Forum: Tehnici & Materiale aparat foto
- BohemianSin
Intervin si eu cu o intrebare> ce ar trebui sa posede un aparat foto pentru a face poze de o claritate foarte buna - gen portret?Si daca mi-ati putea recomanda un aparat...not that expensive!
01.09.2010, 16:44:52 - funksbyraloo
Depinde in ce suma vrei sa te incadrezi.
01.09.2010, 17:25:45
Exista atat aparate compacte, semicompacte cat si DSLR (semiprofesionale) foarte bune.
O poza clara o poti face si cu un aparat compact. Tot ce iti trebuie e:
* lumina foarte buna (de preferat naturala, dar atentie! nu in lumina directa a soarelui, ci mai degraba lumina redirectionata/reflectata cu ajutorul unei folii de aluminiu de exemplu),
* un trepied (pentru ca aparatul sa stea cat de fix posibil) si
* o incadrare buna (ca sa nu fie nevoie sa decupezi ulterior).
Sper ca ti-am fost de ajutor :-) - tensha
Din ce am vazut :) Sony Cyber-Shot H2 mi se pare destul de bun..
01.09.2010, 19:35:24
Oricum claritatea forte buna depinde si de setarile facute - de ex la calitatea imagini trebuie setat RAW sau daca sunt imaginea e comprimata: "Super fine" sau "***" - CinnamonCloves
I love aparatele Canon din seria EOS (si l-as recomanda oricui). E un DSLR.
01.09.2010, 20:00:57
Vad acum pe Ebay un EOS 1000 cu un obiectiv de 18-55 mm - e 400 de euro. Pentru mine momentan e cam too expensive, dar poate pentru tine nu ;)
Daca vrei sa dai sub 300 euro cred ca ar trebui sa te orientezi catre un compact sau semicompact. Eu am un Sony Cybershot DSC P-100. E un model depasit, dar in seria DSC sunt si modele mai noi si mai performante care nu depasesc 200-300 de euro.
Acuma, claritatea iti dai seama ca o obtii mult mai buna cu DSLR-urile....nu stiu exact cat de buna iti trebuie tie :) - BohemianSin
Eu nu prea am noroc la aparate sau ca sa fiu mai precisa cred ca nu stiu sa fac poze.
01.09.2010, 20:40:01
apropo de ce ai zis tu Cinamonina , am zis bugetul e de austeritate si nevoie neaparat de aparat foto, sa fac poze frumoase la brose nu de alta.400 de euro nu e de austeritate, e o excursie in Turcia*avion si hotel ;))). Eu am avut un Fuji model mai vechi de care am fost multumita numai ca l/am imprumutat si s/a gandit draga mea surioara sa mi/l si aranjeze.
Dupa am mai facut poze cu aparate pe imprumut> cel mai des cu al cumnatului /un Canon care e foarte ok...nu stiu exact ce model dar ceva mai bunisor.
Eu l/am gasit pe asta pe net si mi se pare ok. Voi ce ziceti :http://www.emag.ro/foto_digitale/aparat-foto-digital-fujifilm-finepix-s2500hd-black--pFinePixS2500HDblackEF - arabela
Nu ma pricep daca fuji e ok sau nu , dar sigur o sa iti prinda bine functia de super macro. Si eu am asa ceva la sapuniera mea, si sincer nu imi pot imagina aparat care sa nu focalizeze decat de la 10 cm de exmplu. Pentru produse mici si poze cu detalii e de neinlocuit.
03.09.2010, 10:03:05
Pe site-ul asta poti sa citesti review-uri la aparate foto: http://www.steves-digicams.com/
Eu asa am facut cand am vrut sa imi cumpar, si pot sa spun ca nu am fost dezamagita de ce mi-am luat. Review-urile sunt obiective si iti poti face o idee buna despre plusurile si minusurile fiecarui aparat.
Bafta - punctG
Buna, eu fac pozele cu Canon PowerShot A550 are 7.1 megapixeli, nu cred ca are supermacro dar pana acum cu macro m-am descurcat si pretul cred ca este undeva sub 500 ron.
03.09.2010, 15:47:05
Poate te ajuta - decospirit
Eugenia , aparat modelul acela mi-am achizitionat eu si e bunisor , doar ca inca nu stiu sa-l folosesc corespunzator , are un meniu elaborat .E un model 2009 , deci nu chiar varf de generatie , dar are functia super macro ( pozezi de la 2 cm ) si asta m-a incantat .Mi-a fost recomandat si mie , ca optim intre calitate si pret .
03.09.2010, 19:22:05 - BohemianSin
Asta ma atrasese si pe mine....are functia macro si distanta de 2cm pt focus e buna.
03.09.2010, 21:39:44
Cat despre magapixeli are ceva ceva....dar nu stiu la ce folosesc!>))))
Apopos de indicatiile tale Arabela eu m/am uitat la review -urile de pe emag si cei de acolo de declarau satisfacuti. Singurul aspect negativ era zgomotul produs de zoom , dara avand in vedere ca nu-mi fac poze cand dorm ar fi ok si asa. In schimb pe site ul dat de tine avea mai multe minusuri decat plusuri si m-a introdus mai tare in ceata densa!
Va multumesc multtttttttttttt! - arabela
Pe site-ul ala e analizat din punctul de vedere al unui profesionist. Tu probabil nu o sa observi niciodata poate nici jumatate din minusurile gasite de ei, dar poti sa iti faci o idee daca la ce ai tu nevoie e ok.
06.09.2010, 11:57:40
Megapixelii nu sunt importanti zic eu, sau cel putin nu cred ca o sa ai nevoie de ei. Ideea cu ei e ca daca vrei sa printezi pe suprafete mari ai nevoie de cat mai multi, sau daca vrei sa dai crop foarte restrens din cadru iar e bine sa ai pixeli cat mai multi. Daca nu vrei sa printezi banner de 1 m si daca iti incadrezi cat de cat imaginea eu zic sa nu te ageti de pixeli. Eu am avut initial un aparat cu 2 Mpixeli si acum am unul cu 5 , asa ca idee. Cu ala de doi nu prea puteam printa la mai mult de 15/18 cm sau asa , dar sa fim seriosi, pentru internet a fost suficient si el, si si-a facut bine treaba pe vremea aia. - de.dimineata
FujiFilm FinePix S5700 - aparat semiprofi, face poze macro excelente si a costat in jur de 500 lei.
06.09.2010, 13:48:39