:18
  • Kalimera
    Kalimera

cat tambalau ...:)))
    ...dar cred ca aveau farmec nuntile mai demult... mai putin partea cu partenerul impus... oare cum depaseau chestia asta cei care totusi ramaneau impreuna, chiar daca nu se luau din dragoste sau benevol, din ratiuni economico-financiare... probabil, dupa un timp, ajungeau sa tina unul la celalalt. altfel nu-mi inchipui cum se poate sustine timp indelungat un asemenea parteneriat...

11.07.2012, 16:44:47