Forum: Tehnici & Materiale cauciucare/gumare textile
- Marmotescu
Am (din nou) o problema existentiala. Am o comanda de botosi pt un baietel, insa din propria mea experienta botosii de lana aluneca rau pe parchet/gresie. Ca sa nu fie probleme,as vrea sa am ceva antiderapant pe talpa.Initial m-am gandit sa le pun talpi de piele, dar ar insemna investitie serioasa in piele,cleste preducea,etc, plus manopera multa in plus(probail nu se poate regasi in pret ca ajung cat ghetele de piele =)) ). Intrebarea este: exista ceva solutie de cauciucat?ceva care sa se dea de ex cu pensula pe textil si sa il faca antiderapant? Sarumana
25.10.2012, 20:29:54 - AlexidaHandmade
Ce zici de pistolul de lipit cu silicon? Exista si batoane de silicon colorat. Il aplici in mici puncte pe portiuni de talpa sau pe toata talpa. Eu asa am procedat cu o pereche de botosei ai fetitei mele. Nu mai derapeaza, in schimb cand a observat ea punctele colorate de pe talpa nici nu s-a lasat pana nu a dezlipit o parte din ele...:)
25.10.2012, 21:25:17 - Marmotescu
interesant,nu am lucrat niciodata cu asa ceva. 'Punctele' sunt moi cum e cauciucul sau tari ca plasticul?Destul de semnificativa investitia presupun, insa s-ar putea amortiza daca e ce trebuie. Multumesc :)
25.10.2012, 22:52:38 - AlexidaHandmade
Investitia nu e chiar semnificativa, poti gasi un pistol bun in jur de 30ron, iar batoanele de silicon nu sunt mai mult de 1ron/buc. Iar pistolul il poti folosi la infinit de multe alte proiecte. Acest silicon se topeste devine foarte moale,lipicios Si fierbinte, dar se intareste la uscare, de aici efectul antiderapare.
25.10.2012, 23:41:00
La un mic search pe google Hot Glue Gun, o sa descoperi multe lucruri interesante de facut cu el.
Succes! - CinnamonCloves
eu as incerca cu latex lichid.
26.10.2012, 18:35:06 - Marmotescu
si eu as incerca. De unde il iau? :)
26.10.2012, 20:11:18 - CinnamonCloves
Eu am gasit aici: http://www.profiart.ro/catalog/product/latex-lichid
26.10.2012, 20:30:16
E destul de mult si de scump; in Germania exista sticlute mai mici special pentru talpa papucilor de casa dar nu am gasit cantitati mai mici pe niciun site .ro - Marmotescu
Sarumana,pare interesant.Ai incercat,adera bine la textile?Cat de lichid e(comparat de ex cu prenadezul),pot sa il dau cu pensula intr-o forma cat de cat regulata?
28.10.2012, 08:07:40 - CinnamonCloves
Nu am incercat niciodata din pacate.
28.10.2012, 15:04:34
Latexul lichid pe care il stiu din Germania pare destul de lichid din poze si tutoriale si multa lume il aplica cu pensula...Ce stiu eu arata cam asa: http://efco.sinotexuk.com/new-sock-stop-colours/