Forum: Idei si sugestii Avantajele si dezavantajele rubricii "VANDUTE"

• IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Care sunt avantajele si dezavantajele rubricii VANDUTE:
    a. tu ca vanzator de produse;
    b. tu ca simplu cumparator de lucruri frumoase.

Poate sunt subiectiva, uneori cu "idei duse cu pluta"...... dar am observat de nenumarate ori ca apar produse similare (NU neaparat identice) pe piata Breslo..... produse care sunt regasite la categoria "vandute" a altor magazine.

Exemplu:
    Produsul meu postat la 07.10.2010 si vandut prima data pe Breslo la 01.02.2011
    (pe nuantele de alb cu mov)
    www.breslo.ro/Sold/IGFashionDesign/Botosei-Cristiana_337839

produsul similar (NU identic...sa ne intelegem) postat pe Breslo la 04.02.2011
    www.breslo.ro/Product/Botosei-Snow-White_293861

Cum ar fi daca tu ca si vanzator ai avea optiunea sa ALEGI apasand pe un buton ca produsele vandute sa apara vizibile sau nu pentru restul lumii pe Breslo?
    Sa apara doar cantitatea de produs vanduta, fara sa poti vedea ce anume.

Nu stiu ce munca inseamna asta pentru web designer si poate cineva ma injura din cauza acestui aspect.

Pentru un magazin ar trebui sa fie privata lista cu produse vandute..... Ar fi misto sa mergi in Mall sa ai acces la lista cu produse vandute ale diferitor firme. Ca sa intelegi la ce ma refer. (Ai primi un sut in "dos" sa ceri asa ceva).

Pe cumparator ar trebui sa il intereseze:
    - calitatea produselor tale;
    - parerea altor cumparatori despre produsul respectiv;
    - parerea altor cumparator despre tine si serviciile pe care le oferi;

Pe cumparator nu al trebui sa il intereseze:
    - ce produs ai vandut si in ce cantitate;
    - daca un produs a fost vandut nu inseamna ca tu ca si simplu cumparator ai nevoie de el, ti se potiveste si asa mai departe.

Un alt vanzator este interesat de:
    - ce se cumpara
    - ce se vinde
    - ce culori se cer la un anumit produs

PS.
    E o parere pur subiectiva.
    Daca gresesc va rog frumos sa veniti cu contra argumente sau....
    cu argumente in completare
    LEGATE de
    "Avantajele si dezavantajele rubricii VANDUTE".

06.02.2011, 11:15:14
  • DeianeiraJewellery
    DeianeiraJewellery

Este logica parerea ta. De exemplu tu faci 2 produse in 3 saptamani si se vand. Altul face 10 produse similare in aceeasi perioada de timp. Le face pentru ca stie ca tu le-ai vandut, nu conteaza ca sunt mai neglijent lucrate sau cu materiale inferioare. Din fericire am observat ca oamenii au inceput sa faca diferenta si au inceput sa aiba pretentii mai mari . Cred in continuare ca asta este rezolvarea: clientul pretentios care vrea sa cumpere produse de calitate.

06.02.2011, 11:49:27
  • vintagesiactual
    vintagesiactual

Exista posibilitatea ca produsele sa nu apara la vandute daca nu transferi comanda din rubrica "In curs de trimitere" (asta inseamna cu nu dai click pe "comanda a fost trimisa"). E adevarat ca nu e ceva... oficial, insa probabil e cel mai simplu. Produsele raman astfel in magazinul tau, in lista cu toate produsele, si le poti revedea oricand, insa cu stoc zero. Ce-i drept, in acest fel nu creste numarul de obiecte vandute... :-)

06.02.2011, 12:42:30
  • queenBEAD1
    queenBEAD1

Draga deschizator de topic nou mie nu mi se pare ca ai fost copiata...nu cred ca IGFashionDesign a inventat botoseii crosetati si ca oricine va face botosei de acum inainte te ve copia...
    Mie imi miroase a o reclama mascata (intr-un topic) si a multa lauda de sine!
    Exact cum ai primit raspuns: nu salvezi comenzile ca fiind trimise si astfel nu te mai poate copia nimeni vazand ce ai vandut.

06.02.2011, 13:39:21
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Exista clienti care doresc feedback si dau la randul lor feedback. Daca lasi comanda "agatata" acest lucru nu este posibil.

06.02.2011, 13:45:59
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Draga queenBEAD,

Nu despre botosei e vorba.
    Am dat un exemplu.

Daca doream sa reclam un produs o faceam direct Echipei Breslo.
    Nu mi-ai inteles intentia si nici topicul.

Topicul este despre avantajele si dezavantajele sectiunii "VANDUTE".

.... si era doar o idee, nu trebuie sa o agreeze nimeni.
    NU am zis ca ideea mea e geniala...... nici pe departe.......

Nu am nevoie de reclama.
    Am comenzi ca uneori abea le pot duce...

06.02.2011, 13:52:56
  • Chrys
    Chrys

Fara absolut nicio suparare, dar nu sunt de acord ca aceasta lista de "Vandute" sa fie vizibila doar pentru cel ce detine magazinul. Sunt doar client, insa pe mine aceasta lista de produse vandute ma ajuta foarte mult in urmatoarea situatie: eu adaug un produs la favorite pentru ca imi place (evident), si il adaug in ideea ca e o colectie cu ce imi place mie si pe viitor le gasesc mai usor in cazul in care doresc sa cumpar ceva ce mi-a placut acum doua luni, sa zicem. Sau pur si simplu le am acolo si imi vine mai usor sa-i arat altcuiva ce imi place, fara sa mai caut vanzatorul, apoi printre produsele din magazin. Ei, si vine o zi in care produsul dispare de la favorite, pentru ca cel mai probabil a fost vandut. Normal ca dispare din lista definitiv, pentru ca breslo nu are implementat ceva de genul care sa iti arate produsul, dar sa scrie sub el ca nu mai e disponibil, ca e vandut, etc, direct in lista de favorite. Si astfel ajung sa il caut eu fie prin magazin, fie la Vandute, fie prin Portofoliu. Prefer sa-l caut la Vandute, pentru ca descrierea produsului se pastreaza, din cate imi amintesc..iar la descriere gasesc detalii utile: dimensiuni, materiale folosite. In portofoliu gasesc doar poze produsului, iar sub ea scrie daca mai este produsul in stoc sau nu.
    Ca si client, daca de exemplu imi place o piesa de la BWE (e primul nume care mi-a venit in cap) si acea piesa a fost vanduta..ei bine, intai o voi contacta pe BWE si voi intreba daca se poate reface produsul si in niciun caz nu voi alege o copie nereusita realizata de altcineva. De fapt, din principiu nu voi alege o copie, ci prefer sa ma orientez catre altceva lucrat in acelasi stil, poate cu aceeasi tehnica, sau in aceleasi culori, indiferent de diferenta de pret, dar tot de la creatorul la care am vazut prima data bijuteria.
    Personal, prefer sa cumpar ceva de pe breslo decat sa ma duc la magazine din oras, iar printre multe alte motive se numara si aceasta lista de produse vandute care imi furnizeaza aceleasi detalii pretioase ale produselor, astfel incat ma pot hotari daca un produs de genul mi s-ar potrivi sau nu, chiar fara sa-l fi probat sau atins vreodata. Da, si portofoliul e frumos si pot cauta acolo..dar cam atat, trebuie sa ma bazez exclusiv pe ce vad in poza.
    Stiu ca m-am lungit cam mult, dar e si asta un punct de vedere care sper sa nu ofenseze pe nimeni.

06.02.2011, 13:58:25
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Draga Chrys,

Apreciez viziunea ta.

Nu stiam ca daca un produsadaugat la favorite .... ulterior vandut ..... dispare din colectia ta de produse preferate. Teorecti nu ar trebui sa dispara. Dar nu am atatea cunostinte de HTML ca sa pot intelege aceste "labirinturi".

Asta ar fi un plus pentru ca sectiunea VANDUTE sa ramana vizibila.

06.02.2011, 14:16:09
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Lucrurile astea sunt cu dus si intors.
    Daca cineva vrea sa copieze, sau este intr-atat de interesat de bani incat scopul este de a produce copii (nereusite) a lucrurilor vandute, va gasi oricand si oricum modalitati.

Sa luam exemplul lui havin, un vanzator foarte de succes pe Breslo, cu un stil propriu. Daca cineva vrea cu tot dinadinsul sa o copieze, nu trebuie sa mearga la vandute, e suficient sa se plimbe printre produsele disponibile - mergand pe ideea ca havin vinde bine, deci tot ceea ce "seamana" a havin se va vinde bine.

Sectiunea Vandute are sens pentru ca multi artizani vor sa arate ce au creat in trecut, si pe de alta parte pentru clienti, care pot sa-si faca o idee mai clara despre stil si pot eventual cere un produs la comanda. De ex. eu momentan nu am iepuri din fetru pe stoc, fiindca sunt un produs migalos pe care nu pot sa il fac pe banda rulanta. Dar un client poate vedea ca am creat asa ceva in trecut, si poate plaseaza o comanda personalizata.

Am primit atatea cereri de la artisti care doreau sa arate creatiile vandute chiar in afara Breslo, incat am creat Protofoliul. Mai mult, e acum un topic care propune o afisare a "ultimelor produse vandute", si nu cred ca persoanele care sustin aceasta idee vor sa copieze produsele vandute ca sa castige mai bine. E mai degraba ideea de a lua pulsul pietei, de a afla ce se vinde din curiozitate si pentru a planifica viitoare colectii. Un mic studiu de piata daca vreti.

PS: la favorite nu apar decat produsele disponibile. Am mers pe ideea ca cine adauga ceva la favorite are (printre altele) intentia de a il cumpara si nu vrem sa dezamagim clientii aratandu-le produse care nu mai sunt disponibile.

06.02.2011, 15:07:47
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Draga CinnamonCloves,

Multumesc ca m-ai facut sa vad lucrurile si din aceasta perspectiva.
    Aspectele pozitive nu le vedeam, pentru ca nu ma puneam si in baricada cumparatorului.

06.02.2011, 15:37:46
  • Artisan
    Artisan

Vin si eu ca "musca', botosei ca aceea va postez fotografii cate vreti, genul acel, identici, etc ..spuneti-mi unde si am s-o fac. De ce ne legam de ceva ce se gaseste pe tot internetul? Daca era un model si unul si altul UNICAT, da, dar asa? De ce toata lumea sau marea parte presupun ca le-au fost "copiate" de aici? Eu gasit filmult cum sa faci un model de floare, Ina Teodoru gasit filmulet, facut floare identica pana si combinatia de culori. De ce as sari de fund in sus? Este FILMULET pe internet free, de ce sa tip eu, doar pentru ca l-am gasit prima?

06.02.2011, 16:09:10
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Corina demonstreaza-ti talentul aici:
    www.breslo.ro/Forum/CONCURS-Cei-mai-frumosi-botosei-creati_topic_3485

06.02.2011, 16:21:36
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

apreciez "musca"

06.02.2011, 16:24:10
  • atelierbeatrix
    atelierbeatrix

sunt tare de acord cu Chrys si Cinnamon...

cine nu reuseste DECAT sa copieze, o va face oricum pentru ca doar asa poate "functiona"...altfel nu stie si deci v-a inventa situatii in cautare de noi idei.

nu te mai gandi la acest aspect de ne-evitat, pentru ca altfel iti faci rau.

sunt vanzator in 2 magazine si as cumpara din 1000. atunci cand sunt potential client, OBLIGATORIU trec pe la produsele vandute. imi place tare mult sa descopar vanzatorul respectiv prin ceea ce a creat si creaza, eventual sa pot opta pentru comanda unui produs vandut si care nu a fost repetat in magazin ( de altfel, am facut-o).

asa ca, eu sunt pentru... iar cu ocazia asta te descopar si te adaug la favorite pentru salurile pe care le faci.

10.02.2011, 18:01:37
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Asta-i din seria ,,Bagati-ma si pe mine in seama!!!!!!!!!!''.
    IGF. toate produsele sunt lucrate dupa scheme ,filmulete etc.care se gasesc peste tot .
    Salurile in punct secret sau botoseii este liber oricine sa le faca de cate ori are chef.
    Offffff!

18.02.2011, 11:38:38
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Draga Croseta Fermecata/ Oana,

Daca binevoiai sa citesti mai sus chiar am mentionat ca folosesc tipare din reviste de specialitate pe care le adaptez si le modific dupa bunul meu plac.

Daca la tine vine un clinet cu o fotografie dintr-o revista cu modele si tipare, si vrea sa ii faci un model, ce faci:
    a. ii zici ca nu poti, ca tu lucrezi numai dupa creatiii propriii originale si nu esti in stare sa faci modelul;
    b. il faci, frumos ... elegant si iei banii clientului?

Atata timp cat tu la randul tau lucrezi dupa tipare si modele de pe net ( o dovedeste sectiunea vandute, la care tocmai m-am uitat..... nu de alta, dar sa stiu si eu cu cine vorvesc) nu inteleg de ce te iei de mine.

Acuma nu stiu cine se baga in seamna.
    Tu, care ceri tipare pe forumuri "outside Breslo" si pe Breslo ai magazinul inchis.
    Daca te crezi in stare, redeschideti magazinu si vinde-le. Cine te opreste?

Tu ce doresti acuma? Schemele produselor pe care eu le am la vanzare si sunt facute dupa reviste? sau ce? Nu le gasesti pe net?

Daca ai ceva cu mine te rog frumos sa mi te adresezi personal.
    Daca consideri ca produsele mele nu au ce cauta pe Breslo, te rog frumos sa le reclami si sa te adresezi conducerii.

O sa te rog frumos sa mai imi urmaresti magazinul, pentru ca tocmai lucrez la o noua colectie inspirata dupa tipare din reviste. O sa ai de unde sa te inspiri pt noua ta colectie de primavara.

Multumesc frumos clientilor mei si celorlalte magazine de pe Breslo, care imi apreciaza produsele pentru clitatea firelor folosite si eleganta executiei modelului, adaugandu-le in galerii.
    Ei conteaza. Restul lumii sa stea in continuare in impotriva taifunului..... ca eu una am de lucru.

Iti multumesc frumos pentru gandurile frumoase in prag de primavara si te astept la cumparaturi.

18.02.2011, 14:09:10
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Vad ca mi-ai lasat mesaje ,,fara numar''!
    Eiiii!Nu am nimic cu tine ,ba chiar imi place ce si cum lucrezi.
    Era vorba despre faptul ca mereu esti deranjata daca cineva face acelasi model ca si tine si asta nu e ok.
    Faptul ca frecventez un forum sau altul sau ca nu vand pe Breslo nu face obiectul discutiei.
    O sa fiu cu ochii pe tine in continuare ca am ce admira .
    Spor la lucru !
    Oana

18.02.2011, 14:16:52
  • IGFashionDesign
    IGFashionDesign

Eu oricum te astept la cumparaturi.

O zi frumoasa,
    Ioana

18.02.2011, 14:26:22