• Bristena10
    Bristena10

O intrebare adresata celor care au folosit cernit : cum e ? merita sa-l cumpar ? mi-l descrieti si mie putin , va rog ? Care sunt diferentele dintre fimo si cernit ? In concluzie , care e mai bun dupa parerea voastra avand in vedere pretul , calitatea , etc .
    Multumesc mult si mi-ar placea sa - mi raspundeti la cat mai multe din intrebari.

08.07.2012, 15:34:01
  • JollyBijoux
    JollyBijoux

Diferentele nu sunt chiar atat de mari. Ca pret, CERNIT este mai covenabil (cantitate putin mai mare, pret mai mic, dar nu cu mult). Eu le-am folosit si impreuna, le-am si amestecat, si lucrusoarele au iesit bine merci. La cuptor de tin la fel, nu am ars nimic niciodata.
    Mie mi se pare ca CERNIT-ul este mai fin, nelacuit avand un aspect de portelan, dar poate e doar impresia mea. Merg la fel amandoua. Spor la treaba!

10.07.2012, 00:33:00
  • gemsgems
    gemsgems

EU am folosit FIMO si Cernit. Cand le compari, nu prea poti sa pui problema care e mai bun, ci care e mai bun pentru ce. :)

FIMO e mai... plastic decat cernit. Cernit mi se pare mai moale si mai usor de modelat. Mai sunt si diferente in nuante si in efecte. De asemenea, Cernit se coace mai mult decat FIMO.

Eu iti recomand sa comanzio macar un pachet si sa il incerci tu insati. Din ce am vazut, fiecare artizan are parerea lui, pentru ca fiecare lucreaza altfel si altceva. Asa ca in general e irelevant ce spun altii. :)) Tot singura iti dai seama daca e bun pentru tine sau nu.

Mie mi-a placut Cernit. :D Si l-am amestecat si eu cu FIMO.

Eu una n-am sesizat aspectul de portelan. Mi s-a parut ca albul portelan arata la fel ca albul translucid de la FIMO, dar o sa mai fac niste teste sa vad. :P

10.07.2012, 18:05:26