Forum: Tehnici & Materiale argint tibetan

  • user4188
    user4188

    am vazut ,aici pe breslo,minunate bijuterii cu argint tibetan.poate sa mi spuna cineva de unde?unde se gaseste acest argint tibetan?

    07.06.2009, 09:35:13
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

    Argintul tibetan este un aliaj special realizat de maestrii tibetani din mai multe metale incluzand si argintul in mica parte. Este facut sa reziste in timp. Mie una imi place mai mult decat argintul 925 pt anumite produse. Are un aspect antichizat, mai inchis la culoare, chiar negru pe anumite portiuni. Este de efect.
    Gasesti la magazinele specializate in margelit din tara: mariashop, allex.ro, margele.net...mai multe. Chiar si aici pe Breslo gasesti la cateva colege: goodchoice, your.supplies

    07.06.2009, 11:50:24
  • user4188
    user4188

    @DreamerGirl,multumesc pt.lamuriri.chestia era ca in magazinele din tara nu se gaseste,ca am tot cautat sa ma lamuresc,doar aici,pe breslo,mai e ceva...

    07.06.2009, 19:18:18
  • your.supplies
    your.supplies

    @ andraart
    Eu cam asta am, deocamdata: www.breslo.ro/shop.php?u=your.supplies&;cid=2160 Poate gasesti ceva interesant :)
    Duminica placuta in continuare si spor in toate!!!

    07.06.2009, 19:25:18
  • MAD
    MAD

    singura problema e ca are foarte foarte putin argint. Mai precis intre 10 si 15%.

    in plus pretul lui spune cam acelasi lucru: e un material care nu "vede" prea mult argint.

    Nu neg faptul ca arata foarte bine si ca se pot face bijuterii foarte frumoase cu asa ceva, dar mie mi se pare impropriu numele pentru un aliaj de zinc cu "urme" de argint.

    11.12.2009, 11:05:36
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    Mi-e teama ca sunt de acord cu MAD.
    Si mie mi se pare ca argintul tibetan arata bine si chiar as cumpara produse facute cu argint tibetan. Insa numele mi se pare ca poate induce in eroare foarte usor un cumparator neavizat. Cineva care nu stie despre ce e vorba poate crede ca argintul tibetan e un soi de argint 950 facut in tibet sau mai stiu eu ce.

    Plus ca are un renume cam negativ datorita unor aliaje ce contineau in mare parte plumb. Eu una as mentiona in descrierea produsului ca argintul tibetan e un aliaj ce nu contine argint decat intr-o foarte mica masura (si uneori deloc). Personal am uneori impresia ca cei care scriu numai "din argint tibetan" vor ca cumparatorul sa creada ca e vorba de un aliaj inalt calitativ din argint. Termenul in romana nu e chiar asa de raspandit ca "tibetan silver" in engleza, unde toata lumea stie ce cumpara.

    11.12.2009, 11:23:46
  • magiccraft
    magiccraft

    Din pacate, CinnamonCloves are dreptate... despre "argintul tibetan"... de fapt, de cand a inceput sa fie fabricat in China, argint nu prea este in el, acesta fiind inlocuit cu staniul...cel care contine acel 7-10% argint este realizat doar de maestrii argintari tibetani (traditionali) si poate fi procurat de la fata locului. In cele mai multe cazuri este procurat pe filiera chineza... Si mie imi place, dar cam evit sa il aduc in micul meu magazin pentru usoara tenta incerta pe care o aduce in denumire. In general prefer termenul de accesorii metalice... sau gen "argint tibetan"... oricum, in anumite situatii este de efect...

    11.12.2009, 14:53:39
  • goodchoice
    goodchoice

    "argintul tibetan" existent pe piata, produs la scara industriala, si care se vinde la preturi destul de mici nu are absolut deloc in compozitie argint! Spun asta pt ca am vazut cum arata un raport de verificare. In cel mai fericit caz, exista unele piese placate cu un aliaj de argint si zinc. In rest, toate aceste accesorii au in compozitie in mare parte cupru si zinc (mai mult zinc de obicei), unele au si putin fier, foarte multe piese au si nichel, cositor...altele au si plumb.
    Asa cum spune si magiccraft, adevaratul argint tibetan e produs si prelucrat manual, piesa cu piesa, de artizanii din Tibet si, intradevar contine si argint in proportie variabila de la 10%pana la 50% chiar. Dar e greu de gasit si nu stii daca furnizorul e corect si nu-ti vinde margele ieftine facute pe banda. Si e neaparat mult mai scump! Eu una n-as cumpara nici de pe internet si nici din magazinele din China, pentru ca in ce spun chinezii am invatat ca nu poti sa ai incredere. Daca vreau argint tibetan adevarat neaparat, m-as duce in Tibet, direct la sursa, si-as sta langa mester sa vad eu ca pune argint in el! :))))) Sau iei chinezul de manuta si mergi cu produsul la verificat. Apoi, daca e ce trebuie, il cumperi! Cam asta e problema cu chinezii si cu produsele care vin din China. Durerea e ca in zilele noastre mai toate se produc acolo. Chiar daca le cumparam din SUA, Anglia, Germania sau Italia...Diferenta poate fi la dealerii mari care au contracte ferme cu fabricile, in care le obliga sa respecte niste standarde de calitate.
    Nici eu nu sunt de acord cu denumirea de argint tibetan care induce in eroare! Prefer sa folosesc termeni ca " model tibetan", "in stil tibetan"

    12.12.2009, 02:22:55
  • beadshop
    beadshop

    Perfect de acord si eu! E adevarat ca arata foarte bine dar nu este argint si creeaza confuzii denumirea. Si eu ma feresc sa folosesc aceasta denumire si prefer "tip tibetan", "model tibetan" etc.
    Din cate stiu eu, pe site-urile chinezesti este folosit termenul "tibetan silver" ca si culoare, nu ca o denumire a aliajului. Ma intreb daca n-ar fi mai corecta o traducere in romana gen "argintiu tibetan"?!?!?

    12.12.2009, 03:17:01
  • goodchoice
    goodchoice

    Nu merge nici "argintiu tibetan" pt ca s-ar referi strict la culoare. Ori, mai degraba denumirea vine de la modelele tipic tibetane

    12.12.2009, 13:21:30
  • magiccraft
    magiccraft

    Daca doar modelul e important da ce nu se foloseste... "accesoriu metalic cu model tibetan"... sau in genul asta?!... :))

    12.12.2009, 18:05:44
  • Margelute
    Margelute

    Pentru ca nu se vrea :)
    1. Pana la urma nu cumparatoul de margele sufera, ca el mai citeste in stanga si in dreapta, se mai informeaza, citeste pe-aici pe forum, sau ar trebui (sincer aici cred ca citesc si scriu doar vanzatorii de pe breslo. Eu n-am vazut pe cineva care sa nu aibe magazin, cel putin pana acum) Inselati prin omisiune si inducere in eroare pot fi cumparatorii de bijuterii finite.
    2. Eu cred ca singura solutie viabila ar fi un disclaimer din partea breslo si chiar cateva articole cu semnatura breslo adresate exact clientelor care cumpara produse finite in care sa se incerce lamurirea acestor aspecte.
    Asta pentru ca nu cred ca se poate impune cuiva vreo denumire generica pentru argintul tibetan care sa nu induca in eroare clientul. Sau vreo maniera comuna pentru descrierea produselor care sa multumeasca si concurenta. Fiecare isi descrie produsele cum doreste. Nu cred ca exista pe breslo nici macar un singur vanzator de furnituri care a mers la sursa sa vada ce cumpara, sau s-a plimbat cu chinezii pe la verificat. Drept urmare vindem ce ne-a fost descris atunci cand am cumparat.
    Sper ca nu supar cu mesajul meu.

    12.12.2009, 18:51:38
  • goodchoice
    goodchoice

    Da, vindem ce ne-a fost descris de furnizor, dar mai e si bunul simt al fiecaruia. Poti sa te informezi si sa afli ce e ala argint tibetan, sunt atatea surse de informare pe internet. Nu poti sa vinzi ceva bazandu-te numai pe detaliile pe care ti le-a dat furnizorul. Majoritatea accesoriilor pt bijuterii sunt aduse din China, si toti stim cum isi descriu chinezii produsele de orice fel!
    Poate ca n-ar fi fost o problema asa de mare cu argintul asta tibetan, pt ca denumirea e uzuala in toata lumea. Parerea mea e ca pe breslo a inceput sa fie o problema in momentul in care unii vanzatori au fortat nota spunand ca aceste produse sunt din argint! Si asta cu scopul clar de a induce in eroare.
    Iar la bijuteriile finite, sunt si eu de aceeasi parere ca trebuie mentionat in descriere faptul ca piesele din "argint tibetan" nu sunt din argint.

    In alta ordine de idei, intra si clientii pe forum si citesc, chiar daca rar o sa vezi un comentariu postat de un client.

    13.12.2009, 11:47:01
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

    @ goodchoice: da, dar nu te poti baza pe faptul ca toti clientii vin si citesc pe forum.

    Un client mai "constiincios" sau cu mai mult timp liber va intra pe google sa vada ce e ala argint tibetan. Cineva mai grabit poate, o sa ia denumirea de buna si o sa creada eventual ca cumpara argint. Nu putem sa ne bazam pe faptul ca clientul se informeaza singur despre orice, cred ca o informatie asa de importanta ca "e argint sau nu e argint?" ar trebui trecuta la detaliile produsului.

    Eu personal cred ca denumirea "argint tibetan" nu e asa cunoscuta incat sa stie toata lumea ce cumpara. De aceea as preciza in descrierea produsului undeva ce este defapt argintul tibetan. Foarte multi clienti inteleg prin argint defapt argintul 950 (sterling) asa ca nici argintul tibetan "autentic" cu 50% ag nu ar corespunde asteptarilor lor.

    13.12.2009, 16:35:17
  • goodchoice
    goodchoice

    Eu una scriu ca nu e argint, si fac asta demult nu de ieri-alaltaieri, mi se pare mie sau m-ati inteles gresit? Oricum, interesul meu nu e sa induc in eroare clientii, ba dimpotriva.
    In schimb, adevarata problema cu argintul tibetan vandut pe breslo a aparut in momentul in care unii vanzatori au incercat intentionat sa faca lumea sa creada ca e argint!(si nu numai: vezi opalitul si alte imitatii de pietre sau chiar sarma argintata care am vazut mai nou ca e denumita "sarma din argint cu miez de cupru"-denumire ce mi se pare absurda, pt ca adevarul e fix invers: avem sarma de cupru imbracata intr-un strat foaaaarte subtire de argint!)

    16.12.2009, 18:51:51
  • DeianeiraJewellery
    DeianeiraJewellery

    Corina are dreptate. Produsele astea aparute mai nou tip argint tibetan nu au legatura cu argintul . Eu am vazut margele lucrate din argint tibetan cu coral, onix,turquoise etc superbe!!!! Era in jur de 25$ bucata. Mentionez ca pe site erau produse traditionale tibetane de la produse finite pana la margele si accesorii cu vanzare la bucata. Intr-adevar acele produse erau lucrate manual si contineau argint 925 in procent foarte mare. Acelasi lucru este valabil si pentru Argintul German - metal comun (German silver is an alloy of 12 parts copper, 4 parts nickel, 4 parts zinc, and 1 part tin). German Silver este defapt ALPACA.

    17.12.2009, 12:23:55
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

    fiecare punct de vedere are si parti bune si parti mai putin bune. Mi se pare normal ca cel care cumpara sa stie ca nu cumpara argint 925 - sterling silver.
    Eu una inainte sa cumpar acest argint tibetan care nu e argint m-am informat cu un simplu search pe google :)

    (si app... no ofense Corina, imi plac produsele tale din ambele magazine dar si tu ai avut scris in numele produselor "din ARGINT TIBETAN" cam pana la sfarsitul lunii septembrie.. deci nu de foarte mult timp pui denumirea "in stil tibetan")

    Nu am nimic impotriva nimanui dar am simtit ca e de bun simt sa imi exprim si eu parerea in calitate si de cumparator si de vanzator.

    Clientul care cumpara bijuterii de oriunde le-ar cumpara (online sau direct din magazin) trebuie sa se informeze. Se numeste cultura generala sa stii ca argintul tibetan nu e sterling silver.

    Cat despre partea in care se pretinde ca unii vanzatori ar fi incercat sa vanda argintul tibetan drept argint 925 probabil se datoreaza traducerii defectuoase. Multe produse le-am vazut pe fratele mai mare si acolo sunt numite silver beads margelele argintii iar tot ceea ce este din argint 925 - sterling silver asa cum e normal.

    Eu personal am pastrat in descriere la mare parte din produse parte din specificatiile producatorului la dimensiuni si material.

    Pe breslo nu sunt produse din argint tibetan traditional din ce am vazut eu. Si daca producatorul (din Hong Kong in cazul meu, nu China) ii pune numele de argint tibetan, nu pot eu ca simplu cumparator sa ii spun metal comun pt ca nu am acreditarea necesara sa il contrazic :)
    Nu mi-a placut chimia din pacate si nici laborator de specialitate nu am.

    Sper sa nu se supere nimeni cu remarcile mele :) Eu am considerat ca toti cei care vand si cumpara stiu ca argintul tibetan si cel 925 nu sunt la fel :))

    18.12.2009, 14:29:00
  • havin
    havin

    fetele, fara suparare dar discutia deviaza... daca va uitati bine, initiatoarea acestui subiect intreba unde se gaseste, de unde ar putea gasi... nicidecum CE este sau de ce lumea il foloseste in descrierile produselor.....
    si-acum, sa fim seriosi- accesul la cunostinte de tot felul este atat de usor si la indemana majoritatii incat mi-e foarte greu, spre imposibil:) sa cred ca cine va cumpara o bijuterie din argint tibetan o cumpara cu convingerea ca este argint 925!

    18.12.2009, 15:25:29
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

    @ Havin

    Nimic mai adevarat decat ce tocmai ai zis!!!


    Plus ca informatia initiala data de mine (ce este) era dintr-o enciclopedie :)


    Dar de la un simplu sfat la a te lauda ca zici de mult o informatie cade de mult este de mai putin de 3 luni mi se pare un pic... "nenormal".

    Am ajuns la o concluzie: Nimeni nu inseala pe nimeni cu aceasta denumire cat timp traim intr-o lume libera si in care avem acces la informatie. Si nu am vazut pe cineva sa spuna vreunui client ca argintul tibetan este 925. Pt asa-zisele inselaciuni exista o lege a protectiei consumatorului si obligativitatea returnarii banilor in caz de returnare a produsului din orice motiv.

    18.12.2009, 15:56:31
  • goodchoice
    goodchoice

    DreamerGirl, “merci”pt observatie, rautaciasa de altfel, sau mi s-a parut!? N-am spus ca am avut descrierea asta de la bun inceput, pentru ca am avut mult timp doar “argint tibetan”. Si recunosc, ca initial am crezut si eu ca accesoriile astea au si argint in ele si ca sunt facute manual(pt ca asa mi le-a prezentat primul furnizor). Dar nimeni nu se naste invatat, iar dupa ce am tot “sapat” internetul am aflat si eu mai multe.
    Am schimbat descrierea din “argint Tibetan” cu ceea ce am acum in momentul in care pe breslo au aparut acelasi tip de obiecte cu descrieri de “argint” sau “argint suflat cu aur”. Nu dau nume pt ca nu vreau sa dau curs la noi polemici, dar unele dintre voi stiu despre ce e vorba.
    Oricum, prin decrierile mele ca fiind “model tibetan sau stil tibetan” mi-am facut antireclama, pt ca am intalnit persoane care cred ca eu am imitatii iar restul lumii de pe breslo vinde argint tibetan authentic.
    Pana la urma denumirea uzuala de “argint tibetan” nu e tocmai rea, din moment ce o foloseste toata lumea, eu am ce am cu cei care spun ca e argint!
    Si ca sa-mi fac in continuare antireclama: culoarea si aspectul se modifica in timp! Purtati si voi o perioada aceste obiecte si veti vedea! SI nu uitati ca sunt personae care nu-si dau bijuteriile jos cand dorm sau cand fac dus. In cazul asta aspectul “argintului tibetan” se strica foarte repede.
    Sunt frumoase, arata bine, dar personal le recomand a fi folosite mai mult la cercei sau la pandantive sau ca spacere mai mici intre margele mai mari, nu la partile care intra in contact direct, intens si prelungit cu pielea si transpiratia.
    Consider ca mi-am exprimat punctul de vedere si cu asta mi-am incheiat interventia.

    20.12.2009, 18:15:00
  • DreamerGirl
    DreamerGirl

    Nu am vrut sa fiu rautacioasa dar mi s-a parut aiurea un astfel de comentariu cat timp si tu ai folosit pana NU de mult aceasta denumire.
    Si vorba lui Havin, avem libertate la informare. Eu privind obiectiv situatia am simtit ca trebuie sa comentez si sa nu se generalizeze cu aer ironic situatia.

    Eu una nu am vazut pe cineva sa spuna ca argintul tibetan e argint 925 si nu vad rostul discutiei. Daca exista asemenea persoana spune-ne si noua sa o reclamam impreuna sau sa ii cerem sa isi remedieze descrierile si numele produselor. Asemenea oameni nu merita sa li se dea ocazia sa ne insele cumparatorii. E ceva de interes general cred eu.

    20.12.2009, 22:39:38
  • goodchoice
    goodchoice

    Chiar ma mir ca nu stii, dar a existat problema asta pe breslo(nu din nestiinta, pt ca prin atitudine si comentarii a demonstrat ca a facut-o intentionat) si chiar luase amploare , in sensul ca si unele dintre fetele care au cumparat accesoriile respective incepusera sa scrie, de exemplu la cercei facuti cu margele sau chandeliers din argint tibetan ca sunt "cercei din argint" atat in titlu, cat si in descriere(inocente de altfel, si luand de buna descrierea furnizorului).
    Dar s-a rezolvat, produsele au fost raportate si descrierile schimbate, asa ca subiectul e incheiat si nu are rost sa dezgropam mortii cu nume sau detalii. Sper doar sa nu se mai repete fenomenul.
    In perioada aia am schimbat si eu descrierea produselor din "argint tibetan" cu "model sau tip tibetan" si am dat mai multe detalii in descriere, pt ca am considerat ca e nevoie s-o fac , probabil daca nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat as fi lasat in continuare descrierile asa, cu termenul de "argint tibetan".
    Nu toti clientii se informeaza inainte de a cumpara ceva, asta e parerea mea, si nu cred ca e nefondata din moment ce in ultima vreme mi-au spus mai multe fete, chiar si dintre cele care fac bijuterii, majoritatea la inceput de drum, ca au crezut ca argintul tibetan e de fapt argint.
    Ca o concluzie, cred ca noi vanzatorii, avem datoria morala sa aflam detalii despre produsele pe care le vindem, sa cautam si sa studiem mai multe surse de informare, si sa oferim mai departe cunostintele acumulate.
    Sa iei de buna descrierea furnizorului nu e intotdeauna cea mai buna varianta. Eu sunt patita si m-am cam lecuit de asta.

    21.12.2009, 00:39:23
  • havin
    havin

    ei, pai atunci ne-am inteles, in parte... daca eu n-am sa descriu de fiecare data ce inseamna argint tibetan (pt ca n-am s-o fac, asta e sigur, atata vreme cat exista zeci de pagini pe net cu aceste informatii) or sa fie intotdeauna persoane ca tine, care o vor face, si atunci nu se mai pune problema nici unei inselaciuni, cel putin nu aici pe breslo.
    si cu asta cred ca subiectul se cam apropie de sfarsit (oricum deviase...).

    21.12.2009, 11:19:39
  • goodchoice
    goodchoice

    :)
    buna concluzia lui havin!

    21.12.2009, 12:51:39
  • user21
    user21

    bun.de acum incolo o sa scriu la descrierea produselor "cautati pe net".
    lizi....mi se pare corect sa scriem ce si cum.nu sa presupunem ca vor cauta pe net daca ii intereseaza sa cumpere.
    sau....?

    21.12.2009, 13:49:06
  • havin
    havin

    pai scrieti mai, cine va opreste??????? eu v-am spus doar ca eu nu scriu, cu 'riscurile' care presupun acest lucru (lipsa detaliilor, pe care insistati voi, presupune si o scadere a sanselor de vanzare, right?- ei bine eu imi asum constient acest risc- ce-aveti voi cu mine? ) nu v-am spus sa nu scrieti nici voi... cred ca fiecare face cum considera de cuviinta si cum poate; personal plec de la premisa ca potentialii mei cumparatori stiu sa faca diferenta intre argint 925 si argint tibetan( n-am avut NICIODATA, in peste 2 ani de activitate, o situatie in care sa mi se spuna ca ceva definit ca si 'argint tibetan' a fost cumparat in ideea ca este argint 925 si nici nu cred ca am sa am, mi se pare ca vorbim aici foarte mult de situatii mai mult ipotetice, incerc doar sa-mi dau seama care este de fapt 'dedesubtul' acestei discutii....). voi faceti cum doriti.
    si daca aveti de gand sa lungim pelteaua aici propun sa se deschida un subiect fix pe problema asta, intrucat discutiile de aici au depasit sfera subiectului initial.

    21.12.2009, 14:38:15