Forum: Concursuri Concurs ANOTIMPURI 2014 (editia III)- ,,O IARNA CA-N POVESTI"-Sectiunea Bijuterii

• erusenculaura
    erusenculaura

Buna seara!
    Si eu..noua pe aici, nu prea stiu cu se procedeaza dar incerc :)

Basm: "Craiasa Zapezii"
    Autor, stim toti cei ce am reusit sa copilarim.
    "Sa incepem sa povestim, si cum vom ajunge la sfarsit, avem sa stim mai mult decat stim acuma" :)
    Nu sunt multe de povestit, inspiratia e din suflet, amintirea unei carti cu coperta rosie, de carton, usor rupta pe la colturi de la citit si recitit.
    Doi protagonisti, o craiasa malefica, o aventura care maturizeaza si cea mai mare spaima...disparitia dragostei.
    Norocul nostru ca happy end-ul exista :) si avem puterea de a-l infaptui.

Bijuteria mea : www.breslo.ro/Product/Bratara-Venetian-Carnival_1120133

06.02.2014, 20:25:08
  • soso07
    soso07

erusenculaura - va dura putin pana se va vedea mesajul tau. Banuiesc ca este prima data cand scrii pe forum si trebuie un accept din partea administratorilor.

06.02.2014, 20:36:52
  • GradinaSecreta
    GradinaSecreta

Mulţumesc, Florina şi Carmen!

06.02.2014, 20:49:17
  • carmenn
    carmenn

neatza! bine ati venit fetelor...daca sunteti debutante sa precizati acest lucru...simpatice figurinele din ipsos....si bratara carnaval...

07.02.2014, 09:02:29
  • nicolebijou
    nicolebijou

Inscriu si eu un colier. Poate ca este cam colorat pentru iarna, dar cumva trebuie sa contracaram tristetea indusa de frig si ceata.

www.breslo.ro/Product/Flori-pufoase_1125512

07.02.2014, 11:20:40
  • soso07
    soso07

Looli si erusenculaura, admirabile creatii ne-ati adus in concurs !!! Inca doua debuturi in plina forta ! Va multumesc ca v-ati alaturat acestei frumoase actiuni inceputa cu ceva timp in urma si care va continua cu celelalte anotimpuri.

Pentru Looli :

Fulgul de nea
    de Emilia Plugaru

Baba iarnă a sosit
    Tocmai când eram răcit.
    A trecut un fulg de nea
    Pe la ferestruica mea.

- Fulgule, e frig afară,
    Vin' la mine în cămară!
    - Copilaş, eu aş veni,
    Teamă mi-e că m-oi topi...

Iarna
    de Emil Onet

...
    Pe un gard mancat de carii,
    Vrabiuta, zgribulita,
    Numara grabita parii
    Din gradina adormita.

Luna rece ca de ghiata
    Isi trimite, solitare,
    Pale raze, fara viata,
    Facand noptile mai clare.
    ...

Omul de zapada si iepurasul

La un capat de livada
    Sede omul de zapada.
    Doi carbuni ca ochi el are,
    Iar ca nas un morcov mare.
    Iepurasul din tufis,
    Il priveste pe furis.
    Si ii striga: "Mai badie!
    Da-mi un pic de nas si mie!"

07.02.2014, 11:35:17
  • soso07
    soso07

Si pentru Laura :

Din file de basm...
    de Adrian Dumitru

A fost odată ca din file de basm
    O tainică domniţă
    Ce-mi cânta veşnic cu sarcasm
    Din flaut o doiniţă.

Păru-i curgea lung preste spate
    Cum curge astăzi Crişul
    Era unica în veci şi-n toate
    Vădeai doar luminişul.

Prin ochii blânzi şi mici ai dânsei
    De mai mare fecioară
    Şi tu în treacăt parcă îţi pierdusei
    Cumpătu' odinioară.

Căci frumuseţea–i lucie de crăiasă
    În corp ca de albină
    Zâmbetu' adormitor parcă-ţi lasă
    Mintea pură şi lină.

Departe în basm lăsat-am tot acolo
    Prin foi de turnesol
    Cântând verseturi În partitură solo
    Aterizez din nou pe sol.

07.02.2014, 11:43:21
  • soso07
    soso07

Fetelor, as dori sa va reamintesc sa adaugati la descrierea produsului si un scurt comentariu : o poezioara, o poveste, ceea ce v-a inspirat in realizarea creatiei voastre !!!
    E pacat sa nu primiti punctele necesare !!!!!!!!!!!!

07.02.2014, 11:45:17
  • soso07
    soso07

Nicolebijou - florile pe care ni le-ai daruit sunt menite sa ne incalzeasca sufletul !

Pentru tine :

Prinos de flori
    de Alexandru Andries

...
    Flori ce plutesc pe apa, flori de fulgi,
    sau flori in munti, pe niste stanci severe,
    flori grase tolanite-n clime dulci
    si flori ce cresc sub cer de sticla-n sere.

Dar tu ai ras de gestu-mi desuet
    si de neprihanita-i valvataie,
    ai pus sub indoiala un poet
    buchetul risipindu-l prin odaie.
    ...

07.02.2014, 11:51:47
  • nicolebijou
    nicolebijou

Soso, pot sa pun poezioarele tale in descrieri?

07.02.2014, 12:07:11
  • soso07
    soso07

Sigur ca da, de aceea le pun aici, ca sa va inspire si sa le si folositi !!!

07.02.2014, 12:27:25
  • erusenculaura
    erusenculaura

Soso, iti multumesc frumos pentru poezioara

07.02.2014, 18:50:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Felicitari Looli si erusenculaura!
    Va fi tot mai greu pentru juriu ...
    Ne bucuram pe prezenta voastrasi sper sa va bucurati si voi, alaturi de noi!

07.02.2014, 19:54:33
  • carmenn
    carmenn

avem fete noi...ne bucuram

07.02.2014, 21:21:12
  • carmenn
    carmenn

buna! azi la mare, este soare....:) ce faceti fetelor...lucrati de zor pe ultima suta de metri...:)

08.02.2014, 12:56:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sfaturi utile pentru intretinerea bijuteriilor:

www.adorri.ro/sfaturi-utile-intretinerea-bijuteriilor.php

08.02.2014, 14:29:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Veti gasi sfaturi practice pentru intretinerea pietrelor, despre bijuterii, pastrarea si depozitarea lor dar si multe povestiri despre pietre si cristale celebre.

08.02.2014, 14:32:10
  • carmenn
    carmenn

multumim...citim

08.02.2014, 17:12:13
  • carmenn
    carmenn

cum am promis o sa ofer cate o brosa din lana naturala impaslita,unei debutante si castigatoarelor locurilor 4,5,6 ...postez modelul si voi o sa va alegeti culoarea :)

si pentru ca am anuntat sfarsitul concursului pe 15.feb.2014,mai va acordam o zi ...asa ca puteti posta si pe 16.02.2014 pana la ora 24...

08.02.2014, 17:49:52
  • soso07
    soso07

Multumim, Carmenn, pentru premii !!!
    Si, da, as dori sa prelungim cu o zi inscrierea lucrarilor in concurs pentru ca eu sunt plecata pe 14, 15 si 16 februarie si nu puteam lipsi tocmai la final, cand stiu cum se aduna creatiile, una dupa alta !!!

08.02.2014, 17:58:53
  • soso07
    soso07

"Dealuri line- dalbe salbe,
    Flori de ger în nopți de ler,
    Câmpuri albe, liniști albe,
    Parc-au nins povești din cer.

Basm de-argint e și livada,
    Încât, de privesc de-aici -
    Casa-i Albă-ca-Zăpada,
    Pomii - bravii ei pitici.

Înotând printre troiene,
    Își fac drum spre derdeluș
    Feți-Frumoți și Cosânzene,
    Însoțiți de-un cățeluș.

Crivăț-Dalbu suflă-n goarnă,
    Iepurașii poartă vești...
    Ce frumos e satu-n iarnă -
    Ca o carte de povești!"

Arcadie Suceveanu

08.02.2014, 20:10:51
  • carmenn
    carmenn

frumi

08.02.2014, 20:21:25
  • marianaalex
    marianaalex

buna fetelor, ce-a de a doua piesa pentru concurs : www.breslo.ro/Product/noapte-de-iarna_1127645.
    am avut oarece probleme cu magazinul, sper ca acum este ''vizibila'' si prima creatie.

09.02.2014, 14:59:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

marianaalex,
    superba lucrare:Perle cu lapis Lazuli, o combinatie subtila de inalta vibratie energetica. Felicitari!

09.02.2014, 19:12:19
  • marianaalex
    marianaalex

multumesc!

09.02.2014, 19:21:24
  • carmenn
    carmenn

:(( si eu am facut ceva cu perlute si lapiz...si sodalit...vreo doua...ametist...jad si agate...e bine :)...si sugilit

09.02.2014, 19:24:28
  • soso07
    soso07

Marianaalex, o creatie superba, asa cum spunea si George ... o combinatie deosebita care nici mie nu-mi da pace de ceva vreme :)

Pentru tine (si te-as ruga sa adaugi la descriere aceste versuri sau altceva ce te-a inspirat, pentru ca nu as vrea sa pierzi din puncte la jurizare - este conditie la criteriile juriului) :

Noapte de iarna
    de George Toparceanu

Cad din cer mărgăritare
    Pe oraşul adormit...

Plopii, umbre solitare
    În văzduhul neclintit,
    Visători ca amorezii
    Stau de veghe la fereastră,
    Şi pe marmura zăpezii
    Culcă umbra lor albastră.

Iarna!... Iarna tristă-mbracă
    Streşinile somnoroase,
    Pune văl de promoroacă
    Peste pomi şi peste case.
    Scoate-o lume ca din basme
    În lumini de felinare -
    Umple noaptea de fantasme
    Neclintite şi bizare.
    Din ogeagul de cărbune
    Face albă colonadă
    Şi pe trunchiuri negre pune
    Capiteluri de zăpadă,
    Iar prin crengile cochete
    Flori de marmură anină, -
    O ghirlandă de buchete
    Care tremură-n lumină.
    Reci podoabe-n ramuri goale
    Plouă fără să le scuturi,
    Ici, risipă de petale,
    Colo, roi uşor de fluturi...

[...]

09.02.2014, 20:51:09
  • marianaalex
    marianaalex

multumesc pt aprecieri si pt poezie

09.02.2014, 21:41:32
  • soso07
    soso07

Buna dimineata !
    Am ajuns in ultima saptamana de concurs. Asteptam sa vedem cu ce ne mai incanta IARNA pe final :)

10.02.2014, 07:52:40
  • carmenn
    carmenn

neatza! da...sa vedem se mai da mareata...:) noi asteptam ghioceii...si primavara...

10.02.2014, 10:24:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Conform unor directive europene, din 2011, se interzice folosirea Cadmiului la fabricarea accesoriilor metalice pentru bijuterii.
    Veti vedea multe site-uri care au grije sa atentioneze: "Nichel free" sau "Nu contine plimb" etc...etc... dar miciodata n-ati vazut ca scrie "Cadmiu free" Or, s-a constatat ca cea mai mare parte a alergiilor descoperite din cauza accesoriilor metalice pentru bijuterii, se datoreaza Cadmiului si nu altor metale.
    Foarte multe accesorii metalice folosite pentru bijuterii, contin Cadmiu.
    (Se estimeaza ca cca 70% dintre accesoriile (ieftine) pentru bijuterii ar contine Cadmiu. Vi-am scis toate acestea, deoarece ne aflam la sectiunea Bijuterii si consider ca o informare corecta in aceasta privinta, ar fi trebuit facuta.

10.02.2014, 14:56:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"Nu contine Plumb" sorry

10.02.2014, 14:57:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Un interesant artico:
    (selectati si dati click dreapta)

Ce neplaceri pot crea bijuteriile/Adevarul.ro

10.02.2014, 15:21:06
  • carmenn
    carmenn

da....am gasit si eu articolul asta...si este periculos sa porti bijuterii ci plumb...:((..sau numai cei care sunt sensibili au probleme...:((

10.02.2014, 17:55:16
  • soso07
    soso07

Cu metalele acestea grele ... eu am facut un test si am valori usor crecute la Plumb, Cadmiu si Taliu. Si o usoara alergie la metale pretioase :))

10.02.2014, 21:15:09
  • soso07
    soso07

Vivaldi ... altfel
    http://www.youtube.com/watch?v=DIGfO2Dgc9Y

10.02.2014, 23:29:32
  • soso07
    soso07

In asteptarea PRIMAVERII

A fost odată o rază de soare, era chiar fata cea mai mică și răsfățată a astrului luminos. Și tocmai pentru că era cea mai mică și mai răsfățată, tatăl ei o lasa sa zburde pe unde îi dorea inima. Și iată că, într-o bună zi, raza de soare a hotărât să se plimbe într-o grădină. Acolo era Raiul pe pământ, nu altceva: flori care mai de care mai colorate și mai parfumate se unduiau sub adierea blândă a vânticelului cald de primăvară!
    - Ce-ar fi să aleg eu o floare frumoasă pe care să mi-o prind în păr? a spus raza de soare. Și, repezită cum era, s-a năpustit asupra grădinii, a cules o floare și s-a înălțat din nou în văzduh.
    Toate florile din grădină au privit mirate către cer și au început să murmure:
    - Ați văzut-o? Era frumoasă? Avea rochie de aur? Ce floare o fi ales prințesa?
    - Cu siguranță a cules un trandafir, a spus un trandafir mare, catifelat și roșu, pe care boabele de rouă străluceau ca diamantele în soare.
    - Ba eu cred că a fost una dintre noi, a murmurat o lalea galbenă, iar suratele ei dădeau din capete încântate.
    - Nici vorbă de așa ceva! Le-a retezat-o un crin mândru. A fost unul dintre frații mei. Nu vedeți ce frumoși și parfumați suntem?
    Până și o violetă mică, dar într-adevăr splendidă, a susținut că raza de soare culesese o violetă, și nu altceva.
    Numai într-un colț cineva plângea. Era un ghiocel mic și firav, a cărui codiță fusese ruptă de trena rochiei de aur a prințesei.
    Cum raza de soare nu era departe, l-a auzit și i-a părut tare rău. Și a rostogolit pe obrajii ei de aur o lacrimă ca o perlă, care a căzut pe codița cea ruptă a ghiocelului, vindecând-o pe dată.
    Dar nu a fost numai atât. Prințesa-Rază de soare a venit lângă ghiocel și i-a spus așa:
    - Biată floricică firavă, îmi pare tare rău că te-am făcut să suferi! Ce dorință vrei să-ți îndeplinesc pentru a-mi repara greșeala?
    - Nu vreau nimic, a răspuns ghiocelul, lăsându-și frumosul căpșor în jos.
    - Nu vrei frumusețea trandafirului, parfumul crinului, strălucirea lalelei? a insistat raza de soare.
    - Bine, a încuviințat ghiocelul. Dacă vrei într-adevăr să-mi faci un dar, dă-mi voie să răsar primul dintre toate florile, de sub zăpada rece, iar parfumul meu abia simțit să-i facă pe oameni să se bucure și să știe că a venit primăvara!
    Și chiar așa a fost. Raza de soare l-a sărutat pe ghiocel și vraja a fost făcută. Apoi a dispărut în înaltul cerului, de unde venise.
    De atunci, ghiocelul este prima floare care ne zâmbește dintre peticele de zăpadă în fiecare primăvară, și toată lumea știe că vremea cea urată este pe sfârșite.

10.02.2014, 23:33:43
  • AndiBede
    AndiBede

Dragele mele și dragii mei,

O întrebare rapidă. Am voie să înscriu în concurs un set care va fi dat premiu la concursul pe care îl voi organiza în curând? (da, nu am uitat de concurs, lucrez aici de zor la premii și în curând îl voi și face public).

Nu de alta, dar îmi place prea mult și cred că se potrivește atât pentru Iarna ca-n povești, cât și pentru tema pe care am ales-o pentru concurs (încă secretă, hihi).

Vă îmbrățișez cu drag și vă urez spor la mărțișorit >:D<
    Andi

11.02.2014, 20:45:54
  • soso07
    soso07

Andi, ma bucur ca vii si cu a treia lucrare ! Sigur ca se poate, creatiile apartin autoarelor si pot face cu ele ce doresc :)
    Hai ca ne-ai facut curioase cu tema concursului organizat de tine :)))

Spor la treaba si tie si astept sa-mi spui cand sa inregistrez si a treia creatie !

11.02.2014, 22:12:47
  • AndiBede
    AndiBede

Mulțumesc frumos, Soso. O să te anunț în curând, după ce fac pozele și vorbesc și cu fetele care mă ajută la organizat concursul.

Am oare nevoie de juriu la lansarea concursului sau pot să mai ”fac lobby” în timpul desfășurării lui? Să știu cum îmi dozez energia și cât de persuasivă să fiu în invitații.

Cred că joi îți trimit articolul cu pozele și descrierea. Tot pe drumuri sunt până săptămâna viitoare, dar facem să fie bine. Îți mulțumesc că îmi ești alături >:D

11.02.2014, 23:53:34
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Si eu așteptat cu sufletul la gura tema concursului...ce surpriza ne pregătește Andi??

11.02.2014, 23:56:37
  • carmenn
    carmenn

neatza! ce tema...abia astept...macar asa un indiciu...:)

12.02.2014, 07:44:30
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)

Andi, nu este nevoie de juriu chiar de la inceput. Poti vorbi pe parcurs despre acest lucru. Astept pozele si descrierea. Ar fi bine joi, ca in weekend voi fi plecata. Daca nu reusesti, atunci duminica seara sigur o rezolv, sa nu te ingrijorezi :)

12.02.2014, 08:25:38
  • AndiBede
    AndiBede

Bună dimineața, dragelor.

Vă pot spune despre temă că e colorată, îmi place foarte mult și poate fi interpretată în multe, multe moduri. Sper doar ca ideile să nu fie doar în capul meu ;) Mi-ar plăcea să lansez concursul pe 1 martie, să scape toată lumea de valentini, dragobeți și mărțișoare, că știu sigur că toată lumea este suprasolicitată în perioada aceasta.

Mulțumesc Soso și pentru lămurire. Totuși voi încerca să conving un juriu să mi se alăture până atunci :D

O zi frumoasă vă urez!

12.02.2014, 09:44:48
  • soso07
    soso07

Suna bine, CULOARE sa fie !!!

12.02.2014, 12:14:13
  • carmenn
    carmenn

bine...asteptam atunci sa treaca februarie...

12.02.2014, 17:04:16
  • soso07
    soso07

Sa treaca, dar nu prea repede, ca mai avem de sarbatorit si luna IUBIRII :)

Un banc :
    Uneori intalnesti asa un print de-ti vine sa te mariti cu calul.

12.02.2014, 21:28:46
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Tare de tot...mie imi plac caii. Ce ziceti de herghelia asta de cai naravasi?

http://www.youtube.com/watch?v=VcxfTwir5jY

12.02.2014, 21:34:38
  • soso07
    soso07

Ce frumosi sunt !!!

12.02.2014, 21:35:59