Forum: Tehnici & Materiale Cartoane pentru martisor

• daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Buna,

Stie cineva vre-un tutorial pentru cartoane de martisor? Ceva usor....
    Vreau sa le fac eu ca sa nu fie ca la toata lumea :)

Merci

08.01.2013, 09:54:17
  • gemsgems
    gemsgems

Poti sa-ti faci modelul digital si sa le printezi pe carton, apoi sa le decupezi.

08.01.2013, 10:32:32
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

da, dar am nedumeriri legate de dimensiuni, tipul de carton, sa fac marginea ondulata sau nu.... sa scrie ceva sau nu.... sa le pun in celofan sau nu....

nu stiu :(( si sunt foarte trista si nedumerita. e primul martisor. ce se cere, ce se vinde.....

nu vreau sa ma ia pe nepregatite ca la craciun

08.01.2013, 13:42:17
  • foxyilina
    foxyilina

daisy.jewelry, cred ca iti faci prea multe probleme. lasa-ti imaginatia sa curga, nu este un standard pentru martisoare, ba chiar asta este si ideea a ceea ce facem noi, sa nu existe un standard, sa nu fie toate la fel, sa se diferentieze si sa aiba acel CEVA. Pune mana pe foarfeca, cartoane..etc, si ai sa vezi cum vor curge ideile. Spor ;)

08.01.2013, 14:01:32
  • gemsgems
    gemsgems

Si eu cred ca iti faci prea multe probleme. :D Eu am avut anul trecut din alea ieftine cumparate si am vandut mult si nu s-a plans nimeni de ele. :P Anul asta si eu vreau sa-mi fac etichete personalizate.

Important e sa iti placa tie, sa te reprezinte, pentru ca pana la urma asta este rolul lor. Asa ca le faci cat de mari si cat de ondulate ti se pare tie ca arata bine. :P Ai putea sa iti iei pungute din alea zip si sa le faci pe marimea lor, sa le bagi in pungute. Sau poti sa le faci mai mici si sa le agati de saculeti de organza, de exemplu. :D

Si daca nu te pricepi sa ti le faci tu, sigur gasesti pe cineva care se pricepe. In acest magazin gasesti astfel de etichete personalizate, de exemplu: www.breslo.ro/Shop/FotoBijou . Si vad ca nici nu sunt scumpe. :D

08.01.2013, 14:35:54
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

din pacate dupa experienta craciunului nu mai sunt asa sigura pe "imaginatia" mea..... nu am vandut nici un cercel :( poate a fost si locatia prost aleasa, dar oricum sunt dazamagita.
    Am investit mult timp si bani si inima si degeaba... se uitau la noi de parca eram tiganci cu taraba in piata

Ma rog..... am sa incerc cum ai zis tu

08.01.2013, 14:38:11
  • gemsgems
    gemsgems

Nu te lasa dezamagita! :D E foarte bine ca de data asta te ocupi din timp. ;)

Si incearca sa inveti tehnici noi, nu strica niciodata. :D Daca ai timp, evident. Lucrusoarele facute de tine sunt dragute, dar majoritatea sunt foarte simplu de facut, deci sunt multe de gen pe piata (si nu doar pe piata handmade) -> concurenta e mare. :) Sper sa nu o iei ca pe o jignire, pentru ca nu e. Si eu am inceput tot cu astfel de bijuuri. :D

08.01.2013, 14:51:23
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Draga Gemsgems,

scriam mesajul anterior cand il scriai tu si abia apoi l-am vazut. Uitasem complet de FotoBijou. I-am si scris pt o cerere de oferta :)

Cu produsele nu sunt deloc jignita deoarece nu prea reflecta realitatea. In ultimul timp nu am avut timp de poze si updatat magazinul si am o gramada de alte produse care mi s-au parut mai dragute, mai accesibile si care chiar s-au vandut. Si pe langa asta m-am apucat si de Fimo (apropo nu am bagat polistirenul pana la urma in cuptor cu Fimo :p)

Problema mea majora e ca planificarea si zbatutul dureaza mult prea mult si nu apuc sa fac nimic din ce mi-am propus.

Merci pentru incurajari si idei

08.01.2013, 15:08:04
  • gemsgems
    gemsgems

Si eu am probleme cu organizarea. :)) Anul asta ne descurcam mai bine, ca n-o fi toata experienta degeaba. :D

08.01.2013, 15:34:52
  • AtelierDeHandmade
    AtelierDeHandmade

Din experienta de pana acum, pot spune ca nu se poate compara un targ de Craciun cu unul de Martisor. De Craciun oamenii cumpara cadouri, insa prea putine bijuterii si mai ales, prea putine bijuterii lucrate manual. De Martisor toata lumea este obligata sa cumpere si nu putini sunt aceia care apreciaza martisoarele deosebite. Ambalajul nu conteaza atat de mult cat conteaza martisorul in sine. Eu le-am pus pe cartonase simple, intr-o singura culoare si nu a contat acest aspect. Doar daca martisorul este simplu, intradevar trebuie pus in valoare de un ambalaj mai deosebit.

08.01.2013, 17:54:51
  • tonycat
    tonycat

Salut, imi bag si eu mustatile ca ma arde si pe mine problema asta.
    Deunazi am gasit pe youtube un tutorial care te invata usor cum sa realizezi o eticheta, un carton decorat folosind un sablon, gesso(grund ) si culoare acrilica
    Deci, cautati pe youtube tutorialul lui Claudine Hellmuth numit "gesso texture stencil technique". Nu am exersat inca pentru ca trebuie sa imi fabric sablonul. Si tot la contul ei mai gasiti si alte tutoriale...

08.01.2013, 23:24:45
  • CreativeBanners
    CreativeBanners

In acest we o sa fac 2-3 modele si o sa le pun undeva, sa vi le puteti salva. Voi anunta aici, pe forum. Bineinteles ca vor fi speciale :)

09.01.2013, 16:03:35
  • CreativeBanners
    CreativeBanners

...si am uitat sa mentionez ce era mai important : cadou!

09.01.2013, 16:04:18
  • CreativeBanners
    CreativeBanners

Poate ma ajuta cineva cu o dimensiune standard pentru aceste cartonase... 90x50 o fi bine?

09.01.2013, 18:36:15
  • CreativeBanners
    CreativeBanners

Cartonasele sunt in magazin!

10.01.2013, 18:54:01
  • daisy.jewelry
    daisy.jewelry

Sunt superbe. Cum se procedeaza? Le-as vrea pe toate :)

10.01.2013, 19:18:19
  • gemsgems
    gemsgems

Ce dragut din partea ta, CB! :D

10.01.2013, 19:33:58
  • Carmen.Sylva.ART
    Carmen.Sylva.ART

Foarte frumoase CB, congrats pentru initiativa si altruism!!!...jos palaria:)

10.01.2013, 21:43:10
  • user61482
    user61482

De admirat CB, felicitari, sunt superbe!

11.01.2013, 08:50:55