Forum: Tehnici & Materiale Accesorii metalice fara nichel
- dreamcreations
Buna!
18.01.2011, 11:43:40
Am tot cautat pe Breslo furnituri care sa nu contina nichel. Ma refer mai ales la tortite de cercei (pentru cerceli lipiti). Pana acum am cumparat de pe , dar e incomod cu posta internationala...in fine e mai complicat...ca trebuie sa vina la parintii mei in alt oras, ca eu stau cu chirie, etc. Deci as prefera sa le iau din Romania. Stiti cumva de unde? - TimeToCraft
niciun accesoriu metalic din magazinul meu nu contine nichel - asta deoarece legile comunitatii europene interzic importul si vanzarea de asemenea accesorii. cu siguranta lucrurile stau la fel si in alte magazine, doar ca nu se mai mentioneaza acest lucru.
18.01.2011, 12:22:30 - TimeToCraft
este oricum bine sa intrebi magazinul respectiv, daca te intereseaza un anumit produs. cu siguranta stie ce a cumparat si ce vinde.
18.01.2011, 12:24:50 - dreamcreations
Multumesc mult pentru raspuns! O sa arunc un ochi! ;) Sincer, am mai intrebat vanzatorii de furnituri despre acest lucru si nu stiau. :(
18.01.2011, 14:23:42
Iti multumesc mult! :) - naturaspirits
va amagiti daca va imaginati ca accesoriile de duzina venite din china nu contin nichel sau plumb. Unele contin chiar in cantitati foarte mari! Mai ales cele ieftine, cumparate la kilogram. Sunt putini furnizori care ofera produse testate si fara nichel, iar pretul lor e ceva mai mare.
18.01.2011, 16:50:16
Iar la vama, cel putin pe mine, nu m-a intrebat nimeni, niciodata, daca ce-am primit contine nichel.
Asa ca legile comunitatii si nichelul din accesoriile existente pe piata n-au nici o legatura. Legea se aplica doar in cazul in care apar reclamatii. - TimeToCraft
pe mine chiar m-au intrebat la vama si mi-au si puricat putin produsele. e adevarat ca fara sa testez nu pot sa bag mana in foc. dar, din cate stiu, la cele care contin nichel, nu se mai spune nimic, se lasa asa... in coada de peste. pe cand la accesoriile care nu contin, acest lucru este mentionat in mod expres.
18.01.2011, 16:56:37 - tonycat
La vama nu ii intereseaza decat de aur si argint. Am trecut prin asta
19.01.2011, 09:19:26 - tonycat
iar legat de continutul de nichel, plumb, trebuie sa avem fiecare "vama"noastra
19.01.2011, 09:21:44
accesoriile care contin totusi aceste metale daunatoare organismului se pot folosi la ornamente mici, de casa, nu la bijuterii. parerea mea!