Forum: Tehnici & Materiale Capat fir crosetat - am nevoie de sfat
- LONA22004
Fac bijuterii crosetate simple - pe ochi simplu ( fir bumbac ), crosetez margelute. Am probleme la terminatia ( capatul )firului. Cum lucrarea este doar un ochi simplu, degeaba tot ascund ata, la un moment dat tot apare varful.
04.04.2013, 07:46:06
Nu stiu cum sa fac sa "stea intre ochiuri", ca practic, altundeva nu am unde sa-l ascund.
Poate ma sfatuiti voi ce pot sa fac.
Este foarte inestetic, ca de ex. la o bratara multisir si multe margele, sa apara un capat de fir.
Multumesc anticipat. - vintagesiactual
Buna! Noi procedam la finisarea lucrusoarelor crosetate si tricotate in felul urmator: lasam un capat suficient de lung de fir pe care il introducem in urechea unui ac de cusut si apoi ascundem firul, probabil cum ai facut si tu, in lucru. Secretul este ca, de 4-5 ori, sa cosi mici pasi in spate, adica din punctul in care ai scos acul sa pasesti inapoi putin, ca sa se intareasca. Fiind vorba la tine de lantisor simplu, sa ai grija sa faci acel pas in dreptul unuia dintre micile nodulete care se formeaza in spatele lantului cand crosetezi. Sa urmaresti, de asemenea, ca pasii in spate sa nu ii faci prea desi, doar unde se potrivesc, sa fie cat mai discret. Speram sa te ajute! Spor!
04.04.2013, 11:19:19 - Marmotescu
poti incerca si sa bagi la un moment dat capatul de fir intr-o margeluta(daca incape si sa pui cu grija o picatura de superglue in gaura margelutei ...nu mai scapa :)
04.04.2013, 11:44:13 - LONA22004
Multumesc foarte mult pentru sfaturi!
04.04.2013, 14:10:38
Pana acum mai mult am tricotat, acolo este simplu de ascuns.
La crosetat sunt un bebelus.
Multumesc din nou!
O zi placuta in continuare!