Forum: Tehnici & Materiale Argint
- gemsgems
Salutare!
07.12.2011, 08:52:42
Am si eu o intrebare pentru cei care cunosc argintul mai bine.
Acum ceva vreme am cumparat sarma de argint din doua magazine. Asta acum mai mult de 6 luni. Mi-a ramas sarma din ambele, pe care nu am mai folosit-o de cateva luni.
Intre timp, o sarma s-a innegrit de tot, una a ramas ca la inceput. De asemenea, am observat ca si bijuteriile facute din prima sarma tind sa se innegreasca foarte repede si foarte rau. Se curata, dar apoi se innegreste la loc.
Imi puteti spune care este diferenta dintre ele? Pe ambele le-am luat din magazine in care aveam incredere. Problema e ca nici nu mai stiu sigur pe care de unde. :)) Eu am cautat info pe net, dar nu m-am lamurit. As prefera sa aflu parerea cuiva care vorbeste din proprie experienta. - Elven.Rose.Design
probabil cea care ramane "curata" e tratata impotriva oxidarii.
07.12.2011, 12:11:03 - tonycat
Natural, orice aliaj cu cuprul face patina in timp care se poate curata, lucru de care nici argintul nu e crutat.
07.12.2011, 12:50:20
Daca se innegreste asa de repede a posibil sa fie un argint de calitate inferioara, proportia de cupru din aliaj sa fie mai mare de 25%.
Daca nu se innegreste e posibil sa fie chiar argint pur 99%. Asta trebuie sa fie foarte moale, argintul se aliaza cu cuprul pentru a i se conferi duritate.
Ar fi bine sa intrebi ce fel de argint e acela. Nu stiu ca argintul sa se trateze impotriva oxidarii dar nimic nu e imposibil.
Verifica sarma in sectiune transversala, ar trebui sa se vada tot argint.
Si intreaba vanzatorul ce fel de aliaj vinde. E OBLIGAT sa iti furnizeze aceasta informatie. - gemsgems
Din ce-mi aduc aminte, ambele sunt argint 925. De-aia ma si mira diferenta asta. Multumesc mult, fetelor!
07.12.2011, 15:12:41 - naturaspirits
da, una e tratata impotriva oxidarii si cealalta nu, chiar daca ambele sarme sunt din argint 925
10.12.2011, 17:47:04 - Attessories
Buna seara,
12.12.2011, 01:14:22
Daca tot este deschis acest subiect, am si eu o intrebare:
am avut niste piese din argint 925 de la 2 furnizori diferiti. Unul este mai dur si altul mai moale.
Insa cel mai dur are o foarte, foarte slaba atractie fata de magnet.
Am testat pe ambele la bijutier si mi-a confirmat ca amandoua sunt din argint.
Este posibil ca in aliaj sa se foloseasca un metal feros?